Wat te doen in Hamilton, Bermuda

Wat te doen in Hamilton, Bermuda

Bermuda is zo’n compacte en levendige bestemming dat je in korte tijd veel kunt beleven. Hoewel we allemaal graag een paar luie maanden zouden willen doorbrengen met ontspannen op een zonovergoten strand, winkelen en lekker eten, is de realiteit dat we meestal niet de tijd of budget om het te doen. Ga je binnenkort naar Bermuda? Blijf in Hamilton, de hoofdstad, en je bevindt je op de ideale plek om van de bezienswaardigheden te genieten.

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Wat te zien en te doen in Hamilton

Dit is niet je gebruikelijke hoofdstad. Gelegen rond de pittoreske haven, op de drempel van de juweelkleurige zee, terwijl alles binnen handbereik is, voelt het alsof je ver verwijderd bent van de rest van de wereld. Maar dat betekent niet dat er een gebrek aan attracties is – verre van dat – en het mooie is dat alle belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden zich op loopafstand bevinden.

Front Street: Alle wegen leiden naar Front Street en dit district dat langs de haven loopt, is het hart en de ziel van de stad. Het is niet alleen het commerciële centrum, maar ook voorzien van mooie pastelkleurige gebouwen waarin restaurants, cafés en winkels zijn gevestigd. Het heeft geen zin om te zeggen dat je het niet mag missen, want je kunt het eigenlijk niet missen!

City Hall and Arts Centre: City Hall is de thuisbasis van zowel de National Gallery als de Society of Arts en is op zichzelf een prachtig gebouw. Voor kunst- en cultuurliefhebbers is een bezoek hier een must; genieten van de zeventiende- en achttiende-eeuwse Europese schildercollecties van de National Gallery en vervolgens van de hedendaagse kunst en ambachten van de Society of Arts zorgt voor een interessante vergelijking.

Cathedral of Most Holy Trinity: De kathedraal van Hamilton is een prachtig voorbeeld van vroege Engelse architectuur, bekroond door een toren van 43 meter hoog. Als je energiek genoeg bent om de trappen naar de top te beklimmen (155 daarvan), wordt je beloond met een aantal fantastische uitzichten.

Ga het water op: Zelfs tijdens een kort verblijf is het niet de moeite waard om niet het water op te gaan – je bevindt je tenslotte op een eiland! Een aantal exploitanten verzorgen boottochten vanuit de haven en je kunt kiezen uit boottochten met een glazen bodem, snorkeltochten of ontspannende excursies van een halve dag om scheepswrakken, geheime stranden en de zeetuin van het koraalrif te verkennen.

Tochten met paard en wagen: Dit is een charmante, ouderwetse manier om de stad en de omgeving te verkennen. Je kunt met paard en wagen vanaf Front Street naar de cruisepassagiersterminal gaan, een wandeling maken langs Pitt’s Bay Road, omhoog via Fairyland Lane en naar Point Shares en weer terug.

Harbor Nights: Dit levendige, leuke culturele programma omvat muziek van enkele van de beste lokale artiesten, dansen, eten, wijn en al het plezier dat je van een tropische eilandbestemming mag verwachten. Hoewel het programma niet het hele jaar door loopt, heeft de stad ook tal van andere uitgaansgelegenheden, met veel pubs, bars, een bioscoop, nachtclubs en locaties voor livemuziek.

Lees ook: De leukste culturele attracties van Santo Domingo

Waar te verblijven

Hoewel elke accommodatie zijn eigen unieke en onderscheidende karakter heeft, bevelen we de volgende aan voor een trip naar Hamilton, Bermuda.

Rosedon: Een prachtig koloniaal huis, perfect voor een romantisch uitje.
Royal Palms: Een familiebedrijf met prachtige tuinen en een elegante koloniale sfeer.
Rosemount Guest Suites: Fantastische accommodatie met eigen kookgelegenheid in het hart van Hamilton.
Hamilton Princess and Beach Club: Direct aan de haven met prachtig uitzicht en luxe omgeving.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie