Canarische eilanden: de mooiste stranden voor honden

Canarische eilanden: de mooiste stranden voor je trouwe viervoeters

Vakantieplezier voor mens en dier: Voor veel mensen zijn huisdieren onmisbare gezinsleden die niet mogen ontbreken op vakantie. De Canarische Eilanden bieden een scala aan huisdiervriendelijke accommodaties en activiteiten, waardoor ze de perfecte bestemming zijn voor een uitje met je trouwe viervoeters. Vooral bij hogere temperaturen is verfrissing van groot belang voor de dieren, en dat is precies wat de meer dan 500 stranden van de Canarische Eilanden bieden. Met deze indrukwekkende selectie is er voor elk wat wils – van ongerepte baaien omringd door adembenemende landschappen tot kilometerslange zandstranden met turquoise wateren. Er zijn tal van stranden op Gran Canaria, La Palma, Tenerife en Lanzarote die ideaal zijn voor huisdieren. Hieronder een selectie van de meest populaire:

Lees ook: Een gids voor vliegreizen met huisdieren

Los Tres Peos, Gran Canaria

Het strand van Los Tres Peos ligt verscholen tussen twee kliffen in Agüimes, Gran Canaria. Met een idyllische kleine baai is het strand van vulkanische oorsprong niet alleen een paradijs voor honden, ook windsurfers vinden hier perfecte omstandigheden.

Playa de Bocabarranco, Gran Canaria

Het bijna verlaten en hondvriendelijke Playa de Bocabarranco biedt volop ruimte voor beweging, spel en plezier. Het één kilometer lange strand ligt aan de monding van de Barranco de Jinámar, op de grens tussen de gemeenten Las Palmas de Gran Canaria en Telde.

El Puertito, Tenerife

Het hondengebied strekt zich uit over 200 meter aan de zuidkant van het strand van El Puertito aan de zuidoostkust van Tenerife. Dit was oorspronkelijk het tweede hondenstrand op de Canarische Eilanden. Er zijn tal van servicevoorzieningen en de zee is kalm, zodat mens en dier veilig kunnen zwemmen.

El Confital, Tenerife

Dit verborgen juweeltje op Tenerife bestaat uit een klein stuk strand van ongeveer 150 meter lang, net ten zuiden van Playa de La Tejita. Het heeft alle benodigde faciliteiten en ligt dicht bij de beroemde strandbar El Pirata.

Las Colorados, Lanzarote

Las Coloradas Beach staat bekend om zijn vulkanische zand en warme turquoise wateren. Gelegen in het zuiden van Lanzarote, is het een oase van rust en sereniteit. Naast de deur is een gezellige promenade met hotels, restaurants en bars – de perfecte plek om een ​​hele dag met je dierenvriend door te brengen.

Lees ook: Onbekende schatten: de eilanden van de Algarve

Dit is slechts een voorbeeld van wat er op de Canarische Eilanden mogelijk is voor huisdieren op het strand. Er zijn nog veel meer plekken op de verschillende eilanden die wachten om bezocht en ontdekt te worden door viervoeters. Meer informatie over dit onderwerp en belangrijke informatie die in acht moet worden genomen bij het reizen met dieren vindt je hier.