Wist je dat over de Filipijnen…

Wist je dat over de Filipijnen…

Of je nu al naar de Filipijnen bent geweest of nog niet, er zijn enkele dingen die je vast niet wist over de prachtige archipel in Zuidoost-Azië. We zetten ze hier op een rij.

… de Filipijnen de naam hebben gekregen van zijn Spaanse ontdekkingsreiziger, Ruy Lopez de Villalobos? Hij noemde de archipel ter ere van koning Filips II van Spanje.

… de Filipijnen bestaan ​​uit 7.107 eilanden? Deze zijn onderverdeeld in drie archipels, 17 regio’s, 80 provincies, 138 steden en 1.496 gemeenten. Slechts elf eilanden zijn groter dan 2500 vierkante kilometer. Meer dan 6000 Filipijnse eilanden zijn zelfs kleiner dan een vierkante kilometer.

… er 171 talen zijn op de Filipijnen? De nationale en officiële taal is Filipijns, die is afgeleid van het Tagalog. Engels is hier ook de officiële taal.

… meer dan 80 procent van de bevolking katholiek is? Ongeveer tien procent behoort tot andere christelijke kerken. Ongeveer vijf procent is moslim en drie procent is boeddhist.

… de Filipijnse vlag de enige ter wereld is die, afhankelijk van oorlog of vrede, andersom wordt gehangen? In een staat van oorlog wordt het simpelweg omgedraaid zodat het rode gebied naar boven wijst.

Lees ook: Vijf minder bekende eilanden van de Filipijnen

… rijst het belangrijkste landbouwproduct op de Filipijnen is? Daarnaast worden er in grote hoeveelheden kokosnoten, suikerriet en maïs verbouwd.

… de Filipijnen het eerste Zuidoost-Aziatische land was dat onafhankelijk werd na de Tweede Wereldoorlog? De Filippijnen riepen in 1946 hun onafhankelijkheid uit.

… de Universiteit van Sto. Tomas in Manilla is de oudste universiteit van Azië? Het opende in 1611, 25 jaar vóór Harvard.

… het gemiddelde Filipijnse gezin zes kinderen heeft? Om op oudere leeftijd te kunnen worden verzorgd, hebben Filipijnse stellen veel dochters en zonen. Daarom zijn gezinnen met meer dan tien kinderen niet ongewoon.

… de Filipijnen het land is met de meeste arbeidsmigranten na Mexico? Ongeveer acht procent van de Filippino’s woont en werkt in het buitenland. In geen enkel land ter wereld werken meer verpleegkundigen in het buitenland dan hier. Filipino’s werken vaak ook als kindermeisje, huishoudhulp, productiemedewerker of zeevarende.

… de grootste bekende en natuurlijke parel werd gevonden in de Filipijnen? Het werd ontdekt in 1934 en wordt “Parel van Allah” of “Parel van Lao Tse” genoemd. De parel weegt meer dan zes kilo en is afkomstig van een gigantische schelp.

… het enige bamboe-orgel ter wereld in de Filipijnen staat? Het orgel in de parochiekerk St. Joseph in Las Piñas is bijna geheel van bamboe gemaakt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie