7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Als je op zoek bent naar het perfecte strand voor een droomvakantie op een eiland in Europa, zoek dan niet verder! We hebben hier een lijst gemaakt met de mooiste stranden op de Europese eilanden. Na deel 1, hier deel 2 van 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden.

Lees ook: 5 x de mooiste stranden op Kreta

Porto Santo, Madeira

Porto Santo is een lang strand van negen kilometer met zacht wit zand. Je vind er slechts een handvol hotels en restaurants, waardoor Porto Santo een van de laatste ‘onontdekte’ resorts in Europa is.

Nissi beach, Ayia Napa – Cyprus

nissi beach Cyprus

Het zandstrand strekt zich uit over 500 meter en de wateren zijn schoon genoeg om het strand een blauwe vlagaanduiding te geven. Het strand dat over de gehele lengte van zijn eigen baai loopt, ontleent zijn naam aan het kleine eilandje (Nissi – Νησί in het Grieks) dat dicht bij de kust ligt.

Egremni strand, Lefkada – Griekenland

Egremni strand, Lefkada

Egremni is een afgelegen strand gelegen aan de zuid-westelijke kust van het Ionische eiland Lefkada, in het noordwesten van Griekenland. Sinds het ontstaan van een afgesloten weg in het midden van de jaren negentig, is dit afgelegen strand een van de belangrijkste toeristische bestemmingen op het eiland geworden, en in Europa als geheel.

Scopello-strand, Sicilië

Scopello-strand, Sicilië

Elegante stranden met douches worden afgewisseld met kliffen, weelderig maquis en oude uitkijktorens. De kust van Scopello verrast ons met de verbazingwekkende vormen van de kliffen en de ruige natuur die het nabijgelegen Riserva Naturale dello Zingaro aankondigt.

Cala Macarelleta, Menorca – Spanje

Cala Macarelleta, Menorca

Menorca is het wersters eiland van de Balearische archipel. Dit is het tweede eiland qua oppervlak na Mallorca. Menorca is een prachtig eiland, met smaragdenstranden en een altijd blauwe lucht (meer dan 300 dagen zon per jaar).

Berlenga Island, Peniche – Portugal

Berlenga Island

Op een afstand van ongeveer 10 km van Peniche, is de Berlengas-archipel een natuurlijke oase in een vrijwel ongerepte staat. Samengesteld uit drie groepen kleine eilanden – Estelas, Farilhões en Berlenga. Berlenga, het grootste eiland, is de enige met inwoners het hele jaar door, beperkt tot die personen die nodig zijn voor onmisbare diensten – exploitatie van de vuurtoren en bewaking van het natuurreservaat, dus in absolute afzondering leven. Berlenga is de ideale plek voor diegenen die op zoek zijn naar rust, ver weg van de normale drukte van het dagelijks leven, aangezien het eiland slechts door maximaal 350 personen tegelijk bezocht kan worden.

Lees ook: 8 x doen op de Azoren

Cala Acciarino, Lavezzi eiland – Corsica

Cala Acciarino, Lavezzi eiland - Corsica

Je zou moeten kunnen zeggen dat je eens op de Lavezzi-eilanden van Corsica bent geweest, om te genieten van een dag van “puur natuur”, op het land en onder de golven. Stranden met fijn zand en kleine kreken, Lavezzi is een buitengewoon eiland dat is gevormd uit granietblokken die vaak immens zijn, afgezet op een natuurlijk dor landschap dat is gezegend met een uitzonderlijk rijk onderwaterleven.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie