5 x tips en activiteiten voor St. Maarten met kinderen

5 x tips en activiteiten voor St. Maarten met kinderen

Het Caribische eiland St. Maarten is een fantastische bestemming voor het hele gezin. Geniet samen van de hagelwitte zandstranden, ga op avontuur in het Rockland Estate en ontdek de kleurrijke waterwereld tijdens een snorkeltocht. Hier staan de leukste tips en activiteiten voor kinderen op St. Maarten!

Lees ook: 12 x doen op St. Lucia

Zandkastelen bouwen

Op hagelwitte stranden komen ouders helemaal tot rust terwijl hun kroost zich vermaakt met zandkastelen bouwen en spelen in de helderblauwe zee. In het kalme water van Little Bay Beach, Le Galion en Pinel kunnen de kleinsten eindeloos veilig spetteren. De groteren verkennen de onderwaterwereld gewapend met flippers, duikbril en snorkel. Op Maho Beach kijk je je ogen uit als vliegtuigen vlak over de strandgangers heen scheren. Kom alleen niet te dicht bij de landingsbaan!

Kleurrijke papegaaien in Parotte Ville Bird Sanctuary

Parotte Ville Bird Sanctuary

In Parotte Ville wonen tamme, vriendelijke papegaaien die bezoekers vrolijk begroeten. Kinderen krijgen bij binnenkomst een kopje met vogelzaad, dat de kleurrijke vogels met smaak opeten. En fotogeniek dat ze zijn! Er is eveneens een botanische tuin met prachtige planten en een klein museum, waar je een kijkje krijgt in het leven op St. Maarten van lang geleden.

Avonturen in Rockland Estate

Het Rockland Estate is een eco-park waar van alles te beleven is. Een stoeltjeslift brengt bezoekers naar de top van de Sentry Hill, waar je een schitterend uitzicht hebt over het groene St. Maarten. Echte avonturiers zoeven met de steilste zipline ter wereld, ‘The Flying Dutchmen’, naar beneden. Op zoek naar nog meer adrenaline? Suis dan in een rubberen band van de glijbaan de Shooner Ride. In het park is er ook een restaurant en museum over de geschiedenis en cultuur van St. Maarten.

Boerderij van Seaside Nature Park

Op de boerderij van het Seaside Nature Park wonen varkens, geiten, ezels, kalkoenen, pauwen en paarden in een natuurlijke omgeving. Kinderen kunnen de dieren eten geven en knuffelen. Zijn de echte dieren nog een beetje eng? Dan kunnen de kinderen zich in de speeltuin uitleven met de levensgrote plastic wilde dieren, zoals een giraffe, gorilla en slang.

Lees ook: Ontdek de afgelegen stranden van Bermuda

Het water op

St. Maarten

Waar je ook bent in St. Maarten, de zee is altijd dichtbij. Aan de ene kant de bruisende Atlantische Oceaan, aan de andere kant de zwoele Caribische Zee. Door te snorkelen leren kinderen St. Maartens rijke onderwaterwereld kennen. Langs de rotsen en koraalriffen zijn talloze exotische vissen te ontdekken. Catamarans en speedboten nemen jong en oud mee op excursie. Zo zie je het eiland vanaf een onverwachte hoek en kom je op afgelegen, paradijselijke plekken. Vaar bijvoorbeeld naar het onbewoonde eilandje Tintamarre, waar je tussen de schildpadden zwemt. Met een mooie kayaktocht verken je de kust op eigen houtje.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie