Tips voor een stressvrije vlucht met kinderen

Tips voor een stressvrije vlucht met kinderen

Reizen met kinderen kan een stressvol avontuur zijn. Aan de andere kant, als je je ruim van tevoren voorbereidt en vasthoudt aan een plan, kun je voorkomen dat je gestresst raakt. Hier wat tips voor een stressvrije vlucht als je vliegt met kinderen.

Lees ook: Een gids voor vliegreizen met huisdieren

Vlieg vroeg

Overweeg bij het boeken van vluchten de vroegste vlucht van de dag te nemen. Vaak is een zeer vroege vlucht goedkoper, en kunnen de kinderen goed in het vliegtuig slapen.

Investeer in rugzakken

Bij kinderen is het waarschijnlijk beter om rugzakken te dragen voor je handbagage. Je wilt zoveel mogelijk een hands-free-ervaring. Zelfs jongere kinderen (vanaf 3 jaar oud) kunnen een rugzak in het vliegtuig dragen en zo hun eigen spullen meenemen.

Houd het kleding simpel

Kleed kinderen in lagen (vliegtuigen kunnen erg koud zijn) en zorg ervoor dat je jongere kinderen een gemakkelijk toegankelijke, aan- en uitbroek hebben. Kies liever voor een korte broek, omdat de vloeren in vliegtuigen vies en nat zijn.

Breng veel stil entertainment

Kinderen worden snel rusteloos en willen niet altijd stil en rustig blijven zitten. Als je niet al hun favoriete speelgoed, games etc. inpakt, zal je waarschijnlijk niet kunnen genieten van een rustige vlucht.

Kies de juiste stoel

Houd je kleintjes in het midden of bij het raam. Stoelen aan het gangpad zijn eigenlijk gevaarlijk voor kleine kinderen. De drankwagen kan kleine handen en voeten verpletteren, en de hete dranken kunnen voor een ongeluk zorgen.

Breng antibacteriële doekjes mee

Als je eenmaal in het vliegtuig bent, veeg met antibacteriële doekjes de tafel grondig schoon. De dienbladentafel is eigenlijk een van de meest voor bacteriën vatbare plaatsen in het vliegtuig.

Breng een beloning mee voor goed gedrag

Een zak met beloningen voor goed gedrag, doet het altijd goed. Geef echter niet te snel toe, maar wacht liever tot ze hun traktatie volledig verdienen.

Lees ook: Deze dingen moet je niet doen in het vliegtuig

Vergeet de oren niet

Last but not least, zorg ervoor dat je kauwgom of oordopjes voor de kleintjes hebt tijdens het opstijgen en landen om inwendige oorpijn te voorkomen als gevolg van veranderende luchtdruk in de cabine.