Excursies om deze zomer op Menorca te doen

Excursies om deze zomer op Menorca te doen

De Balearen zijn al jaren een van de favoriete bestemmingen voor veel mensen om van de zomer te genieten. Menorca is het op een na grootste eiland van de eilandengroep die nog bestaat uit Mallorca, Ibiza en Formentera. We hebben hier de leukste excursies op Menorca geselecteerd, voor een leuke vakantie. 

Lees ook: 10 dingen die je niet mag missen op Sardinië

Boottocht door de baaien van het noorden van Menorca vanuit Fornells

Een van de belangrijkste redenen om Menorca te bezoeken, zijn de magische baaien. In het noorden van het eiland liggen enkele van de mooiste, zoals Cala Mica of Cala Pregonda. Daarnaast valt Cavalleríaop aan de noordkust van Menorca, een van de meest verrassende maagdelijke stranden van Menorca. Om van al deze natuurlijke attracties te genieten, is het ideaal om vanuit Fornells een boottocht door de baaien in het noorden van Menorca te boeken , hoewel ze ook met andere vervoermiddelen zoals auto of motor bereikbaar zijn.

Wandelen in Ciudadela

Wandelen in Ciudadela

Ciudadela is het op één na grootste stedelijke centrum van Menorca, na Mahón. Het historische centrum is vol geschiedenis, evenals een statige sfeer, en een van de beste plannen die op het eiland kunnen worden gemaakt, is zonder twijfel om de anekdotes en bezienswaardigheden van deze stad ontdekken, zoals de kathedraal, de Plaza del Borne of het kasteel van San Nicolás.

Boottocht door de baaien van Zuid-Menorca vanuit Ciudadela

Een verblijf op Menorca kan niet worden begrepen zonder te genieten van al zijn baaien, en dat geldt ook voor die aan de zuidkust. Son Saura, Es Talaier, Cala’n Turqueta en Cala Macarelleta zijn slechts enkele van de haltes op een boottocht door de baaien van het zuiden van Menorca, dat zijn oorsprong vindt in Ciudadela.

Kajaktocht door de grotten van Cala en Porter

Cala en Porter is niet alleen een van de schoonste en rustigste baaien van Menorca. Het heeft ook enorme toeristische attracties en een zeker avontuurlijk element, zoals de mogelijkheid om de nabijgelegen grotten te bezoeken. Vanuit deze baai is het dus mogelijk om een ​​kajaktocht te maken door de grotten van Cala en Porter om op een leuke en sportieve manier te genieten van enkele van de meest spectaculaire landschappen van het eiland en zelfs van Talayotische necropolen.

Wandeling door Mahon

Mahón, minder pittoresk dan Ciudadela, maar even interessant, is de hoofdstad van Menorca en ook de dichtstbevolkte stad, met bijna 30.000 inwoners. Een wandeling door Mahón stelt je in staat om de belangrijkste monumenten te ontdekken en het enorme stempel te waarderen dat de Britse overheersing in het verleden op het eiland heeft achtergelaten.

Kajakexcursie met snorkelen vanuit Fornells

menorca

Een andere leuke activiteit is een kajakexcursie met snorkelen vanaf Fornells. Met deze activiteit is het mogelijk om enkele baaien in de buurt van deze stad te leren kennen die anders ontoegankelijk zijn vanwege hun geringe diepte. Zo bereik je door te peddelen ongerepte gebieden zoals Cala Blanca of spectaculaire grotten zoals de Cueva de los Ingleses of de Cueva de las Imagens.

Zeilboottocht bij zonsondergang vanuit Fornells

Als je fysieke activiteit liever achterwege laat en je alleen aan plezier toewijdt, is een ideale optie om je aan te melden voor een zeilboottocht bij zonsondergang vanaf Fornells. Geen reis naar Menorca zou compleet zijn zonder een van zijn onvergetelijke zonsondergangen te ervaren, en wat is een betere manier om dit te doen dan vanaf de Middellandse Zee zelf?

Rondleiding door de kaasfabriek Subaida

Niet alles is baaien, pittoreske stadjes of archeologische vindplaatsen op Menorca. De gastronomie is ook een van de belangrijkste toeristische attracties en benadrukt onder andere de beroemde kaas. Dit product kan (en moet) op het hele eiland worden geproefd, maar een sterk aanbevolen optie om het in al zijn pracht te waarderen, is om deel te nemen aan een rondleiding door de Subaida-kaasfabriek, een van de meest populaire in Menorca, waar je zowel het proces van het maken van deze heerlijke kaas als de dieren die verantwoordelijk zijn voor de grondstof uit de eerste hand kunt zien: Friese koeien uit Nederland.

Cala Pregonda

Menorca per zeilboot vanuit Fornells

Het lijkt moeilijk, maar dat is het niet: op één dag door Menorca gaan is zo goed mogelijk per zeilboot. Er is iets meer dan acht uur nodig om de meer dan 200 kilometer van de omtrek van Menorca vanaf Fornells af te leggen met een zeilboottocht van een hele dag, met stops in plaatsen zoals Cala Pilar en Cala Pregonda, in het westen, of Favaritx, naar de oosten.

Lees ook: 5 ongerepte Turkse eilanden

Duikdoop vanuit Port Addaya

Menorca aan de oppervlakte is prachtig, maar onderwater is niet ver achter. Zelfs voor beginners is het mogelijk om van de Menorcaanse zeebodem te genieten met ervaringen zoals de duikdoop vanuit Puerto Addaya, een van de beste plekken op het eiland om deze sport te beoefenen. Na ontvangst van de relevante uitleg, is het met deze activiteit mogelijk om tot een maximale diepte van twaalf meter te duiken, genoeg om in al zijn pracht de beroemde Posidonia-weiden of scholen vissen zo divers als tandbaarzen of harders, typisch voor de Oppervlakte.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie