Feest de hele nacht in St. Martin’s Les Mardi de Grand Case

Feest de hele nacht in St. Martin's Les Mardi de Grand Case

De nacht is altijd jong en jij ook… tenminste als je op vakantie bent in St. Martin! Elke dinsdagavond in de maanden februari, maart en april licht de boulevard van Grand Case (de dichtstbevolkte stad van de Franse kant) op met trommels, dansers en ambachtelijke kraampjes. Dit spectaculaire evenement, waarvan bekend is dat het 10 weken duurt, geeft bezoekers volop de gelegenheid om mee te doen. De straten sluiten elke dinsdagavond, waardoor er een luxe avondmarktgevoel ontstaat in dit voormalige vissersdorp dat bekend staat als het culturele epicentrum van Frans St. Martin.

Les Mardi de Grand Case viert al bijna 20 jaar lokale kooplieden! Hier zijn enkele surrealistische delen van het evenement die de lokale muziek, kunst en keuken laten zien die je niet wilt missen:

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

1. Carnavalsoptochten

Les Mardi de Grand Case

Muzikanten van over het hele eiland presenteren hun talenten langs de hoofdstraat en laten melodieën horen zoals traditionele Caribische soca. De gevederde dansers die pailletten en kleurrijke kostuums dragen, brengen een gevoel van magie en verwondering in het feest. De parade nodigt Sint-Maartensschoolkinderen en muzikale wonderkinderen uit om hun talent voor de speciale gelegenheid te laten zien.

2. Knutselstalletjes

Les Mardi de Grand Case

Tijdens les Mardi de Grand Case ontdek je de meest unieke artefacten die je nergens anders vindt. Van schilderijen tot cosmetica, de meeste items zijn gemaakt van natuurlijke materialen die op het eiland te vinden zijn. Dingen als zeep, douchegel en zelfs insectenwerende middelen zijn volledig natuurlijk. Je kunt items vinden om je eigen huis te versieren, zoals kaarsen, keramiek of handbeschilderde gloeilampen. Deze kraampjes lopen de hele 10 weken lang langs de Grand Case-boulevard en belichten de geschiedenis en cultuur van de legendarische stad.

Lees ook: De culinaire diversiteit van Curaçao

3. De ongelooflijke eetgelegenheden

Les Mardi de Grand Case

Naast de optochten en feesten is er een prachtige gemengde keuken die wordt gevierd tijdens les Mardi de Grand Case. De lucht is gevuld met kruidige aroma’s die je uitnodigen om te genieten van de ongelooflijk dynamische culinaire tradities van St. Martin. Er zijn traditionele maaltijden om onderweg van te genieten, vooral de kip colombo, terwijl je geniet van het feest. Als je na al het feesten moe bent, zijn er gastronomische restaurants met balkons om te gaan zitten en te genieten van een smakelijke maaltijd met een ongelooflijk uitzicht. Voor onze kenners zijn er zorgvuldig opgestelde kraampjes met gerijpte rum om te proberen. Veel van dit soort lekkernijen vind je op dinsdagavond in Grand Case.

Dus de volgende keer dat je een vakantie naar St. Martin plant, zorg ervoor dat je je dinsdagavonden vrijhoudt. Geniet van de cultuur, muziek en eten allemaal in één straat. 

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie