De beste rum en smaken van de Seychellen

De Seychelles Spirit: de beste rum en smaken van het eiland

Hoewel de Seychellen bekend staan ​​om hun uitzonderlijke fauna en natuurlijke schoonheid, is er één lokaal geproduceerd product van hoge kwaliteit dat iedereen zou moeten kennen: RUM. Lees verder om meer te weten te komen over 4 soorten rum en lokale gastronomie die je moet ervaren tijdens je bezoek!

Lees ook: La Réunion – een actieve vakantie voor elk wat wils

Snuffel rond in aromatische tuinen en historische gebouwen

La Plaine St. André was ooit de thuisbasis van kopra-ovens en kaneel- en patchouli-distilleerderijen, maar is nu de distilleerderij voor de beroemde Takamaka rum. De tuin bloeit met de vele geneeskrachtige planten, kruiden en fruitbomen waar het beroemd om was. Maak er een dagje uit van een bezoek aan de plek, die een rijksmonument is!

Rondleidingen door de distilleerderij, het historische pand en de tuin worden gevolgd door een rumproeverij. Neem daarna de tijd om te genieten van de prachtige omgeving met een geweldige cocktail of een heerlijke maaltijd gemaakt van lokale ingrediënten in het bekroonde restaurant La Grande Maison.

Drink Rum uit een Kokosnoot

Rum in a Shell

Wil je een natuurlijke onderdompeling van smaak ervaren met je rum? Endemic’s Rum in a Shell is de meest recente creatie in de Spirit of the Seychelles Craft Distillery waar rum in Seychellois-kokosnoten wordt gegoten. De likeur wordt doordrenkt met het vruchtvlees van de kokosnoot om een ​​prachtig gearomatiseerde, natuurlijke en unieke geest te creëren.

Endemische rum is ook verkrijgbaar in drie andere smaken: tijm, limoen en passievrucht. Zack Liapoun, de oprichter van het rum-assortiment, haalt zijn ingrediënten van lokale markten. Je kunt hem bijna elke woensdag met zijn producten vinden bij de Bazar Labrin, een wekelijkse markt in het noordelijke Mahe district van Beau Vallon waar lokale producten en etenswaren worden verkocht.

Proef geurige smaken

Een caleidoscoop van smaken variërend van citroengras, curacao blu, coco, witte en zwarte cacao, passievruchten en kaneel, La Buse Rum is een must-try! Het is gist- en methanolvrij en van hoge kwaliteit die als onschadelijk voor de gezondheid wordt beschouwd (mits met mate geconsumeerd natuurlijk!).

De aromatische rum wordt geproduceerd door Renato Longobardi, een Italiaans staatsburger die al meer dan twee decennia op de Seychellen woont, die de praktijk van het maken van sterke drank leerde van monniken in het Vaticaan.

En het bovenstaande zijn niet de enige geurige smaken die je tegenkomt. Met invloeden uit Afrika, China, Europa en India is de keuken van de Seychellen vol afwisseling en diverse smaken! Naast een geweldige selectie verse vis en zeevruchten, bereid op alle mogelijke manieren, kun je interessante nieuwe gerechten proeven, zoals vleermuiscurry of zelfs haaienchutney!

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Zanzibar

De smaak van authentieke Seychellen

Geïnspireerd door de 18e-eeuwse beruchte piraat Olivier Levasseur, is Levasseur Rum een ​​uitdrukking van geduld, rijkdom, kwaliteit en meesterlijke blending. Deze speciale geest is Bourbon-vatgerijpt tot in de perfectie in antieke vaten, doordrenkt met authentieke tonen van whisky, bruine noot, eikenhout en vanille, zonder toegevoegde suikers!

Marco Francis trekt grote parallellen tussen zijn rum met de geschiedenis en cultuur van de Seychellen: de weinig bekende erfenis van het rum-makende erfgoed en het bewonderenswaardige langzame levenstempo van de eilanden, dat de ongehaaste evolutie van iedereen waardeert om ware grootsheid in de volheid te bereiken van tijd.

Wil je samen met Levasseur Rum een ​​van de meest authentieke creoolse buffetten ervaren? Ga naar Les Lauriers op het eiland Praslin! Op korte loopafstand van het strand vindt je deze oase van uitzonderlijke vriendelijke service, romantische sfeer en een enorm scala aan kwaliteitsgerechten, of het nu gaat om vlees van de barbecue, octopuscurry of de vele vegetarische opties!