Witte kerst met een verschil: rust op witte stranden in Fiji

Witte kerst met een verschil: rust op witte stranden in Fiji

Kerstmis staat voor de deur. Waarom zing je niet “Dreaming of a White Christmas” op het witte poedersuikerstrand van Fiji? Het ervaren van het kerstseizoen in de Stille Zuidzee is een onvergetelijke ervaring die zelfs de grootste sneeuwliefhebbers zou moeten compenseren voor het gebrek aan winter. Fiji in het hart van de Stille Zuidzee betovert met zijn eigen flair en tradities, zoals het enorme Lovo-feest en de kava-ceremonie, vooral tijdens de kerstperiode. Als je een bijzonder gelukkige kerst wilt vieren, ver weg van de kou en de gourmetstellen, dan vind je de perfecte reisbestemming in de Fiji archipel.

Lees ook: 5 Tasmaanse hoogtepunten tegen reislust

Lovo feest

Traditioneel komen de dorpelingen twee weken voor Kerstmis samen in het grootste huis in de gemeenschap en vieren ze feest tot het nieuwe jaar. Naast dansen en zingen ligt de focus op samenzijn en samen eten met de bewoners. Een Lovo feest bestaat uit verschillende soorten vlees, zoals kip, rund en varkensvlees, maar ook uit vis die in aardovens wordt gekookt. Lokale groenten zoals taro en cassave worden ook geserveerd. Een ander gerecht dat met kerst wordt geserveerd, is palusami – een gekruid schaap, gewikkeld in bladeren en gekookt in kokosroom.

Kava

Kava is een typisch drankje in Fiji dat gemaakt wordt van een peperplant om gasten officieel te verwelkomen, afscheid te nemen of te waarderen. Resorts organiseren verschillende activiteiten, zoals een Lovo feestmaal of kava-ceremonie. Voor de kleintjes is er een speciaal hoogtepunt: de kerstman brengt cadeautjes met zijn tropische eilandslee, een speedboot en laat niet alleen kinderogen stralen.

Lees ook: De 10 beste duikplekken op het Great Barrier Reef

Dompel je onder in de veelzijdige eilandwereld

Vakantiegangers hebben de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de veelzijdige eilandwereld: natuurliefhebbers beginnen aan een avontuurlijke reis door imposant terrein, langs majestueuze bergketens, rivierkloven en mangrovebossen. Weelderige regenwouden en unieke rivierlandschappen laten avontuurlijke harten sneller kloppen. Daarnaast herbergt de staat South Seas een van de beste en meest indrukwekkende duikplekken ter wereld: het op drie na grootste koraalrif ter wereld, het Great Astrolabe Reef. Adrenaline-hongerige mensen kunnen onder toezicht tot acht verschillende soorten haaien van dichtbij bekijken. Wie op zoek is naar ontspanning, kan de stress van alledag achter zich laten met een ontspannen strandwandeling of een bezoek aan de spa. Een gastronomisch diner bij kaarslicht sluit de dag af.