De leukste activiteiten voor het einde van het jaar op de Waddeneilanden

De leukste activiteiten voor het einde van het jaar op de Waddeneilanden

De winter staat voor de deur! Ook Kerstmis en Nieuwjaar komen steeds dichterbij. Nog geen idee waar je het einde van het jaar moet doorbrengen? Dan zijn de waddeneilanden wellicht een goed idee. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden tegen het einde van het jaar winterse activiteiten van kerstconcerten tot nieuwjaarszwemmen.

Lees ook: 3 dromerige eilanden in Duitsland

1. Drink glühwein op Texel en verwelkom het nieuwe jaar

Op zaterdag 16 december vindt in Oosterend de traditionele jaarlijkse kerstmarkt plaats. Slenter langs de kraampjes met lekkernijen terwijl je door de pittoreske straatjes rond de kerk slentert. Wil je je letterlijk onderdompelen in het nieuwe jaar, dan kan dat op het strand van Texel met een verfrissende nieuwjaarsduik! Het nieuwjaarszwemmen vindt plaats op verschillende delen van het strand: bij Paal 20 (14.00 uur), Paal 28 (13.00 uur) of bij Paal 9 (13.00 uur).

2. Wintermarkt op Vlieland

Op woensdag 28 december wordt er een gezellige wintermarkt georganiseerd in de Dorpsstraat in Vlieland. Vele Vlielanders bieden producten aan in sfeervol verlichte kraampjes. Natuurlijk is er dampende chocolademelk en Gluhwein aanwezig en overheerlijke wintserse versnaperingen. Behalve shopmogelijkheden is er ook aan entertainment gedacht. Een leuk programma voor jong en oud; Te zien, te doen, te proeven en dit alles bij knisperende vuurkorven, muziek en een hoop gezelligheid. De wintermarkt loopt van 12.00 tot 18.00 uur. Blijf je tot nieuwjaar? Doe dan mee met de nieuwjaarsduik op Vlieland. Traditiegetrouw gaan om 13:00 de dappere deelnemers bij Strandpaviljoen ’t Badhuys het water in met de bekende Unox muts

3. Kerstmiddag en kerstwandeling op Terschelling

Rondom de kerstdagen is er van alles te beleven op Terschelling. Op tweede kerstdag wordt ook voor de 16e keer de kerstwandeling op Terschelling georganiseerd. De tien kilometer lange route voert de deelnemers over konijnenpaden door het bos naar de westelijke duinen. De ideale gelegenheid om meteen die kerstkilo’s kwijt te raken! Op 28 december wordt het einde van 2023 gevierd tijdens de Midwintermarkt in Midsland. Gezellige muziek, lekkere hapjes en drankjes en leuke kraampjes zorgen voor ultiem plezier om het jaar af te sluiten. Tijdens oud en nieuw liggen er in de haven en jachthaven van West-Terschelling allerlei verlichte schepen. Tijdens een avondwandeling over de haven geeft dit een mooie sfeer.

4. Kerstboomwerpen op Ameland

Even lekker ontspannen na de kerststress? Vier het einde van het jaar op Ameland. Elk jaar vindt op oudejaarsdag, 31 december in Ballum het jaarlijkse evenement ‘kerstboomwerpen’ plaats. Want wat doe je anders met oude kerstbomen? Bij deze traditie is het de bedoeling om de kerstboom zo ver mogelijk weg te gooien. Kom je kijken naar de werpkunsten van de eilanders?

Lees ook: IJsland: Hot Tubs en natuurlijke zwembaden onder het noorderlicht

5. Fakkeltocht op Schiermonnikoog

Zoals elk jaar vindt op 30 december de winterfakkeloptocht plaats op Schiermonnikoog. Onderweg zijn er leuke verrassingen voor de kleintjes en na de optocht kan iedereen zich opwarmen met heerlijke warme chocolademelk en glühwein. Daarnaast steun je met de aanschaf van een fakkel ook nog eens een goed doel.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie