Unieke en onderschatte eilanden van Europa

Unieke en onderschatte eilanden van Europa

Europa is de sleutel tot menig perfecte eilandvakantie en het is niet nodig om jaar na jaar dezelfde oude toeristische bezienswaardigheden opnieuw te bezoeken. Neem de minder bereisde weg en ontdek een aantal prachtige verborgen culturele en geografische juweeltjes die aan de klauwen van het toerisme zijn ontsnapt.

Of je nu zin ​​hebt in een beetje te relaxen in de heerlijke zonneschijn, graag de charmante zijstraten en steegjes verkent, of op zoek bent naar avontuurlijke wandelingen langs bergpaden, er is een Europese bestemming die perfect voor jou is. Slechts een paar van de prachtige plekken die op je wachten om te verkennen, Hydra, Corsica en Gozo hebben de enthousiaste avonturier zoveel te bieden.

Lees ook: 5 x de mooiste stranden op Kreta

Hydra, Griekenland

hydra

Griekenland is een geliefde vakantieplek vanwege het ongelooflijke zonnige weer, de pittoreske gebouwen en de prachtige stranden. Maar plaatsen als Santorini en Mykonos zijn bezweken aan het toerisme en, hoewel verbluffend, erg overvol geraakt. Hydra is een veel minder bezochte plek en veel rustiger dan zijn tegenhangers, maar toch is het een van de mooiste van alle Griekse eilanden en biedt het tal van activiteiten. Je kunt dwalen tussen de markante huizen op de kliffen, de schilderachtige winkels en restaurants verkennen en genieten van de serene natuur van Hydra, waar geen motorvoertuigen zijn. Ondanks de aantrekkelijke rust van dit eiland komt het tot leven in het donker, met een bruisend nachtleven, zodat je kunt genieten van een ontspannen drankje met een onovertroffen uitzicht.

Corsica, Frankrijk

corsica

Corsica is het ideale toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en de unieke geografie geeft dit eiland een betoverend decor voor een vakantie van wandelen en ontdekken. Je kunt de spanning ervaren van het verkennen van valleien buiten de gebaande paden en heerlijk verdwalen in weelderige bossen. Neem een ​​zwempak mee, want je zult de kristalheldere mediterrane wateren niet kunnen weerstaan ​​terwijl je langs de kust trekt. ‘S Avonds kun je naar de heerlijke levendige strandsteden gaan en het entertainment rond de havens bekijken. Bekend als het ‘best bewaarde geheim’ van Frankrijk, heeft Corsica zoveel te bieden. Het zou misdadig zijn om deze prachtige onderschatte plek te negeren …

Lees ook: 8 x doen op de Azoren

Gozo, Malta

gozo malta

Een verborgen juweeltje van Malta, dit uitje op het eiland is een spectaculaire speeltuin voor de avonturier. Gozo is een klein landelijk eiland met een fascinerende geschiedenis en tal van idyllische stranden. Je kunt door afgelegen valleien navigeren, grotten verkennen, onderdompelen in de rijke geschiedenis van het eiland en jezelf verliezen in geografische verhalenboeken. De lagunes van Gozo bevatten onweerstaanbaar water in verschillende tinten blauw, met witte rotsen badend in zonlicht, waardoor het een onvergetelijke plek is voor enthousiaste zwemmers en duikers.

Ontsnap aan de drukke toeristische attracties en trakteer jezelf dit jaar op een vredig eilanduitje. Ervaar het bevrijdende gevoel van bovenop een afgelegen rots staan ​​met niemand anders in de buurt en in het kristalheldere water te springen. Dwaal door de steden van deze verborgen juweeltjes, ontmoet de lokale bevolking, proef de delicatessen en beleef de levendige nachtcultuur. Klinkt zalig toch? 

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie