Ontdek de magie van Hokkaido – het verborgen Japanse eiland

Ontdek de magie van Hokkaido - het verborgen juweeltje van het Japanse eiland

Wat weet jij over Hokkaido? Met zijn wereldberoemde poedersneeuw “Niseko” hoog in de bergen, weet je waarschijnlijk dat het een van de beste plekken op aarde is om te skiën en snowboarden. Misschien heb je wel eens geproefd van het heerlijke Sapporo-bier dat wordt geserveerd in restaurants en bars. Of is het de ongelooflijk verse en gevarieerde zeevruchten die je op weg helpen?

Lees ook: Filipijnen: De mooiste eilanden ter wereld

De attracties van Hokkaido

Hokkaido is terecht beroemd om deze kwaliteiten, maar het zijn verre van de enige attracties op het meest noordelijke – en meest unieke – eiland van Japan. Van spectaculaire wildernis en nationale parken – inclusief tal van glorieuze en ongewone dieren in het wild – tot zijn unieke inheemse cultuur, Hokkaido laat een heel andere kant zien van het Japan dat je dacht te kennen. En nu de maatregelen tegen het coronavirus over de hele wereld ophouden, is er nooit een beter moment geweest voor reizigers om de ongerepte charmes van dit magische eiland te ervaren.

kersenbloesems japan

Prachtige seizoenen

Hokkaido staat bekend om zijn dramatische overgangen tussen de seizoenen. Het is er prachtig in de lente, met een zacht, verfrissend klimaat. De laatbloeiende kersenbloesems die dat sterrenfort bij Hakodate verdringen, zorgen voor een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Japan, terwijl het nachtelijke uitzicht vanaf de nabijgelegen Mt Hakodate wordt beschouwd als een van de drie beste uitzichten in het donker in de wereld .

hokkaido japan

Dieren in het wild

Het wordt warmer in de zomer, maar zonder dezelfde hitte en vochtigheid van Zuid-Japan. Dit is het beste seizoen voor avonturiers om een ​​bezoek te brengen aan het schiereiland Shiretoko en het Kushiro-moeras, twee van de UNESCO-werelderfgoederen. Hier kun je getuige zijn van de fenomenaal ruige wildernis van Hokkaido en, als je geluk hebt, een aantal van de prachtige dieren in het wild vangen, waaronder de iconische roodgekroonde kraan, de woeste lokale beren die in de branding aan het gokken zijn, en zelfs orka’s, bruinvissen, walvissen en andere majestueus zeeleven.

hokkaido

Winterse avonturen

De herfst is een tijd om het rijke bladerdak van rode, bruine en gouden bladeren te bewonderen die het landschap vullen. Deze maken in de winter plaats voor een dik tapijt van delicate sneeuw over het hele eiland. Er is elk jaar een sneeuwfestival in de hoofdstad Sapporo, en dat is niet ver van de bergen – en hun vele fantastische skigebieden. Niseko is zo’n stad. Het is de thuisbasis van de beste poedersneeuw ter wereld, maar elk van de resorts van Hokkaido heeft perfecte omstandigheden waardoor ze de reis waard zijn voor wintersportfanaten (en de après-ski sushi in natuurlijke warmwaterbronnen in de buitenlucht doet geen pijn!).

Hokkaido is gespecialiseerd in avontuurlijk toerisme en ecotoerisme: gasten kunnen verwachten dat alles op een duurzame basis wordt aangeboden op een manier die draait om de lokale economie. 

hokkaido

Lees ook: De beste dingen om te doen en te zien in Koh Lanta

De geschiedenis van Hokkaido gaat meer dan 15.000 jaar terug, tot een tijd van jager-verzamelaars die bekend staat als de Jomon-periode. Het was in deze oude tijden dat unieke culturen zoals de Jomon en de Okhotsk (die vanuit Siberië over zee kwamen) zich voor het eerst ontwikkelden. Er is tot op de dag van vandaag nog steeds een etnisch verschillende inheemse cultuur op Hokkaido: het Ainu-volk. Ze hebben hun eigen taal, kunst en cultuur, leven en leven samen met de natuur op een unieke manier van leven. In 2020 is in Shiraoi een nieuw Nationaal Ainu-museum geopend, de perfecte plek om alles over deze fascinerende mensen te leren.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie