Tips voor een duurzame vakantie naar de Galapagos Eilanden

Galapagos Eilanden

Een reis naar de Galapagos eilanden staat bovenaan het verlanglijstje van de meeste natuurliefhebbers en amateurfotografen. De flora en fauna van de archipel zijn uniek, en je kunt niet alleen indrukwekkende natuurlijke wonderen ontdekken, maar ook de geschiedenis van de archipel.

De 13 eilanden staan ​​op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Pas in de 19e eeuw kregen de eilanden hun huidige naam naar de Galápagos-reuzenschildpadden die er leven. Voorheen bekend als de Islas Encantadas, de Enchanted Islands, waren ze een populaire schuilplaats voor piraten. Door zijn afgelegen ligging heeft de archipel een indrukwekkende dierenwereld en rijke vegetatiezones. Omdat deze rijkdom van de eilanden al in de jaren zestig bedreigd werd, staat 97 procent van het gebied tegenwoordig onder natuurbescherming. De 13 eilanden staan ​​sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dit erfgoed moet worden beschermd. Vooral toerisme kan een bedreiging vormen voor land en cultuur, daarom is duurzaam toerisme van bijzonder belang op de Galapagos Eilanden. Een duurzame vakantie geeft iets terug aan het gastland en beschermt het milieu. 

Galapagos Eilanden

Lees ook: Tijd voor avontuur op de 6 eilanden van Hawaï

Reuzenschildpadden en veel natuur

Met een lokale gids kun je de eilanden vanaf het water ontdekken. De kleurrijke onderwaterwereld van Baltra is de droom van een duiker, op Isla Santiago kun je zwemmen met leguanen en zeeleeuwen en een kajaktocht door de mangrovebossen van Isla Isabela biedt de mogelijkheid om pinguïns en zeeschildpadden te observeren.

Actief genieten

De actieve Galapagos vakantie is de juiste keuze voor actieve mensen. De adembenemende natuur is ideaal voor buitenactiviteiten en naast snorkelen, duiken en kajakken kun je ook mountainbiken op Isla San Cristobal, Isla Floreana, Isla Isabela en Isla Santa Cruz.

Galapagos Eilanden

Met het hele gezin

Ook voor gezinnen zijn de Galapagos eilanden geschikt. De archipel kun je verkennen met een Engelssprekende gids en families van verschillende nationaliteiten. Ontdek de diversiteit van dit natuurlijke paradijs, en bewonder de talloze dieren die grazen, slapen en zwemmen in hun natuurlijke omgeving op de stranden, in de bergen en op de rotsen van de eilanden Santa Cruz en Cristobal.