De 5 mooiste dorpen van Corsica

De 5 mooiste dorpen van Corsica

Ben je op zoek naar de vakantie van je dromen? Wil je lekker relaxen op het strand, maar je tegelijkertijd onderdompelen in het meest hooggelegen en betoverende achterland en daarbij ook genieten van het uitzicht op een spectaculair landschap? Corsica is in staat om aan al jouw fantasieën te voldoen. Corsica, een populaire toeristische bestemming op elk moment van het jaar, dankt zijn bekendheid aan het authentieke karakter van het landschap, aan de eeuwenoude tradities van zijn cultuur, aan het goede eten van de lokale keuken, evenals aan de Middellandse Zee, wat het kustgebied tot een zeer leuke bestemming maakt. Hoewel het eiland niet verbazingwekkend groot is, is het te bezoeken landschap enorm, vol details en typische lokale monumenten. Daarom, als je een “sub-immersion” ervaring wilt hebben in de Corsicaanse omgeving, is het goed om jezelf voor te bereiden op een mooie reis door zijn traditionele dorpjes, om een ​​hemelse ervaring te beleven. We benoemen hier de vijf mooiste dorpen van Corsica.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Santorini

Erbalunga

Erbalunga

Erbalunga is een rustig vissersdorpje, gelegen langs de zogenaamde “Vinger van Corsica”, bereikbaar met de auto, langs de weg die langs de kust loopt. Erbalunga staat bekend om zijn uitstekende restaurants en om de afbrokkelende ruïnes van de Genuese uitkijktoren in de buurt van de jachthaven. Een dorp om te genieten van een beetje rust en zeekoelte.

Nonza

Nonza

Nonza is een van de mooiste plekken in Cap Corse, evenals een van de oudste dorpen van het eiland. Gelegen op een rotspunt en bekroond door een Genuese toren, vanwaar je een prachtig uitzicht op het omringende landschap hebt. Het stadje staat bekend om de felle kleuren rood en geel, waarmee de huizen en de dorpskerk zijn beschilderd. Het dorp is ook bekend om de fontein van Santa Giulia, die volgens de legende wonderbaarlijke krachten zou hebben.

Barcaggio

Barcaggio

Als je langs de weg D253 komt, op het uiterste puntje van Cap Corse, vind je het dorp Barcaggio. Het is een leuke bestemming voor wie wil genieten van zon en zee. Pittoresk zijn de stranden, Plage de Barcaggio, die rechtstreeks naar het pad van de Doganieri leidt, een prachtige plek om het uitzicht te bewonderen, of Plage de Cala Genovese, suggestief voor zowel toeristen als voor … koeien, die op die territoria gebruikelijk zijn, waarschijnlijk ook onderworpen aan het betoverende landschap!

Centuri

Centuri

Als je op zoek bent naar een romantische locatie om de vakantie door te brengen met je geliefde, in slaap te vallen onder de sterren en te genieten van een adembenemende zonsondergang, dan moet je naar Centuri gaan. Het is een dorp van vissers, bekend om zijn eenvoud en authenticiteit, in staat om te fascineren met zijn fantastische kleuren. Een heerlijke bestemming, ook voor duikliefhebbers, gezien de hoeveelheid vis die in het water aanwezig is, maar ook voor liefhebbers van lekker eten: de heerlijke kreeften zijn typerend voor deze gebieden.

Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Bonifacio

Bonifacio

De Borgo di Bonifacio kan zowel betoveren door de schoonheid van zijn gebouwen als door zijn ligging: de stad staat in feite op een klif in witte steen van 70 meter hoog. De plaats ligt ook heel dicht bij Capo Pertusato, een plaats die populair is bij veel toeristen, die meestal de top van het voorgebergte bereiken om de sterke en storende winden te trotseren.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie