Isla Isabel, het verborgen eiland van de Mexicaanse Stille Oceaan

Isla Isabel, het verborgen eiland van de Mexicaanse Stille Oceaan

Isla Isabel, een eiland van vulkanische oorsprong, wordt ook wel de Mexicaanse Galapagos genoemd, en is de thuisbasis van enkele van de meest unieke vogelsoorten ter wereld. Het eiland is bijvoorbeeld de thuisbasis van een van de meest bijzondere vogelsoorten ter wereld: de unieke blauwvoetgent (die alleen in deze regio en op de Galapagos te vinden is) en andere zoals de bruine pelikaan, de fregatvogel, de onechte karikatuur of de keerkringvogel.

Isla Isabel ligt ten noordwesten van de haven van San Blas, in de Riviera Nayarit, op 40 zeemijl afstand. Het werd in 1980 uitgeroepen tot Nationaal Park vanwege het belang ervan als toevluchtsoord voor zeevogels die vanwege hun kenmerken in hun levenscyclus erg kwetsbaar zijn voor verstoringsfactoren.

Behalve dat het een vogelreservaat is, kun je in het water een grote verscheidenheid aan vissen, kreeften, snappers of roggen zien; en het is perfect om te duiken of snorkelen. Omdat het beschermd is, zijn er meer dan 70 soorten zoals Pargo, Sierra, Huachinango, Bonitos, Barracudas, Wajos of Gallos.

Lees ook: 4 x doen op de Berry Islands in de Bahamas

Natuurlijk wonder

Isla Isabel

De vulkanische oorsprong gaat ongeveer 3,5 miljoen jaar terug en de belangrijkste geomorfologische elementen zijn de overblijfselen van vulkanische apparaten, die zich manifesteren in hoogtes, kraters en kliffen.
Vanwege zijn biodiversiteit en ecologische kenmerken wordt het als van bijzonder belang beschouwd in het land en om deze reden is het opgenomen in het nationale systeem van beschermde natuurgebieden en als Ramsar-gebied op de lijst van wetlands van internationaal belang.

Isla Isabel is ook een paradijs vol ervaringen, waaronder: bultruggen spotten, dolfijnen spotten, zwemmen met walvishaaien, vogels kijken, vissen, wandelen, snorkelen, sterren kijken, kamperen, enz.

Lees ook: 5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

Geconsolideerd als de referentiebestemming voor luxe en natuur, is Riviera Nayarit een van de jongste plaatsen in Mexico en de thuisbasis van 23 steden met een zeer diverse cultuur. Gelegen in een bevoorrechte natuurlijke omgeving, met meer dan 320 kilometer rustige kustlijn en omgeven door een overvolle natuur, onderscheidt het zich door zijn toewijding aan duurzaam toerisme en voor luxe ervaringen gericht op reizigers die op zoek zijn naar veel meer authentieke avonturen, waardoor ze een nieuwe visie op Mexico zonder zijn rijke cultuur op te geven.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie