5 wellness tips in Kroatië

5 wellnesservaringen in Kroatië

Of je nu een voorkeur hebt voor wellness en spa, thermale baden of toch eerder voor yoga en meditatie: Kroatië is de bestemming bij uitstek om tot rust te komen. Wij geven je vijf inspirerende wellness tips in het veelzijdige Kroatië.

Lees ook: Hidden gems in Kroatië die je niet mag missen

1. Kraljičina (Queen’s) Beach: koninklijke modderbehandeling

In de stad Nin vind je het langste zandstrand van Kroatië. Het 8 km lange Kraljičina Plaža, ofwel het Koninginnenstrand, heeft zijn naam niet gestolen. Je waant je werkelijk een koningin tijdens een behandeling met therapeutische modder, naar authentieke Romeinse traditie. De modder maakt je huid opnieuw gezond en babyzacht. Het uitzicht op de helderblauwe Adriatische Zee en het imposante Velebit gebergte maken de ervaring helemaal af.

2. Obonjan: ontspannend adult only eiland

Tijdens de zomermaanden ondergaat het onbewoonde eiland Obonjan, vlak voor de kust van Sibenik, een transformatie naar een heus adult only eiland. Een deel van het eiland wordt omgetoverd tot een feestparadijs, maar aan de andere kant vind je mooie glamping locaties omringd door pijnbomen met een ruim aanbod aan wellness- en meditatiemogelijkheden. Een ideale getaway voor wellnessliefhebbers.

3. Vis: yoga op maat

Yoga is erg populair in Kroatië en je vindt het dan ook in zowat elke regio. Toch trekt het eiland Vis het voortouw. De rustgevende natuur, uitgestrekte stranden en relaxte levensstijl vormen het ideale decor voor een yogavakantie. Langs de kust worden tal van yogacursussen aangeboden. Balance yoga is bijvoorbeeld geschikt voor eender welk niveau. Wie al vertrouwd is met yoga en graag een nieuwe uitdaging aangaat, kan SUP yoga eens proberen: yogaoefeningen op een plank op het water.

4. Zagorje: ultieme wellnessbestemming

Op slechts 45 kilometer afstand van Zagreb richting de Sloveense grens ligt Zagorje. Zagorje betekent letterlijk ‘het land achter de heuvels’. En dat is niet gelogen want de regio wordt getypeerd door een idyllisch, groen heuvellandschap. Tussen al dat groen vind je uitstekende spa- en wellnessresorts met water van nabijgelegen natuurlijke warmwaterbronnen. De heerlijke onderwatermassages zijn er dan ook populair. Zagorje is een ideale bestemming voor een volledige vakantie met luxe spa voorzieningen of om gewoon een dagje te komen zwemmen en ontspannen.

Lees ook: Natuurlijke zwembaden in Tenerife

5. Opatija: de vijf elementen

Opatija werd in 1889 uitgeroepen tot het eerste spagebied aan de Adriatische Kust. Nu heeft bijna ieder hotel langs de prachtige Opatija Riviera een eigen wellnesscenter. Welbekend is de “Five Elements Wellness and Spa”, aanwezig in een aantal hotels langs de Opatija Riviera. Daar worden de vijf elementen van de oude Chinese filosofie (water, aarde, vuur, hout en metaal) gecombineerd met moderne wellness-technieken. Ze doen dat onder andere met Finse sauna’s, Turkse baden, massage-douches, ijsfonteinen en onderwatermassages. Verder geniet je er van de kilometerlange promenades langs de prachtige Adriatische kust, talrijke villa’s, palmbomen, cafes en restaurants.