4 goede redenen om Menorca te bezoeken

4 goede redenen om Menorca te bezoeken

Omgeven door ongerepte stranden en verborgen baaien met kristalhelder water, en het groen van de mediterrane struikgewas lijkt Menorca, het eiland van rust genoemd, de ideale bestemming voor een rustige vakantie met een aanbod voor alle smaken. Ongetwijfeld het minst druk in vergelijking met de andere drie Balearen, biedt het naast een weelderige natuur ook tal van sportieve en culturele attracties, afgelegen plaatsen, levendige steden vol adressen voor een complete vakantie die ontspanning en plezier afwisselt.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

Hier zijn 4 dingen om absoluut te doen op Menorca:

Zwemmen in de mooiste stranden van het eiland

Het eiland beschikt over meer dan 216 kilometer aan stranden om ontspannen dagen op het strand door te brengen: van lange stukken wit zand tot baaien met uitzicht op de zee met uitzicht op het heldere water van de Middellandse Zee, er is voor elk wat wils! Een van de meest populaire stranden ten zuiden van het eiland is Cala Galdana, bekend om de turquoise kleur van het water dat opvalt dankzij het witte zand van de zeebodem. Niet ver weg, Cala Macarelleta is ook een stop waard, een kleine inham die toegankelijk is via een kronkelend pad van waar je kunt genieten van onvergetelijke zonsondergangen en Cala Turqueta een juweeltje van slechts 100 meter van het blauwe water en omgeven door groen. En tot slot, de exclusieve Cala Morell in het noorden, het strand met een rotsachtige zeebodem en een kobaltkleurige zee omringd door de overblijfselen van grotgraven om de oude oorsprong van het eiland te herontdekken.

Sporten midden in de natuur

Menorca is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie, omdat het de mogelijkheid biedt om vele buitensportactiviteiten te beoefenen, zoals zeilen, kajakken, surfen, wandelen, fietsen, canyoning, rennen tussen schilderachtige paden, ruige kusten en onontgonnen achtergronden. Zeilen kan de beste manier zijn om verborgen baaien en inhammen te bewonderen en te genieten van een adembenemend uitzicht met een ongekend uitzicht en surfers kunnen golven berijden die zelfs 4-6 meter bereiken, in specifieke baaien van de bestemming. En peddel surfen om van de kalme zee te genieten en innerlijke rust te vinden met peddelslagen. Voor een activiteit vol pure adrenaline is een kajakexcursie om baaien of grotten te ontdekken die alleen over zee toegankelijk zijn, het proberen waard. Plezier is niet alleen in het water: mis een van de vele routes voor alle niveaus van de beroemde Camí de Cavalls om te voet, per fiets of te paard te reizen om jezelf onder te dompelen in de natuur.

Ontdek het archeologisch erfgoed

Het eiland is een echt openluchtmuseum vol archeologische vindplaatsen die de geschiedenis en cultuur van het eiland behouden. Na een dag op het strand volledig gewijd aan ontspanning, kun je hier een middag doorbrengen ondergedompeld in geschiedenis tussen talaiot, naveta’s en taules, stenen gebouwen en vondsten uit de ijzertijd tot de Romeinse overheersing. Een van de meest interessante historische locaties is de necropolis van Cala Morell, een plek vol met begrafenisgrotten uitgehouwen in de rots met klassieke architecturale motieven. Sinds 1931 beschouwd als een Nationaal Historisch Monument, volgt het het dorp Trepucó, een van de grootste en rijkste in megalithische constructies en uiteindelijk het talaiotische dorp Torre d’en Galmés met een oppervlakte van 60.000 m2 op een heuvel voor verdedigingsdoeleinden.

Lees ook: 5 ongerepte Turkse eilanden

Nachtleven in Mahón en Ciutadella

Hoewel meer privé dan zijn buren, is Menorca vol met adressen om avondentertainment te garanderen tussen gastronomische restaurants, loungebars en disco’s in de belangrijkste steden van het eiland. Met zijn loungeterras is Jazzbah een van de beroemdste clubs in de haven van Ciutadella die naast exclusieve cocktails ook avonden met livemuziek en DJ-sets biedt. Plezier is gegarandeerd in Cova d’en Xoroi in de buurt van Cala en Porter, een van de weinige plekken in de wereld die uitgehouwen zijn uit de rots waar je kunt genieten van adembenemende zonsondergangen, genieten van enkele tapas en dansen tot laat in de nacht. In Mahòn dansen mensen op jazz in de Akelarre Jazz Dance Club en gaan tot laat in de nacht uit hun dak met een DJ-set. Er zijn ook tal van winkeladressen die vakmanschap van hoge kwaliteit, goudsmederij, keramische of traditionele lederen sandalen bieden, de Minorcan “avarcas”.