3 eilanden voor een vakantie in Griekenland in de herfst en winter

3 eilanden voor een vakantie in Griekenland in de herfst en winter

Voor fijnproevers, actieve vakantiegangers en cultuurliefhebbers: Griekenland is de juiste plek voor iedereen die dit jaar wil afzien van overvolle skiliften en grijze dagen in de Alpen of gewoon de gemiste zomertrip wil inhalen. De Griekse eilanden hebben niet alleen in de zomer veel te bieden, maar trekken ook bezoekers met een aangenaam klimaat en onvergetelijke ervaringen in herfst en winter. Van culinaire hoogstandjes op Kreta tot sportieve uitdagingen op de Pilion – er is voor elk wat wils. Discover Greece geeft tips voor de mooiste hoekjes van Griekenland tijdens het koude seizoen.

Lees ook: 8 highlights van Gozo die je niet mag missen!

Peloponnesos: culturele hoogtepunten in het zuiden

Peloponnesos

Als schiereiland vormt de Peloponnesos het zuidelijkste puntje van het vasteland. De bewogen geschiedenis gaat tot ver in de oudheid terug – aloude plaatsen zoals Korinthe, Olympia en Sparta getuigen van een glamoureus en glorieus verleden. Het landschap van het bergachtige Arcadia is bijzonder aantrekkelijk in de herfst en winter: er zijn traditionele bergdorpjes zoals Stemnitsa en Dimitsana en enerzijds talrijke guesthouses en anderzijds schitterende uitzichten op de omliggende bergtoppen. Het openluchtmuseum voor waterkracht in Dimitsana, met zijn goed bewaard gebleven graan- en buskruitmolen, illustreert hoe de Arcadiërs honderden jaren geleden wisten hoe ze waterkracht moesten gebruiken. Een bezoek aan de archeologische vindplaats Gortys is net zo interessant, de ruïnes zijn een echte aanrader voor alle cultuurliefhebbers. Arcadia heeft ook veel te bieden voor sportieve vakantiegangers: fantastische routes door ruige bergen en geurige bossen wachten op je op talloze wandelpaden. Voor de zeer dapperen, ga raften op de rivier de Lousios langs charmante stenen bruggen, mysterieuze bronnen en stromende watervallen.

Pilion: Sportief van de bergen tot aan de zee

Pilion

Het Pilion-gebergte, dat zich als een schiereiland in de regio Thessalië tot in de Egeïsche Zee uitstrekt, is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen met zijn gevarieerde flora en fauna en het milde klimaat. Het wordt beschouwd als een wandelparadijs, een grote verscheidenheid aan routes voor beginners, gevorderden en professionals leiden door ongerepte landschappen en bieden een duidelijk zicht op de grandioze natuur. In plaats van te wandelen kunnen vakantiegangers de voordelen van de Pilion ervaren tijdens een begeleide tocht te paard. De beste aanbiedingen hiervoor zijn het hele jaar door in het dorp Tsagarada. De vele andere dorpen zoals Pouri, Keramidi of Pinakates ademen traditionele charme uit en zijn altijd een bezoek waard. In de twee chique steden Portaria en Makrinitsa staan ​​niet alleen magische hotels, oude kerken en pittoreske stenen huizen opgesteld, ook de lokale liefde voor lekker eten is hier te ervaren. De Pelion heeft ook een bijzonder hoogtepunt in petto voor alle spoorwegliefhebbers: de legendarische Mountzouris-stoomlocomotief, die voor het eerst werd gebruikt in 1895, rijdt af en toe het kleine station van Milies binnen.

Lees ook: 3 adrenaline kicks in Istrië

Chania: Kretenzische joie de vivre en pure actie

samariakloof Kreta

De gastvrijheid op het eiland Kreta is legendarisch. De pittoreske havenstad Chania aan de noordkust doet niets onder: er is nauwelijks een andere plek waar de ontspannen manier van leven van het eiland beter kan worden ervaren. In de herfst en winter kunnen vakantiegangers het landschap rond Chania het beste ontdekken als een offroad-avontuur in een terreinwagen. Een hoogtepunt van de regio is de Samariakloof, een van de meest magische natuurverschijnselen in Europa. Tijdens een wandeling door de kloof leer je interessante feiten over het historische erfgoed van de regio en de diverse flora en fauna. Als je de culinaire ziel van Kreta wilt leren kennen, hoef je alleen maar een beetje rond te kijken: wijngaarden, olijfvelden en lokale restaurants wachten op je op elke hoek. Veel lokale producenten bieden ook cursussen olijfoogst en kookworkshops aan. Wat nooit mag ontbreken op Kreta is de raki. De raki is een lokale lekkernij en als onderdeel van de identiteit van het eiland is het ook een uiting van Kretenzische gastvrijheid.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie