De mooiste plekken voor een Valentijnsdate in Maleisië

De mooiste plekken voor een Valentijnsdate in Maleisië

Zo divers als Maleisië zelf is, zo ook de mogelijkheden voor een romantische date in het Zuidoost-Aziatische land. Overal wachten ideale plekken voor geliefden. Misschien een tip voor volgend jaar?

Liefde gaat door de maag in Marini’s op 57 met uitzicht op de Petronas Twin Towers

Een uniek uitzicht op de metropool Kuala Lumpur, het lekkerste eten, een glas champagne en als kers op de taart het uitzicht op Kuala Lumpur’s herkenningspunt, de 452 meter hoge Petronas Twin Towers – dit zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke avond . De Marini’s on 57 is een luxe Italiaans restaurant op de 57e verdieping van Petronas Tower 3. Het zijn niet alleen de voortreffelijke specialiteiten van wereldklasse die harten in rijen doen smelten.

Verliefd op de Langkawi Sky Bridge

De Langkawi Sky Bridge zwaait over het regenwoud van het populaire eiland Langkawi op een hoogte van ongeveer 700 meter. Op duizelingwekkende hoogten krijgen niet alleen geliefden zwakke knieën, maar het uitzicht maakt de spanning goed. Bij goede weersomstandigheden reikt het uitzicht tot ver buiten de turkooisblauwe Andamanse Zee naar Thailand. Is er betere setting voor een foto samen?

Glamping in Sekeping Serendah

Glamping is de luxe variant van kamperen en een overnachting midden in het weelderig groene regenwoud is een heel bijzondere ervaring. De Sekeping Serendah Retreat biedt deze unieke kans. Omringd door de bewoners van de jungle, zoals apen en papegaaien en midden in een exotisch klanklandschap, ontstaat er een bijzonder romantische sfeer.

Ongestoord onder water

Maleisië biedt een kleurrijke en unieke onderwaterwereld. Een hotspot voor snorkelaars en duikers is het eiland Sipadan in Borneo. Talrijke koraalriffen wachten hier om ontdekt te worden. Tussen schildpadden, mantaroggen, Nemo en Dori kun je je ongestoord onderdompelen in de onderwaterwereld en gemeenschappelijke herinneringen voor altijd verzamelen.

Avontuurlijk naar Mount Kinabalu

Mount Kinabalu in de staat Sabah, Borneo, is met 4095 meter de hoogste berg van Maleisië. De klim duurt ongeveer twee dagen, biedt fantastische uitzichten en vooral heel veel avontuur. En wie weet wacht er nog een huwelijksaanzoek op de geliefden op de top van de berg?

Picknick met je voeten in het zand

Bijna niemand kan een heerlijke zelfgemaakte picknick weerstaan. Met je voeten in het poederachtige zand en het uitzicht op de turquoise zee, kun je samen terugblikken op je tijd en arm in arm dromen van de toekomst. De hotspots in Maleisië, waar je het strand beslist niet met anderen hoeft te delen, zijn Pulau Rawa, Perhentian Island, Tioman of Pulau Lang Tengah. Onze tip: vergeet de kokosnoot niet!

Wellness in de Banjaran Hotsprings Retreat

Vind rust en ontspanning, laad je batterijen op en geniet van samenzijn: de eerste spa van Maleisië met natuurlijke warmwaterbronnen wacht op je in de luxe Banjaran Hotsprings Retreat in de staat Ipoh. Naast traditionele behandelingen uit de Maleisische, Chinese en Indiase culturen, worden moderne behandelingen en yoga aangeboden, en een massage voor stellen is de beste manier om voor twee te ontspannen.

Lees ook: De eilandidylles van Cambodja en Vietnam

Sasaran Sky Mirror in Selangor

De perfecte foto maken? Dan is de Sky Mirror zonder twijfel de ideale bestemming voor een date. De lucht wordt weerspiegeld in het ondiepe water en zorgt voor unieke foto’s als blijvende herinnering aan een onvergetelijk moment voor twee. Als je dit spektakel wilt meemaken, moet je je bezoek goed plannen, want slechts twee keer per maand – alleen als er een nieuwe en volle maan is – is de zandbank bij de Sky Mirror zichtbaar en kan je betreden. Wat dacht je van een kus in deze unieke setting?