Isla del Coral, een klein paradijs

Isla del Coral, een klein druk paradijs

Zon, witte zandstranden, kristalhelder water, inheemse fauna en flora koraalriffen op een eiland midden in de Stille Oceaan. Leuke ansichtkaart toch? Dit is Isla del Coral, een paradijs in de Riviera Nayarit, gelegen aan de kust voor Rincón de Guayabitos. Een authentiek natuurlijk onderwateraquarium waar de tijd lijkt stil te staan, en liever was dat zo, want als je voor het eerst een voet op het zand van het eiland zet, wil je het nooit meer verlaten.

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

Beschermd natuurgebied

Isla del Coral, een klein druk paradijs

Dit paradijs van Riviera Nayarit is gecertificeerd als een schoon strand en sommige delen van het eiland zijn uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Als je op zoek bent naar een bijna lege bestemming, is Isla Coral je beste optie. Voor stress is hier geen plaats, maar voor verveling ook niet. Laat je niet meeslepen door zijn dimensie, want je stopt geen seconde.

Vele activiteiten

En het is dat als het eiland door iets wordt gekenmerkt, het is vanwege de grote verscheidenheid aan activiteiten die erop kunnen worden uitgevoerd. Het kristalheldere water is perfect om te snorkelen, je geluk te beproeven met een Stand Up Paddle Board of om de diversiteit aan lokale vissen te bewonderen. Op het 12 hectare grote oppervlak herbergt Isla del Coral een uitgebreide flora en fauna en het is niet moeilijk om onder andere schildpadden, pelikanen, boobyvogels, koralen, mantaroggen, veelkleurige vissen of zeesterren te vinden.

Instagramwaardige plekken

Isla del Coral, een klein druk paradijs

Het eiland is een echte magneet voor fotografen en verslaafden aan sociale media. Je vindt er prachtige locaties om unieke afbeeldingen te portretteren. Vind de plek die je het leukst vindt en leg vast wat je ogen zien. We raden de grot aan de oever van het strand aan. Je zult versteld staan ​​van het schouwspel dat voor je oprijst.

Lees ook: 7 culinaire specialiteiten van Saint Lucia

Isla del Coral, een klein druk paradijs

Isla del Coral is een verborgen schat van de vele die deel uitmaken van de Mexicaanse westkust. Je kunt er komen vanaf Lo De Marcos, Los Ayala, Rincón de Guayabitos en La Peñita de Jaltemba, die deel uitmaken van de 23 micro-bestemmingen die deel uitmaken van de prachtige Riviera de Nayarit, op ongeveer een uur rijden van de internationale luchthaven van Puerto Vallarta. Maar maak je geen zorgen, want in slechts 10 minuten van Rincón de Guayabitos kun je genieten van alle wonderen die Isla del Coral te bieden heeft.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie