10 luxe vakantie opties in de Dominicaanse Republiek

10 luxe vakantie opties in de Dominicaanse Republiek

Om te genieten van een echte luxe ervaring, pak je gewoon koffers voor het hart van de Caraïben. In de Dominicaanse Republiek is het mogelijk om te genieten van unieke diensten en accommodaties, die de meest veeleisende verwachtingen te overtreffen. Hieronder zetten we de 10 beste ervaringen op een rij voor een onvergetelijke luxe vakantie in de Dominicaanse Republiek.

Lees ook: 10 x doen op de Turks- en Caicoseilanden

1. Droomaccommodaties

Je vindt droomaccommodaties met uitzicht op spectaculaire stranden en bergen, waarvan vele met zwembaden en privé-ontspanningsruimtes, in verschillende delen van het land in hotels die wel zes sterren kunnen bereiken. Bovendien biedt een verblijf in deze exclusieve resorts een persoonlijke butler en een chef-kok die exclusieve maaltijden kunnen bereiden naar jouw smaak.

2. Uitdagende golfbanen

Het land heeft 27 golfbanen, waaronder ongeveer 86 holes met uitzicht op zee, waarvan er 18 worden beschouwd als van internationale kwaliteit. In La Romana en Punta Cana zijn de bekendste banen, voornamelijk ontworpen door gerenommeerde ontwerpers. “Teeth of the Dog”, ontworpen door Pete Dye, wordt beschouwd als de beste golfbaan in het Caribisch gebied en de 52e beste ter wereld. Zijn reputatie komt van zijn nauwgezette ontwerp op de rotsen en koralen van de Dominicaanse kust.

3. Vissen op unieke soorten

De visserijzones in de Dominicaanse Republiek zijn talrijk en zeer aantrekkelijk voor beroepsvissers. Het is gebruikelijk om vissers van verschillende plaatsen in de verschillende toernooien te zien om onder andere zwaardvis, geelvintonijn, barracuda, zeilvis en goudvis te vangen. Bij deze evenementen horen feesten met livemuziek, drankjes en exclusief eten aan boord van luxe sportboten.

luxe vakantie Dominicaanse Republiek

4. De ervaring van goed eten

Het Dominicaanse gastronomische aanbod omvat een interessante toevoeging van avant-gardistische restaurants met een hoge gastronomie in droomplaatsen. In Punta Cana kun je heerlijke, kenmerkende gerechten proeven van chef-koks die verschillende sterren hebben gekregen in de Michelingids. Andere exclusieve eetervaringen zijn onder meer privémaaltijden met chef-koks uit ’s werelds grootste culinaire hoofdsteden die lokale gerechten combineren met internationale gerechten.

5. Beauty en welzijn

De momenten gewijd aan lichaam en geest worden hoog gewaardeerd in het nationale toeristische aanbod. Het land heeft spirituele retreatcentra op afgelegen plaatsen, evenals ontspanningscentra en spa’s met exclusieve programma’s en diensten die worden aangeboden in omgevingen die deel uitmaken van de natuur, en andere met geavanceerde technologie en certificeringen van erkende entiteiten zoals medisch toerisme. 

6. Adrenaline te paard

Polo, een paardensport die internationaal veel aanzien geniet, wordt in hoge mate geaccepteerd in het Caribische land, met wildgebieden geconcentreerd in de oostelijke regio van het eiland. De bestemming heeft infrastructuur en kledingfaciliteiten om gasten en bezoekers te helpen bij de sport. De kwaliteit van de polovelden heeft ervoor gezorgd dat ze evenementen organiseren met hoge handicap, zoals de Polo Challenge, die deel uitmaakt van de World Polo Tour.

luxe vakantie Dominicaanse Republiek

7. Boven en onder de zee

Verschillende reisorganisaties bieden privé duiklessen aan, evenals zeilen op de kusten die worden gedomineerd door koraalriffen in gebieden zoals Bayahibe, Bávaro-Punta Cana, Las Terrenas en Portillo. Bovendien is kitesurfen een van de sporten die worden beoefend in de Noord-Zone, gecentreerd in de gebieden Sosúa en Cabarete, vanwege hun gunstige klimatologische omstandigheden. In deze geografische punten zijn diensten en exclusieve accommodaties te vinden voor beoefenaars van beide modaliteiten, die een aanvulling vormen op de adrenaline die wordt gezocht door diegenen die er graag op uit trekken.

8. Luxe op het water

Aangezien het een van de grootste kusten in het Caribisch gebied heeft, met een lengte van meer dan 1.500 km, heeft de Dominicaanse Republiek gekwalificeerde jachthavens in verschillende toeristische bestemmingen met de capaciteit om jachten te ontvangen tot 76 meter lang en de projectie van ontvangende boten tot 152 meter. Bezoekers kunnen verankeren in de meest gevarieerde landschappen en onvergetelijke momenten beleven in de jachthavens met exclusieve bars en restaurants, maar ook designerwinkels, theaters en VIP-bioscoopzalen.

luxe vakantie Dominicaanse Republiek

9. Luxe in de lucht

Er is een latente vraag om het land vanuit de lucht te ontdekken, met bedrijven die bezoekers een piloot aanbieden die hen naar een verlaten strand kan brengen, een helikoptervlucht door het grootstedelijk gebied van Santo Domingo of een ontspannende reis langs de oostkust. De meer avontuurlijke mensen kunnen naar Punta Cana gaan om te genieten van ballonvaarten door het hele gebied met een ervaren piloot.

Lees ook: De 5 mooiste stranden van Anguilla

10. Circuits voor de zintuigen

De tabaksindustrie is een pijler van de Dominicaanse economie. Het belang ervan maakte het mogelijk om op internationaal niveau experimentele circuits en evenementen met de tabaksgemeenschap te creëren in de beroemde sigarenclubs, waar hoogwaardige bijeenkomsten plaatsvinden waar de meest prestigieuze sigaren die op lokaal niveau worden geproduceerd, worden geproefd. Voor degenen die wijn beschouwen als de drank van de goden, heeft de bestemming gerenommeerde wijnbars met waardevolle jaargangen van de meest gerespecteerde internationale wijngaarden, in unieke ruimtes waar activiteiten plaatsvinden om de drank op alle mogelijke manieren te verkennen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie