De 5 beste vegan gerechten op Aruba

De 5 beste vegan gerechten op Aruba

De multiculturele bevolking en de invloed van internationale toeristen hebben ervoor gezorgd dat de gevarieerde keuken van Aruba aan ieders smaak kan voldoen. Veganistisch eten is de nieuwste culinaire trend die populair is geworden op het eiland, dankzij veel restaurants die hebben besloten om innovatieve veganistische gerechten te creëren en culinaire evenementen te organiseren die verband houden met de veganistische wereld.

Wie zei dat het niet mogelijk is om veganistisch te eten in het Caribisch gebied? Niet alleen het Gelatissimo-ijs of de Alfresco-burger, maar zelfs de beroemde nationale Pastechi-snack (halve maangebak, gebakken en gevuld) werd onlangs nieuw leven ingeblazen in zijn veganistische versie door Pastechi House, in het centrum van de hoofdstad Oranjestad.

Lees ook: Hoogtepunt op St Lucia: Fish Friday in Anse La Raye

Hier enkele van de beste restaurants op Aruba waar je uitstekende veganistische gerechten kunt vinden:

1. Veganistische inktvis van Fishes & More

Fishes & More, een populair visrestaurant in Palm Beach, heeft onlangs een nieuw veganistisch menu uitgebracht, geïnspireerd door de zee! Veganistische inktvis wordt sterk aanbevolen, een veganistische versie van het traditionele gerecht, bereid met palmharten en enoki-paddenstoelen op smaak gebracht met nori-zeewierpoeder en kruiden om de smaak van de zee te creëren. Ze worden vervolgens geslagen, door kikkererwtenmeel gehaald en gebakken en geserveerd met een veganistische mayonaise op basis van rode curry.

2. Gerookte veganistische kaastaco’s met cashewnoten van Elements Restaurant

Als je nog nooit vegan kaas hebt geproefd, is dit de perfecte gelegenheid om het te doen! Elements biedt het meest complete veganistische menu van het eiland voor ontbijt, lunch en diner. Hun zelfgemaakte gerookte veganistische kaas past perfect bij zwarte bonen en gebakken groenten, in zachte tortilla’s. Je vindt dit gerecht op hun veganistische lunchmenu.

3. Gegrilde tofu met tamarinde van Las Ramblas Tapas & Charcoal Grill

Las Ramblas is een van de beste veganistische restaurants op het eiland geworden dankzij de auberginebroodjes met veganistische kaas en tamarindetofu gecombineerd met verse groenten en hartige sauzen, allemaal met een prachtig uitzicht op Eagle Beach bij zonsondergang.

4. Portobello-ribs bij Cuba’s Cookin’

Een veganistische versie van de geliefde gegrilde ribben! Deze ribben zijn gemaakt met Portobello-paddenstoelen die in dunne plakjes zijn gesneden en gaan vergezeld met traditionele Cubaanse producten, zoals bakbananen, zwarte bonen, rijst en groenten. Dit is slechts een van de vele Cubaans geïnspireerde gerechten op Cuba’s Cookin ‘veganistische menu.

Lees ook: 7 specialiteiten uit Trinidad en Tobago

5. Een veganistisch degustatiemenu bij Ike’s Bistro

Bij de Ike’s Bistro kun je naar de zonsondergang kijken en genieten van een heerlijk menu met een geheel veganistisch voorgerecht, hoofdgerecht en dessert! Van romige gele room op basis van pompoen tot bloemkoolsteak, dit gastronomische menu biedt een complete veganistische ervaring. Natuurlijk is het ook mogelijk om à la carte te bestellen van hun veganistische of vegetarische menu, maar we raden je aan om te vertrouwen op de creativiteit van de getalenteerde chef-koks, die je uiteindelijk zullen verrassen!