6 x Kerst in het Caribisch gebied

6 x Kerst in het Caribisch gebied

Kerstmis is een van de meest magische tijden van het jaar, waar ook ter wereld. Sneeuw, een knetterend haardvuur en een warme kop chocolademelk horen zeker bij onze traditie, maar Kerstmis vieren – minstens één keer in je leven – op een van de warme en zonnige bestemmingen in het Caribisch gebied heeft ongetwijfeld een bijzondere smaak. Dat smaakt meer naar ontsnapping dan naar traditie. Op pad gaan om gebruiken en tradities in het buitenland te ontdekken, brengt absoluut unieke momenten met zich mee. Het Caribisch gebied is een uitstekende keuze voor een exotische kerstvakantie. Je kunt ontspannen op prachtige witte zandstranden en kiezen tussen de reggae-charme van Jamaica, het koloniale Antigua of de verfijnde sfeer van de Bahamas. En nogmaals, de majestueuze schoonheid van St. Lucia, het eiland van exotische specerijen, Barbados met zijn tijdloze charme, tot aan Curaçao. Wat je keuze ook is, verwen jezelf met kerst in het Caribisch gebied.

Lees ook: Kerstmis in Tobago fascineert met maracas en zwarte cake

Jamaica, het eiland van de muziek

Ontspannen en boeiend: Jamaica is een van de meest populaire bestemmingen voor een winterstrandvakantie omdat het het beste biedt dat je kunt verwachten. Van de watervallen van Dunn’s River tot wandelingen langs de kust op witte zandstranden zoals het beroemde Seven Mile Beach, tot culturele tours, om de geschiedenis van reggae te ontdekken door het huis van de Reggae King zelf, Bob Marley, te bezoeken. Onvergetelijk tijdens de kerstperiode, vanwege de vele versieringen die overal verspreid liggen, zelfs op de palmbomen, vanwege de muziek die in elke hoek weerklinkt en vanwege de Grand Market, een kleurrijke en levendige markt die met Kerstmis in de belangrijkste steden van Jamaica wordt gehouden.

Barbados, Caribisch juweel

Barbados is ongetwijfeld een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. Dit eiland in het zuidoosten van de Caribische Zee, ooit een Britse kolonie, is rijk aan geschiedenis en cultuur en je vakantie zal speciaal worden gemaakt door de prachtige stranden en de gastvrije en vriendelijke bevolking. Kerstmis is hier een echte rel van licht, muziek en eten en er is zeker geen tekort aan plaatsen om te bezoeken, zoals de hoofdstad Bridgetown of het nabijgelegen St. Lawrence Gap.

St. Lucia, exotisch paradijs

Nog een bestemming geschikt voor zowel klimaat als temperatuur tijdens de kerstvakantie? St. Lucia is degene voor jou. De temperaturen liggen hier in december rond de 30°C en de watertemperatuur is iets lager, ideale omstandigheden om te zwemmen, zonnen en watersporten te beoefenen. De prachtige stranden met adembenemende uitzichten op de kust in het noorden, het ongerepte zandstrand in het zuiden, de vulkanische landschappen, het regenwoud, de hypnotiserende charme van Marigot Bay en de twee toppen van Les Pitons – het symbool van het eiland – maken het tot een plek lief. Op 13 december kun je deelnemen aan het Festival of Lights, dat het begin van de kerstperiode markeert en zang, dans en vuurwerk omvat, maar overal op het eiland heerst een feestelijke sfeer.

Antigua, de schatkist van de Kleine Antillen

Beroemd om zijn 365 stranden, één voor elke dag van het jaar, heeft Antigua veel te bieden. Van de beroemde Dickenson Bay tot de honderden weinig onderzochte baaien en fijn witte zandstranden die langs de hele kronkelende kust van het eiland lopen, tot de talrijke water- en landsporten die daar kunnen worden beoefend. Lokale kersttradities weerspiegelen het Afrikaanse en Europese erfgoed van het eiland: geniet van het kijken naar de steltlopers die dansen en vrolijk de sfeer op met hun kleurrijke jurken.

Bahamas, exotische exclusiviteit

De Bahamas bezitten een speciale magie die in geen enkele andere uithoek van de wereld te vinden is en het kristalheldere water dat hen omringt, maakt ze het hele jaar door tot een zeer gewilde en geliefde bestemming. Of je nu op enkele van de beste stranden van Nassau bent, zoals Cable Beach, Love Beach en Cabbage Beach, of in Great Exuma, zoals Coco Plum Beach of Three Sisters Beach, je kunt overal de ongelooflijke lokale kerstsfeer opsnuiven en uit de eerste hand deelnemen aan de traditionele feesten: van kerstboomverlichtingsceremonies tot talrijke concerten. Maar mis tussen tweede kerstdag en nieuwjaarsdag het kleurrijke en levendige Junkanoo Festival niet; een echte parade tussen kleurrijke kostuums, handgemaakt door de bevolking, begeleid door muziek, straatdansen en veel plezier.

Lees ook: De mooiste eilanden om kerst op het strand te vieren!

Wild en ongetemd Curaçao

Curaçao is zeker geen uitzondering als je denkt aan een kerstvakantie in het Caribisch gebied. Wereldberoemd om zijn levendige cultuur, stranden bezaaid met intieme baaien, beschikt Curaçao ook over spectaculaire duikplekken en intacte mariene ecosystemen. Ter gelegenheid van kerst zorgen vuurwerk, festivals en versieringen overal in de steden, straten en gebouwen van het eiland voor de juiste sfeer, met een vaag Hollands tintje…

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie