De mooiste eilanden om kerst op het strand te vieren!

De mooiste eilanden om kerst op het strand te vieren!

Het wordt alleen maar populairder om Kerstmis in het buitenland te vieren, en het meest populair is reizen naar een warm land. Droom jij er dit jaar ook van om kerst te vieren op het strand op een heerlijk eiland? Er zijn veel prachtige bestemmingen die je in december kunnen opwarmen. We nemen de temperatuur op bij enkele van de meest populaire winterbestemmingen. Welke kies je?

Lees ook: Vijf handige reishacks

Canarische eilanden

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura hebben het hele jaar door heerlijk weer. December heeft de mildste gemiddelde temperatuur van het jaar met tussen de 20 en 22 graden. Het is het warmst in de toeristische bestemmingen in de zuidelijke delen van Gran Canaria en Tenerife. De koudste is op Lanzarote. December is de meest regenachtige maand van het jaar, maar er zijn nog steeds niet veel dagen dat het regent. ’s Nachts kan de temperatuur dalen tot tussen de 16 en 17 graden. Het water is tussen de 18 en 19 graden heet.

Cuba

Cuba trekt vooral in de winter aan met een tropisch klimaat. In de zomer is het warmer, maar ook orkaanseizoen en veel regen. In december heeft de badplaats Varadero 25 tot 27 graden. Het zwemwater is bijna net zo heet als in de lucht, waardoor je een perfecte badervaring krijgt. ’s Nachts zakt de temperatuur tot rond de 20 graden.

Kaapverdië

Kaapverdië is een archipel voor de kust van Afrika en is het hele jaar door zonnig. Hier kan het veel waaien. In december ligt de temperatuur tussen de 24 en 25 graden en regent het bijna nooit. De watertemperatuur is één of twee graden lager en biedt een verfrissend bad. ’s Nachts is de temperatuur in december 21 graden.

Phuket

Thailand heeft een tropisch moessonklimaat met drie seizoenen. Phuket is een van de meest populaire bestemmingen in de winter en in december heeft het land een droog en koel seizoen met noordelijke moesson. De gemiddelde temperatuur is 31 graden en er is bijna geen kans op regen. Hier vind je heerlijk zwemwater tussen de 26 en 27 graden. ’s Nachts is de temperatuur rond de 23 graden.

Malediven

De Malediven hebben het hele jaar door een tropisch klimaat met hoge temperaturen en vochtigheid. In december geeft de thermometer 30 graden aan op het land en 27 graden in het water. Tijdens deze maanden valt er bijna geen regen op de noordelijke eilanden. De zuidelijke eilanden hebben regen van november tot maart.

Mauritius

Mauritius heeft een tropisch klimaat met heerlijke warmte het hele jaar door, maar is het warmst tijdens de wintermaanden. In december is het overdag 29 graden en ’s nachts 22 tot 23 graden. De watertemperatuur is het hele jaar door ongeveer hetzelfde en ligt tussen de 25 en 27 graden.

De Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft het hele jaar door tropische hitte. December is de tijd voor de meest comfortabele hitte met 29 graden aan de kust en weinig regen. De waterthermometer geeft een heerlijke 25 graden aan. ’s Nachts is het tussen de 19 en 20 graden.

Lees ook: 5 tips voor een perfecte ontspannende vakantie

Aruba

Aruba is een heerlijk eiland met redelijk gelijkmatige warme temperaturen het hele jaar door. In december is er een grotere kans op regen, maar dan gaat het om af en toe buien. De temperatuur is in december rond de 29 graden en in het water is het 25 graden. Heerlijke wind waait uit de zee en zorgt ervoor dat het nooit te warm aanvoelt. ’s Nachts geeft de thermometer 21 tot 22 graden aan.