De meest ongerepte en onontgonnen regio van de Filippijnen, Caraga

De meest ongerepte en onontgonnen regio van de Filippijnen, Caraga

Caraga, een van de mooiste en tot nu toe onbekende provincies van de Filippijnen, is een van die bijna onontgonnen schatten van het land dat een paradijselijke combinatie biedt van maagdelijke stranden en uitbundige vegetatie. Het bestaat uit onbewoonde eilanden, ongelooflijke rivieren, meromictische meren, natuurlijke zwembaden en terrasvormige watervallen, en herbergt enclaves zoals de Dinagat- of Surigao del Sur-eilanden. De regio Caraga ten noordoosten van het eiland Mindanao positioneert zichzelf als een bestemming die uitnodigt tot ontdekking en geweldige avonturen combineert met de rust van de stranden.

Lees ook: De 7 meest romantische stranden ter wereld

Siargao, de poort

De toegangspoort tot dit ongerepte gebied is het populaire Siargao. Dit eiland, een paradijs voor surfers, staat bekend als een van de beste ter wereld en ligt op slechts twee uur vliegen van Manilla en staat ook bekend om zijn stranden, omgeven door heuvels bedekt met weelderige vegetatie en badend in wit zand en hotels die de lokale charme behouden. Hier kun je genieten van excursies rond het eiland om de zandbanken te ontdekken en een smakelijke lunch van vers gevangen zeevruchten te proeven, je verdiepen in de puurste natuur door de mangroven, het rijke zeeleven en de zwembaden. Dit alles maakt dit eiland tot een unieke en paradijselijke plek.

Siargao

Ongerepte natuur 

Als je Siargao eenmaal hebt bezocht, zal de groene en maagdelijke pracht van het meest onontgonnen en onbekende gebied voor toeristen in Caraga iedereen die het bezoekt verrassen. De Dinagat-eilanden zijn daar een voorbeeld van. Deze archipel is prijzenswaardig vanwege het natuurlijke paradijs dat het biedt. Van een natuurlijk bonsaibos en een meromictisch meer tot majestueuze rotsformaties en enkele van de beste stranden van het land. De lokale cultuur geniet van dezelfde rijkdom als het landschap, met een grote verscheidenheid aan voorouderlijke tradities die nog steeds van kracht zijn. Voor sommigen brengt deze eilandengroep het beste van Palawan, Boracay en Siargao samen. Door de afgelegen ligging en de geringe bevolking kan dit eiland buiten en buiten de samenleving worden genoten.

Surigao del Sur

Lees ook: Ontspan, trek je terug en ga op avontuur op Koh Samui – Koh Phangan – Koh Tao

Een andere vergeten hoek van dit Eden op aarde is Surigao del Sur, aan de oostkust van de regio. Een mix van cultuur, avontuur en natuur, de meest avontuurlijke reizigers kunnen binnenkomen en de schoonheid van de Tinuy-an-watervallen ontdekken, watervallen op een terras waar je kunt genieten van een ontspannend bad, of de Enchanted River, een prachtige waterarm van een diepblauw, etherisch omgeven door weelderige vegetatie.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie