Trinidad, Sancti Spiritus, waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten!

Trinidad, Sancti Spiritus, waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten!

De Cubaanse regio Santi Spiritus herbergt twee van de eerste steden die door de Spanjaarden op het eiland zijn opgericht: Villa de la Santisima Trinidad en de Villa van Espiritu Santo.

Lees ook: 7 x doen in Isla Mujeres

Trinidad (Sancti Spíritu)

Trinidad staat bekend als de museumstad van Cuba en werd in 1988 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Met zijn decoratieve gevels is dit koloniale juweel een eclectische mix van architectonische juweeltjes. Er is veel moeite gedaan om deze rijke Cubaanse erfenisstad te beschermen – van de restauratie van gebouwen, het beschermen van de koloniale lay-out, de oorspronkelijke geplaveide straten, de Creoolse tegels, tralies en ramen tot het repareren van de verfraaide centrale binnenplaatsen. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer fascinerende galeries en musea. Tegelijkertijd is Trinidad een levendige stad die zowel de hedendaagse culturen als de koloniale geschiedenis van het eiland weerspiegelt. Lokaal handwerk en kunst worden tentoongesteld in de smalle straatjes en binnenplaatsen. Trinidad heeft zelfs een ambachtelijke traditie waardoor het de eerste stad in het Caribisch gebied was die werd uitgeroepen tot World Craft City.

Dit is slechts een klein deel van wat je te wachten staat in Trinidad, een stralende stad, waar de zon, de zee en de bergen samenkomen voor een verleidelijke vakantie. Over een oppervlakte van 1.467 km2 biedt Trinidad  bezoekers een intrigerende blik in de mestiezencultuur met zijn rijke mix van Indiaanse en Spaanse tradities.

Het gebied rond de Trinidad is rijk aan prachtige stranden met fascinerende duikmogelijkheden, snorkelen en andere watersporten. De Zaza-dam, bekend om zijn uitstekende forelvisserij, is vlakbij, evenals het hete bronwater van de spa van San José del Lago. Van de natuurlijke wonderen van de Escambray-bergen, de stranden op het schiereiland Ancón, het natuurlijke en archeologische reservaat in de Valle de Los Ingenios Trinidad is een vakantieparadijs. Bergketens bieden paden en mogelijkheden om de natuur te aanschouwen. Voor de meer gedurfden is er speleologie en duiken in grotten omgeven door steile rotswanden in Cubanito Natural Park. Sierra del Escambray met zijn dramatische top – Topes de Collantes – en het ecologische reservaat Alturas de Banao bieden ook avontuurlijke ontsnappingen.

Sancti Spíritus

Sancti Spíritus!

Sancti Spíritus City, de hoofdstad van de provincie, is een van de zeven oprichtende steden of villa’s die door de Spanjaarden in Cuba zijn gebouwd. Het goed bewaarde historische centrum met zijn kleurrijke koloniale sfeer vertegenwoordigt een van de rijkste architectonische ensembles van het land. Het werd in 1978 uitgeroepen tot Nationaal Monument. De kenmerkende Yayabo-brug en de Greater Parish Church zijn twee van de belangrijkste toeristische attracties. De katholieke kathedraal, een van de oudste van het land, valt op als een van de andere opmerkelijke bouwwerken die bewaard zijn gebleven uit de koloniale periode. Het hoofdtheater is ook een cultureel icoon. Veel erfgoedtradities zijn ook behouden en zijn te vinden op lokale beurzen met populaire kunst en het alomtegenwoordige Cubaanse Guayabera-shirt.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Accommodatie

Trinidad – Sancti Spíritus heeft een scala aan hotels. Hotel La Popa is onlangs geïntroduceerd als een nieuw, comfortabel hotel met 52 comfortabele kamers. Het is het tweede vijfsterrenhotel in Trinidad, strategisch gelegen aan de voet van de heuvel La Vigía. Vlakbij zijn de ruïnes van de hermitage van Onze-Lieve-Vrouw van de Candelaria, de oudste kerk van Trinidad.

De Guachinango Hacienda is onlangs geopend en biedt drie unieke kamers en een authentieke Cubaanse gastronomische ervaring met geroosterd varkensvlees in puya en rijk Creools eten. Binnenkort biedt de Hacienda Buena Vista vier kamers en vergelijkbare diensten. Het vijfsterrenhotel Meliá Trinidad Playa, dat is gebouwd aan de oevers van het strand María Aguilar, is pas geopend. Het Meliá Trinidad hotel voegt 401 kamers toe aan de bestemming. Het gebouw met drie verdiepingen biedt een klasse die bekend staat als The Level, die de hoogste standaard en services biedt. Functies bieden een prachtig uitzicht op de zee, het strand en de nabijgelegen bergen van de Sierra del Escambray.