Dit zijn de festivals op Malta in 2023

Dit zijn de festivals op Malta in 2023

De Maltezen vieren graag het leven en houden van een feestje. Het is niet voor niets dat er op Malta bijna wekelijks een festival of evenement plaats vindt op Malta. Voor wie van een feestje houdt, kan dan ook uitstekend op Malta terecht.

 Lees ook: 10 aankomende foodfestivals op de Canarische Eilanden

Vuurwerk Festivals

Malta staat bekend om het prachtige vuurwerk tijdens festivals en evenementen. Eigenlijk het gehele jaar kan op Malta worden genoten van professioneel vuurwerk. Het festival met het meeste en indrukwekkendste vuurwerk op Malta is het Malta International Fireworks Festival, dat meestal eind april of begin mei plaatsvindt.

Het Malta International Fireworks Festival is een driedaags evenement dat enkele van ’s werelds beste vuurwerk bedrijven van over de hele wereld samenbrengt om spectaculaire vuurwerkshows op muziek te laten zien. Het festival vindt elk jaar plaats op verschillende locaties op het eiland en trekt duizenden bezoekers uit de hele wereld. Toeschouwers kunnen vanaf verschillende uitkijkpunten op het eiland genieten van het vuurwerk. Dit jaar vindt het festival plaats plaats in Xaghra, Marsaxlokk en Valletta op 21, 27 en 30 april.

Paraplu festival

In het zuiden van Malta ligt Zabbar en daar wordt sinds 2018 het Paraplu festival georganiseerd. Daar wordt in Triq il-Kbira, een van de oudste straten van de stad, paraplu’s opgehangen. Deze hangen er dan tot eind augustus. Deze traditie is ontstaan door 2 lokale bands, die altijd optraden met grote paraplu’s. Nadat zij de “Umbrella street” in Portugal hadden gezien, hebben zij het idee meegenomen naar Malta.

Ritmu festival

Ritmu is een festival dat elektronische muziek en kunst in Malta viert. Het festival presenteert zowel lokale als internationale artiesten en staat bekend om zijn unieke mix van elektronische muziek, visuele kunst en technologie. Het festival vindt meestal gedurende een aantal dagen plaats in de zomer, dit jaar op 9 en 10 juni 2023. Er zijn meerdere podia op verschillende locaties in Malta. Het festival heeft een gevarieerde line-up van DJ’s, producers en live acts, variërend van house en techno tot bass en experimentele elektronische muziek.

Lees ook: Feesten en festivals in Sri Lanka

Naast muziekoptredens worden er tijdens Ritmu ook workshops, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd, gericht op het samenkomen van technologie en kunst. Het festival wilt een meeslepende ervaring bieden voor haar bezoekers op het snijvlak van elektronische muziek en kunst.