5 tips voor een duurzaam verblijf op de Waddeneilanden

5 tips voor een duurzaam verblijf op de Waddeneilanden

Op vakantie gaan, liefst niet zo ver weg en de natuur daarbij ondersteunen? Dan zijn de Waddeneilanden echt iets voor jou! We hebben hier 5 tips voor een duurzaam verblijf op de Waddeneilanden. 

Lees ook: De must sees in Corfu stad

Eco safari op Ameland

Op Ameland gaan bezoekers op safari met een van de natuurgidsen, maar wel op een verantwoorde manier. Je zult betoverd worden door de prachtige natuurgebieden van het eiland, die je kunt zien aan de 100% elektrische eco-auto’s. Tijdens deze reis kun je deze unieke gebieden bijna geruisloos verkennen en bewust genieten van de flora en fauna.

Strandjutten op Terschelling

De breedste stranden van Europa vind je op de Waddeneilanden. Terschelling is dan ook de perfecte plek om te wandelen en echt de wind door je haar te laten waaien. Een strandwandeling is prima te combineren met de strandjutten en je neemt alles mee wat niet in de natuur thuishoort.

Ontdek Vlieland met een elektrische tuktuk

Je hoeft geen uren in het vliegtuig te zitten om met een tuk-tuk te rijden! Lage CO2-uitstoot – check! Ontdek Vlieland op een unieke en duurzame manier in een elektrische tuktuk. Uiteraard met een echte Vlielander als eilandgids die zijn gasten de leukste verhalen kan vertellen.

Oesters oogsten op Texel

Lekker eten smaakt nog lekkerder als het uit de regio komt. Op de Waddeneilanden ligt de focus op de zee, ook in de keuken. Een volledig bezoek aan Texel omvat het proeven van verse oesters, wat een must-eat is. De Tesselse Oesterman is hiervoor het perfecte adres. En het mooiste is: je kunt deze lokale lekkernij niet alleen proeven, maar ook zelf oogsten, samen met een deskundige gids, op het wad. Wedden dat de oesters die je zelf verzamelt nog lekkerder smaken?

Lees ook: Capri: de belangrijkste natuurlijke en culturele attracties

Op pad met natuurliefhebber Kees op Schiermonnikoog

Kees van der Wal is een groot natuurliefhebber en kenner van de flora en fauna. Hij laat graag de mooiste plekjes van Schiermonnikoog zien, of dat nu op de fiets of te voet is. Onderweg vertelt hij spannende en leerzame verhalen over het eiland. Omdat niemand het eiland zo goed kent als Kees.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie