5 hartvormige eilanden voor een romantisch uitje op Valentijnsdag

5 hartvormige eilanden voor een romantisch uitje op Valentijnsdag

Eilanden voor speciale samenhorigheid: 14 februari is een magische datum voor geliefden. Op zoek naar de juiste plek voor de volgende liefdesverklaring of voor een romantische moment voor twee? We presenteren vijf hartvormige eilanden van over de hele wereld, die niet alleen geliefden inspireren met hun speciale vorm.

Lees ook: 10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over Kroatië

Galešnjak, Kroatië

Galešnjak

Ten zuiden van Zadar in Kroatië biedt het eiland Galesnjak stellen een geweldige sfeer voor een romantische dag. Het is dankzij Google Earth dat het mediterrane eiland in het Pasnam Canal met zijn bijna perfecte hartvorm de naam “Island of Love” heeft gekregen. Het kleine eiland is onbewoond en particulier bezit, dus rust en stilte voor een romantisch uitje is gegarandeerd. Koppels kunnen een vergunning ophalen bij de eigenaar, zodat ze de exclusieve dag ongestoord kunnen doorbrengen op een afgelegen wit strand en kunnen baden in de azuurblauwe zee.

Heart Reef, Australië

Heart Reef, Australië

Het kleine privé-eiland Heart Reef is een van de kleinste hartvormige eilanden ter wereld. Het hartvormige koraalrif maakt deel uit van de Whitsunday eilanden voor de oostkust van Australië en van het beroemde Great Barrier Reef. Met zijn aquamarijnblauwe water en unieke fauna is het koraalrif een van de mooiste duikgebieden ter wereld. Liefhebbers kunnen het rif verkennen tijdens een onderwaterexcursie – in combinatie met een helikoptervlucht over het Heart Island, dat slechts 16 meter groot is, wordt de excursie een onvergetelijke ervaring.

Herzinsel in de Brückentinsee, Duitsland

Herzinsel in de Brückentinsee, Duitsland

Om de emoties van het hart op een speciale plek te ervaren, hoeven geliefden niet ver te gaan. Het Mecklenburgse merengebied heeft ook een eiland met een hartvorm. Koppels vinden een idyllisch eiland in de Großer Brückentinsee in het natuurpark Feldberger Seenlandschaft. Het hotel, gelegen op het eiland, met zijn romantische waterbungalows biedt rust en afzondering weg van andere gasten. In de zomer belooft het meer een rustgevende verfrissing met zijn verkoelende water, terwijl de sauna van het hotel je verwarmt als de temperatuur lager is.

Makepeace Island, Australië

Makepeace Island, Australië

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Sunshine Coast in Australië een eldorado voor zonaanbidders en zwemliefhebbers – ook stellen zullen daar een droombestemming vinden. Makepeace Island is met de boot vanaf Noosa Beach in een paar minuten te bereiken. Sir Richard Branson heeft op dit privé-eiland een luxe resort gebouwd. Rust en ontspanning wordt gegarandeerd door de beperking tot 22 gasten Het eiland heeft een tennisbaan, een openluchtbioscoop, een zwembad en een spa. Excursies naar het Great Barrier Reef zijn mogelijk per helikopter, en Fraser Island kan per jeep worden verkend.

 Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Isla Corazón, Argentinië

Isla Corazón

Isla Corazón is gelegen in het Mascardimeer in Patagonië. Het meer strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer. Natuurliefhebbers kunnen daar het adembenemend mooie landschap van Patagonië ervaren in het Nahuel Huapi National Park. Een gezamenlijke kajaktocht rond het hartvormige eiland is een buitengewone en onvergetelijke ervaring.