10 aankomende foodfestivals op de Canarische Eilanden

10 aankomende foodfestivals op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een van de regio’s in Spanje met de meeste foodfestivals en beurzen. Er zijn hier tal van gastronomische ervaringen te beleven en binnenkort vindt de mango- en avocadobeurs van het eiland en het bioscoop- en foodfestival Cine+Food plaats.

De gastronomie van de Canarische Eilanden koestert kwaliteit, traditie en innovatie. De archipel heeft een sterke lokale landbouwproductie en een levensvatbare visindustrie, evenals een vooruitstrevende restaurantscene, die elk jaar wordt gevierd en tentoongesteld op verschillende foodfestivals en voedselbeurzen rond de eilanden. Dit jaar is geen uitzondering. Tijdens de nazomer, herfst en winter staan ​​er een reeks voedselevenementen op het programma.

De Canarische Eilanden La Palma, Lanzarote, El Hierro, Fuerteventura en bijna de helft van Gran Canaria zijn door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaten. De rijke bodem en het gunstige klimaat van de archipel zorgen ervoor dat gewassen gedijen en snel groeien. Lokale voedselproductie omvat avocado’s, die sinds de 17e eeuw op de Canarische Eilanden worden verbouwd. Ook de aardappel kent een rijke traditie op de eilanden, aangezien deze al in de 16e eeuw werd geïntroduceerd. De Canarische Eilanden organiseren jaarlijks hun eigen aardappelbeurs, in 2022 wordt deze in september gehouden in het pittoreske dorpje Teror op Gran Canaria.

Een bezoek aan een foodfestival of foodbeurs is een uitstekende manier om kennis te maken met de authentieke Canarische keuken. Naast fantastische lokale producten worden er ook gerechten gepresenteerd en verkocht, vaak bereid door de topkoks in de regio, van wie velen ook nationaal en internationaal hoog aangeschreven staan.

De foodfestivals en voedselbeurzen geven je de mogelijkheid om een ​​deel van de geschiedenis van de eilanden te proeven. Door zijn geografische ligging fungeren de Canarische Eilanden als een soort brug tussen drie continenten (Afrika, Amerika en Europa), waardoor de archipel een smeltkroes van verschillende culturen wordt – met het beste van drie gastronomische werelden.

Lees ook: 5 dingen om te doen op Menorca

Foodfestivals en beurzen 2022

Augustus

Ruta del Gallo (Haanroute)
Data: 17-31 augustus
Locatie: Los Llanos de Aridane, Tazacorte en El Paso, La Palm
Cine+Food Festival (bioscoop- en foodfestival)
Datum: 26–28 augustus
Locatie: Las Palmas, Gran Canaria

September

Feria Insular de la Papa (Aardappelmarkt van de eilanden)
Datum: 10–11 september
Locatie: Teror, Gran Canaria
Feria del Mango y el Aguacate (mango- en avocadomarkt)
Datum: 3 september
Locatie: Playa de Mogán, Gran Canaria
GastroCanarias (Gastronomische Canarische Eilanden)
Datum: 27-29 september
Locatie: Santa Cruz, Tenerife

Oktober

MercaFest El Paso (lokale markt in El Paso)
Datum: 18-19 oktober
Locatie: El Paso, La Palma

November

Mes del Vino (wijnmaand)
Datum: heel november
Locatie: La Laguna, Tenerife
Ruta de la Tapa de Setas (Paddestoelen Tapasroute)
Datum: 12 november – 12 december
Locatie: El Rosario, Tenerife
Tanit El Festival de las Culturas (Tanit Cultureel Festival)
Datum: 22-28 november
Locatie: Puerto del Rosario, Fuerteventura

December

Feria de la Tapa Herreña Sabores (Tastes Tapas Fair in Herreña)
Datum: 14–16 december
Locatie: Valverde, El Hierro