7 tips voor avontuur en adrenaline in de Dominicaanse Republiek

7 tips voor avontuur en adrenaline in de Dominicaanse Republiek

De natuur heeft de Dominicaanse Republiek gezegend met zijn opvallende schoonheid, verschillende geografische gebieden en een uitzonderlijk klimaat. Duiken, raften, surfen, trails, paragliden, mountainbiken en kanoën zijn de hoogtepunten om te genieten van de Dominicaanse natuur met veel actie en plezier. Hier zeven aanbevelingen om plezier, avontuur en adrenaline te combineren:

Lees ook: 6 x mooie stranden in Puerto Rico

Surfen

De 1.575 km lange Dominicaanse kust biedt surfers allerlei soorten stranden zodat ze hun passie kunnen oefenen. Wie durft, kan genieten van wildere golven vanaf de stranden van de Rio San Juan, terwijl degenen met een gemiddeld niveau veel stranden vinden op het schiereiland Samaná in het noordoosten. Er is ook Cosón, een ongerept strand op 10 minuten van het charmante dorp Las Terrenas. Punta Cana en Barahona zijn ook goed voor hun constante, uniforme golven en surfscholen.

Mountainbiken

Met verschillende rivieren en kronkelende onverharde paden en adembenemende uitzichten is de regio Puerto Plata ideaal om te fietsen en te genieten van prachtige landschappen. Er zijn tochten langs het oude pad van de Yásica-rivier die het El Choco National Park doorkruist, en er zijn ook andere, meer risicovolle opties, met extreme hellingen en rivierovergangen. Als het idee een familietour is, is er een tour die een fietstocht combineert met een tocht langs de rivier.

Charco de Damajagua

Kanoën

Glijden op natuurlijke sleeën, afdalen met touwen en van waterval naar waterval springen is een van de meest opwindende avonturen in de provincie Puerto Plata. De rondleiding door de 27 natuurlijke waterbronnen van Charco de Damajagua staat bekend om zijn dosis plezier. De Ciguapa Falls-tour, met zes watervallen en twaalf sprongen van maximaal 10 meter, is een andere fantastische tour die eindigt in een kloof met turkoois water.

Lees ook: De mooiste watervallen van de Dominicaanse Republiek

Trails

Het verkennen van de Cordillera Central is een onvergetelijke ervaring. De vijf paden die naar de top van de Pico Duarte leiden, de hoogste in het Caribisch gebied, op 3.087 meter hoog, bieden paden met een fantastisch uitzicht op bossen en struiken, beken en rivieren. Voor degenen die van leuke en leerzame ervaringen houden, is er de mogelijkheid om de Reserva Nacional del Ébano Verde, in Constanza, over te steken, vol met kristalheldere beekjes en een tropisch bos.

Duiken

Het Submarino La Caleta National Park is het duikgebied dat het dichtst bij Santo Domingo ligt en biedt verschillende punten en soorten duiken. Een bijzondere attractie zijn de scheepswrakken, waar een verscheidenheid aan onderwaterflora en -fauna hun toevlucht vinden. Een daarvan is Hickory, dat al meer dan 25 jaar onder water staat en 18 meter diep is. Montecristi, in het noordwesten, valt op door zijn koraalriffen, vooral in Cayos Siete Hermanos, vergelijkbaar met Pedernales, gelegen in het zuidoosten. Liefhebbers van duiken in ondergedompelde boten kunnen in Bayahibe genieten van een uitbundige diversiteit aan waterdieren en ongelooflijke flora die aanwezig is in de Atlantic Princess, 12 meter diep, en in St. George, gelegen op 40 meter diep.

Raften

Raften dominicaanse republiek

Vanwege zijn rijkdom aan waterstroming en talloze stroomversnellingen, sommige van gemiddelde moeilijkheidsgraad, is de Yaque del Norte-rivier, gelegen in Jarabacoa, de ideale plek om te raften in de Dominicaanse Republiek. Het avontuur duurt drie uur en de rondleidingen zijn inclusief transfers, uitrusting en een typische maaltijd aan het einde. Ideaal voor wie op zoek is naar een hoge dosis actie en adrenaline.

Lees ook: De Britse Maagdeneilanden ontdekken: Virgin Gorda

Paragliding

De paragliding-ervaring in de Dominicaanse Republiek is uitzonderlijk en uniek. Jarabacoa en Constanza, in de centrale regio van het land, zijn bestemmingen om te genieten van lange en aangename vluchten en om adembenemende landschappen in de lucht te ontdekken.