7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Als je op zoek bent naar het perfecte strand voor een droomvakantie op een eiland in Europa, zoek dan niet verder! We hebben hier een lijst gemaakt met de mooiste stranden op Europese eilanden. Na deel 1 en deel 2, hier deel 3 van 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden.

Lees ook: 10 x mooie stranden op de Griekse eilanden

Apela Beach, Karpathos – Griekenland

Karpathos ligt in het meest zuidelijke deel van het Dodekanesos-complex, tussen Kreta en Rhodos, en is het op een na grootste eiland van het complex. Kortom, het wordt beschouwd als een bergachtig eiland vol met waterbronnen, bossen met pijnbomen, wijngaarden, olijven en vruchtdragende bomen. De rotsholen van het eiland zijn de thuisbasis van de mediterrane zeehond genaamd Μonachus monachus.

Santa Giulia, Corsica

Het prachtige strand Santa Giulia in Corsica, gelegen op enkele kilometers van Porto-Vecchio en Bonifacio, is een waar paradijs op aarde. Geniet van het turquoise water en het witte zand en boek je hotel in de leuke steden Bonifacio of Porto-Vecchio.

Cala Agulla, Mallorca – Spanje

Dit prachtige strand is zeer goed onderhouden. Het wordt omringd door de wilde schoonheid van zandduinen, pijnbomen, woestijnplanten en laaggelegen rotsachtige gebieden die het natuurpark Llevant Peninsula vormen. Cala Agulla is een zeer schoon strand en een van de Blauwe Vlag stranden van Mallorca.

Palombaggia, Porto-Vecchio – Corsica

Kom genieten om dit mooie strand van de zon van Corsica en beschutting in zijn prachtige dennen. Sommige mensen beschouwen het strand van Palombaggia als het mooiste strand van Corsica, een echt paradijs op aarde met kristalhelder water, kalme zee en wit zand.

Seychelles beach, Icaria – Griekenland

Je inspanning zal worden beloond! De toegang tot het strand is niet erg gemakkelijk, het strand is vrij klein maar het is zo mooi! Kom een duik nemen in het heldere water van het mooiste strand van het eiland. Het heet “Seychelles Beach”. Kun je raden waarom?

Playa de las Teresitas, Tenerife – Spanje

Veel reizigers weten dit. De meeste stranden in Tenerife zijn vulkanisch: het zand is vrij donker. Las Teresitas Beach is een van de weinige gouden stranden in Tenerife. Was het een geologisch ongeluk? Helemaal niet! Sahara-zand werd door de mens naar het strand gebracht. Tenerife is ook het hele jaar door een perfecte bestemming voor zonaanbidders, zelfs in het hart van de winter.

Lees ook: Op of onder water: Madeira is een paradijs voor watersporters

Barra beach, Isle of Barra – Schotland

Het gebied van Barra in Schotland is ongeveer 60 vierkante kilometer, het belangrijkste dorp is Castlebay (Bàgh a ‘Chaisteil). Het westen van het eiland heeft witte zandstranden en het oosten heeft tal van rotsachtige inhammen.