4 x Pure adrenaline op Aruba

4 x Pure adrenaline op Aruba

Aruba is vooral bekend om zijn stranden en kristalheldere zee, maar het eiland biedt ook tal van spannende activiteiten voor adrenalinejunkies. Er zijn geen grenzen aan avonturen op het Caribische eiland Aruba, of het nu te land, te water of in de lucht is. Hier tips voor 4 x Pure adrenaline op Aruba.

Lees ook: Top 10 dingen om te doen op St. Maarten

JetLev

Een van de nieuwste maar meest populaire activiteiten is de zogenaamde JetLev. Direct aan het populaire Palm Beach kun je met druk vanuit het water de lucht in worden geschoten. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door een soort rugzak, de JetPack, die je bij je draagt ​​en die is vastgemaakt aan een slang die naar het water leidt. Tot 10 meter boven zeeniveau ervaar je de kust van Aruba niet alleen vanuit een heel ander perspectief, maar garandeer je ook pure adrenaline.

Parachutespringen

Als het JetLev-avontuur niet hoog genoeg gaat, wordt een parachutesprong aanbevolen. Geniet na een adembenemende vrije val van het langzame zweven in de lucht en krijg de kans om Aruba vanuit vogelperspectief te verkennen. Een adembenemende achtergrond onthult zich tegen de achtergrond van de turquoise zee.

Quad- of UTV-tour

Na zoveel adrenaline in de lucht, is het tijd om wat grond onder je voeten te krijgen. Landtochten door het Arikok National Park zijn ideaal om de ruige kant van het eiland te leren kennen en tegelijkertijd verschillende avonturen te beleven. Een snelle manier om het nationale park te ontdekken is bijvoorbeeld een quad- of UTV-tour. Op de onverharde wegen kun je zelf de voertuigen besturen tijdens een begeleide tocht door het park en genieten van de frisse zeebries en de wind. Met kleinere rijmanoeuvres is er geen verveling en kun je ook de schatten van het Arikok National Park ontdekken, zoals het natuurlijke zwembad, natuurlijke bruggen of grotten met magische rotsschilderingen.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Kiten, surfen en windsurfen

Iedereen die zich tijdens de tocht in het zweet heeft gewerkt, verlangt naar afkoeling, en dat biedt natuurlijk de zee. Maar iedereen kan gewoon zonnen, wat dacht je van een rondje kiten, surfen of windsurfen? De Arubaanse Zee wordt in tweeën gespleten door de passaatwinden, en met name het noorden staat bekend om zijn ruwere wateren. Als je geen ervaring hebt, boek dan een cursus en spring niet alleen in het koele water, want de golven kunnen op sommige delen van het strand erg hoog worden. Het doorgaans rustigere Arashi Beach, vlakbij de California Lighthouse, is echter geschikt voor beginners.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie