Wat de doen in de Jardines del Rey archipel

Wat de doen in de Jardines del Rey archipel

Jardines del Rey, is een verzameling keys, eilanden en eilandjes die hun naam kregen van de Spanjaarden tussen 1513 en 1514 ter ere van de toenmalige monarch Fernando the Catholic. Jardines del Rey ligt ten noorden van de provincie Ciego de Avila in centraal-oostelijk Cuba, tussen de provincie Sancti Spíritus (west) en Camagüey (oost). Je kunt hier per vliegtuig komen via de moderne internationale luchthaven. Jardines del Rey is ook via binnenlandse vluchten verbonden met de belangrijkste toeristische bestemmingen op het eiland. Over de weg: een 17 kilometer lange weg over zee verbindt Cayo Coco met het nationale wegennet van het land. Cayo Coco, Cayo Guillermo en Cayo Paredón Grande zijn op hun beurt met elkaar verbonden door een netwerk van wegen die een directe verbinding tussen de eilanden vormen.

Lees ook: Top 10 dingen om te doen op St. Maarten

Morón, de stad van de haan

Morón

Morón, gesticht in 1643, staat bekend als de stad van de Haan. Het ligt ten noorden van de provincie Ciego de Ávila in de centrale regio van Cuba. Het is onder een kooi van natuurschoon en zeer mooie stranden, oneindig begeleid door de Golfstroom. Het is de op een na meest bevolkte gemeente in de provincie en een van de belangrijkste toeristische plaatsen van het land, Jardines del Rey, bevindt zich in de grot. Het heeft een erfgoed en waarden die een duidelijke stedelijke en territoriale identiteit uitdrukken.

Dingen om te doen

Beeldhouwwerk Morón

Gelegen bij de ingang van de stad is het symbool van Morón- de haan. Gemaakt door de Cubaanse beeldhouwer Rita Longa in 1982, is een replica van de haan in Morón de la Frontera, Spanje.

 Municipal Museum of History “Caonao”

Casa de la Trova Pablo Bernal

Als je de stad in gaat, kun je het Casa de la Trova Pablo Bernal bezoeken. Dit levendige muziekhuis organiseert een verscheidenheid aan thema-avonden. Troubadour-avond en comedy-avond stellen dichters en komieken van alle soorten in staat om hun materiaal te testen voor uitverkochte mensenmassa’s. Een boerennacht en een nacht onder de sterren helpen om de ware essentie van het troubadourgenre te promoten en te behouden.

Stedelijk Historisch Museum “Caonao”

Het Stedelijk Historisch Museum “Caonao”, opgericht in 1981, heeft vijf kamers voor de Indo-Cubaanse Archeologie, Keulen, Onafhankelijkheidsoorlog, Neokoloniale Republiek en een kamer gewijd aan de Haïtiaanse tradities van vodú. Het toont documenten, foto’s, kranten, wapens en andere voorwerpen die verband houden met de onafhankelijkheidsoorlogen.

Sugar museum

Het Suikermuseum toont de evolutie en ontwikkeling van de Cubaanse suikerindustrie en behandelt 10 thema’s, waaronder het begin van de industrie in de koloniale periode, landbouwmechanisatie, suikerrietvariëteiten en een ruimte gewijd aan de tentoonstelling van oude locomotieven Steam. Het trekt bezoekers naar de faciliteiten die na een treinrit genieten in het restaurant Rancho Palma, vijf kilometer van de plaats.

Railway Terminal

Het karakteristieke gebouw van het Moorse grondgebied, Railway Terminal, wordt erkend vanwege zijn historische waarde en de rijkdom van zijn architectuur. Het station is het op een na grootste dat in de eerste helft van de 20e eeuw in Cuba is gebouwd, alleen voorafgegaan door de Central Terminal van Havana.

Katholieke kerk

Evenzo is de katholieke kerk uniek voor Cuba, het is het oudste overblijfsel van het gebouw dat staat en heeft een toren met kantelen en schietgaten in de muren. Het werd gebruikt als militair hoofdkwartier in de onafhankelijkheidsoorlogen. Het omringt het Agramonte Park dat bekend staat om zijn unieke structuur en wordt bezocht door mensen die houden van de eenvoud van de plek en genieten van ontspannende wandelingen en prachtige uitzichten. Een van de interessante prikkels is om de Obelisk te kennen die in het midden staat.

Ciego de Avila City

Ciego de Avila City

De frisse geur van suiker, ananas en limoenen brengt mensen naar Ciego de Ávila. Het ligt aan de Central Highway van het land en aan een grote spoorlijn; de haven, Júcaro, ligt 25 mijl ten zuidwesten aan de Caribische Zee.

Lees ook: Ontdek de diverse natuurlijke attracties van Jamaica

Dingen om te doen

Ciego de Avila City

Het theater

Bekend als een van de beste architectonische eclecticismen in de stad Avila is het hoofdtheater. Het heeft een van de beste akoestiek van het land.

Museum of Decorative Arts

Het Museum of Decorative Arts is het gebouw dat de decoratieve kunsten van de Avilanianen koestert. De drie kamers op de begane grond beslaan de historische periode van de negentiende en twintigste eeuw, Cubaanse en buitenlandse meubels, serviesgoed en porselein van de beste Europese fabrikanten, marmer en prachtig gemaakt ivoor vormen de schat van deze kamers.

Trova House

Midden in het historische centrum van de stad ligt het Trova House. Gebouwd in 1895 is het gekenmerkt door koloniale invloeden, bedekt met hout en tegels, Spaanse deuren en ramen met luiken. Hier kun je genieten van de meest authentieke wortels van Cubaanse volksmuziek en elke dag verschillende shows.

Simón Reyes Provincial History Museum

Genesteld in een gebouw dat dateert uit de 19e eeuw, werd het ingehuldigd op 13 maart 1983 en bevindt zich het Provinciaal Historisch Museum van Simón Reyes. De fondsen zijn voornamelijk verzamelingen geschiedenis, wapens, archeologie, documenten en etnologie. Zijn collecties worden tentoongesteld in vijf permanente tentoonstellingshallen, in 2015 ontving hij de National Conservation Prize.

Pedro Martínez Brito Museum

De geboorteplaats van Pedro Martínez Brito werd in 1978 omgebouwd tot een museum met dezelfde naam, toen 20 jaar na de dood van de jonge jager werd herdacht. Deze plek van cultureel en historisch belang biedt het leven en werk van de leidende revolutionair. Het huis bestaat uit 5 kamers die het leven van de martelaar in de verschillende stadia weerspiegelen.

Katholieke kathedraal

Gelegen in het centrum van de stad, tegenover de José Martí park is de katholieke kathedraal. Het werd geopend in 1952 en vertegenwoordigt een van de meest exclusieve gebouwen binnen de lokale architectuur. Het meest prominente element van de kerk is de gevel, de enorme beeltenis van San Eugenio de la Palma, beschermheer van de stad.

Pauyet Gallery

Pauyet is overal, in de meest verfijnde gebeurtenissen, in de meest bescheiden om het waardig te maken. Het is een groep goudsmeden opgericht in 1998. Hun werkthema bestaat uit het maken van sculpturen op klein formaat, met bestek (lepels, vorken en keukengerei als hun enige grondstof), en ze ontwikkelen ook een nieuwe lijn sieraden en edelsmeedkunst. Werk waarin ze zwart koraal en zeeoorschelp als dominante materialen gebruiken. Ze worden tentoongesteld in de Pauyet Gallery.

Raúl Martínez Gallery

In de Raúl Martínez Gallery zijn voorbeelden van de beste Avilaanse kunst verkrijgbaar. Het biedt de hele week een bibliotheek, een krant, videokunst en culturele activiteiten.

Parken

De twee parken, José Martí Park, dat het centrum van de stad is en het stadspark, bieden beide gevarieerde en interessante dingen, variërend van restaurants en nautische activiteiten, verkooppunten, sportterreinen, kermis, prieel, pretparken, wandelpaden en zelfs een locomotiefpark naar stoom, ontmoetingspunten, promenade en gebied voor thematische sculpturen.

Artex Patio

Het culturele centrum van de stad is Artex Patio met onder meer meubilair, audio- en verlichtingssystemen, de respectievelijke cabines, een bar op de bovenste verdieping en een bar op de begane grond, podium, kleedkamers, badkamers.

Nachtclub Piña Colada

Ten slotte is Piña Colada een nachtclub, gezellig en heel romantisch met een bar die beschikbaar is voor bezoekers, je kunt ook genieten van ruimtes met romantische muziek, liedjes, bolero’s en kleine groepen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie