Beste tijd voor een Caribische cruise

Beste tijd voor een Caribische cruise

Bij het bepalen van de beste tijd voor een Caribische cruise, is het enige waar je rekening mee hoeft te houden je beschikbaarheid. Het is bijna het hele jaar door zomer op de zonovergoten eilanden. Het zachte zand en het verfrissende water verwelkomen bezoekers altijd. Of je nu door transparante rivieren wilt drijven op een bamboevlot of met een tokkelbaan door weelderige regenwoudluifels, de wonderen van het Caribisch gebied staan klaar voor je komst.

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

De warme Caribische winter

Ontsnap aan de bijtende temperaturen van de winter en trek je terug in het verkwikkende klimaat van de Caraïben waar met palmbomen omzoomde stranden en rivieren op je wachten. Naast het tropische landschap heeft het Caribisch gebied ook een aantrekkelijke cultuur. Als je tijdens de feestdagen vaart, neem dan deel aan de viering van Jamaica’s Junkanoo – een Caribische kersttraditie. Van levendige kostuums tot ritmische dansers, deze parade van artiesten draaft door de drukke straten en verschijnt als een caleidoscoop van kleur.

Om het drukke seizoen te vermijden, is de beste tijd om op een Caribische cruise te gaan van november tot begin december. Hoewel elke cruisereis intieme ervaringen biedt, kun je tijdens expedities in deze periode stillere stranden of meer diepgaande rondleidingen door Maya-ruïnes bezoeken. Om nog maar te zwijgen, november en december bieden verschillende reizen om je te helpen ontsnappen aan de kou thuis en je tenen in de warme wateren van een Caribische winter te dompelen. Geniet van seizoensgebonden activiteiten aan boord – zoals een uitgebreid Thanksgiving-feest – en beleef de feestdagen als nooit tevoren.

Lente

De lente in het Caribisch gebied vertoont het hoogtepunt van het festivalseizoen. Van Bacchanal in Jamaica tot Carnaval op de Kaaimaneilanden, de klanken van ritmische drums walsen door de straten van het eiland. Proef tijdens het Batabano-festival lokale lekkernijen, waaronder macaroni pie, vers gevangen vis en gebakjes gevuld met mals vlees. Of voel de passie van de artiesten een nieuwe geest van opwinding opwekken.

Zomer

Als de meest populaire tijd van het jaar om door de Caraïben te cruisen, blaast de zomer nog meer leven in de toch al levendige eilanden. Met iets warmere temperaturen in het midden van de jaren 80, kunnen zowel dagen als avonden buiten worden doorgebracht met kajakken onder de gouden zon of dineren onder de sterrenhemel. Om de zomerdrukte te verslaan, plan je een bezoek in mei of begin juni en boek je een privérondleiding door een rumstokerij of een filmische jeepsafari. Als je liever door de meest verfrissende wateren van het jaar drijft, wacht dan tot juni wanneer de azuurblauwe oceaan tot perfectie is opgewarmd. Hoewel zomerse excursies hogere prijskaartjes hebben, kun je nooit echt een waarde hechten aan de schatten van het Caribisch gebied.

Lees ook: Tips voor de eerste keer op cruise vakantie

Aangezien evenementen het hele jaar door plaatsvinden, kan elk moment worden beschouwd als de beste tijd om naar het Caribisch gebied te reizen.