Ontdek de authentieke smaak van Bermuda

Ontdek de authentieke smaak van Bermuda

Gelegen in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, is het prachtige eiland Bermuda een vaak over het hoofd geziene schat van zon, zand en zeevruchten. Bermuda barst van de smaak en de goede sfeer wacht op je met een koel glas van de beroemde rum van het eiland. De restaurants van Bermuda bieden de echte, authentieke smaak van het eilandleven en laten je verlangen naar meer.

Lees ook: Eat like a local in Anguilla

Rum in de zon

Natuurlijk kun je geen vakantie doorbrengen op Bermuda zonder de vele verschillende rumsoorten van het eiland te proberen. De bekendste en meest favoriete is Gosling’s Rum. Deze rum is gemaakt om een ​​dag in het paradijs op een plezierige manier af te sluiten. Als je van steviger spul houdt, probeer dan ook eens de sterke Black Seal Rum. Met een alcoholgehalte van 75,5% zullen je smaakpapillen zich deze rum zeker nog een tijdje herinneren.

Voor iets zachters maar even lekker is Barritt’s Bermuda Stone Ginger Beer de perfecte aanvulling op de zon. Als je een koffieliefhebber bent, is het de moeite waard om de hitte te verslaan met Devil’s Isle Coffee. Door de unieke mix van handgebrande bonen is deze koffie een ware smaakbeleving van de eerste tot de laatste slok.

vissandwich bermuda

De lekkerste zeevruchten

Bermuda is een eiland, dus een van de meest verse voedselbronnen is de zee. Vis en zeevruchten vormen een belangrijk onderdeel van het eten op Bermuda en dit gevarieerde menu mag je niet missen. Bovenaan je lijstje zou vissoep moeten staan, het kenmerkende gerecht van Bermuda. Met gemalen viskoppen, gezouten varkensvlees, uien, tomaten, kruiden en rum weerspiegelt deze pittige soep de ware smaak van het eiland.

De vissandwich is in Bermuda een nationale obsessie. Het vinden van de beste vissandwich van het eiland is een lastige klus, maar er is meer dan genoeg keuze om jouw lekkerste exemplaar te vinden.

En mis de Jamaicaanse invloed van het eiland niet. Grillen is erg populair op Bermuda, en deze kookstijl voegt een geheel nieuwe rokerige smaakdimensie toe aan de lokale producten. Naast zeevruchten kun je hier genieten van heerlijke kip-, rund- en varkensvleesgerechten. In combinatie met een glas rum wil je de smaak zeker mee naar huis nemen.

Lees ook: Gastronomische specialiteiten van het Franse Caribische eiland Martinique

Maar het belangrijkste is dat ze in Bermuda weten hoe ze een goed dessert moeten maken. Van de artistieke ijsjes van Alex & Pete tot zoete aardappelpudding, je wordt getrakteerd op de lekkerste lekkernijen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie