Tips voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek met het gezin

Tips voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek met het gezin

De Dominicaanse Republiek is de ultieme bestemming voor een vakantie met het gezin. Naast de prachtige stranden heeft het een grote verscheidenheid aan natuurreservaten, themaparken, musea, rondleidingen, lekker eten en andere attracties die voldoen aan de verschillende behoeften van het hele gezin – grootouders, ouders en kinderen van alle leeftijden.

Of het nu gaat om uitrusten met een drankje op het strand, zweven met een tokkelbaan over het bos, fantastische watervallen bezoeken of genieten van een show met muziek en smakelijke gerechten, er is voor iedereen van alles te doen. De onderstaande lijst bevat enkele opties die over het hele land zijn verspreid om rekening mee te houden, afhankelijk van de smaak:

Lees ook: 7 x doen in Isla Mujeres

1) Stranden en rust

Cayo Levantado

Genieten van witte zandstranden en helder water is een activiteit waar volwassenen en kinderen van kunnen genieten, ongeacht de leeftijd. Er zijn verschillende opties in het hele land: van de meest internationaal erkende, zoals die in Punta Cana, tot de meest paradijselijke en minder ontdekte, zoals die van Bahía las Águilas, in de provincie Pedernales (west), erkend als het mooiste strand van Dominicaanse Republiek voor de turquoise kleur. Kleine paradijselijke eilanden, zoals Saona Island of Catalina Island, in het Cotubanamá National Park, en de spectaculaire eilandjes die per boot bereikbaar zijn, zoals Cayo Levantado en Cayo Arena, completeren een onvergetelijke strandervaring op de bestemming, met de mogelijkheid dat het hele gezin geniet en de kleurrijke vissen en zeeflora ontdekt tijdens het snorkelen.

2) Natuur en ontdekken

dominicaanse republiek

Het land heeft talrijke beschermde gebieden met een rijke flora en fauna die ideaal zijn voor gezinsactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en excursies. Verscholen tussen de bergen van de Central Cordillera, wordt het Wetenschappelijk Reservaat van Ebony Green doorkruist door paden die kristalheldere stromen kruisen en het woud van tropische wolken binnengaan. In Punta Cana is er het ecologische reservaat Olhos Indígenas, waar je kunt zwemmen in drie van de 12 lagunes die het heeft, terwijl in Samaná het Los Haitíses National Park is, met fantastische mangroven en grotten. In Santo Domingo zijn er verschillende parken met uitkijkpunten en de Botanische Tuin Dr. Moscoso, die tweeduizend soorten inheemse en exotische flora herbergt.

3) Culturele rondleidingen en goed eten 

dominicaanse republiek

Santo Domingo, de hoofdstad van het land, biedt naast een uitstekende keuken een brede culturele en vrijetijdsroute, ideale componenten voor een gezinsuitje. De koloniale stad is de karakteristieke plek om de rijke Dominicaanse geschiedenis en cultuur te voelen waar de eerste vruchten van Amerika zichtbaar zijn. Een leuk plan voor het gezin is om te reizen en de omgeving te zien aan boord van de vriendelijke Chu Chu Tren. In deze stad is het Trampolín Children’s Museum gevestigd, ontworpen voor kinderen, waar een andere educatieve ervaring wordt aangeboden met behulp van creativiteit en leuke activiteiten, terwijl het in het O Larimar Museum mogelijk is om de geschiedenis van dit prachtige en exclusieve mineraal van het land te leren kennen. Dominicaanse muziek wordt benadrukt in Santo Domingo de Fiesta, een openluchtshow die elke vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur plaatsvindt. Vanwege het kosmopolitische profiel is de rest van de nationale beweging van het district constant, met een grote verscheidenheid aan restaurants en foodtrucks die internationale gerechten en traditionele gerechten van de bestemming serveren, en moderne winkelcentra, ideaal om te winkelen.

4) Adrenaline en plezier

dominicaanse republiek

In verschillende delen van het eiland, vooral in Punta Cana, zijn er themaparken die gezinnen een onvergetelijk moment bieden. Op deze plekken is het mogelijk om allerlei inheemse dieren te zien en ervaringen vol adrenaline op te doen, zoals hangbruggen oversteken, canyoning of vrij springen. De tour door de 27 vijvers van Damajagua, in Puerto Plata, is een andere trip voor familieplezier, omdat het iedereen uitnodigt om van natuurlijke glijbanen af ​​te glijden en van waterval naar waterval te springen. Gezinnen die graag uitdagingen aangaan, kunnen hun uithoudingsvermogen testen tijdens de excursie naar de Pico Duarte (3.087 meter), de hoogste berg in het Caribisch gebied, gelegen in de centrale regio Jarabacoa.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

5) Sport en actie

Cabarete

Vanwege zijn gediversifieerde geografie is de Dominicaanse Republiek ideaal voor alle soorten sportactiviteiten. In het hele land zijn er 26 eersteklas golfbanen, met 86 holes direct boven de zee. Als de zoektocht naar actie groter is, is het aan te raden om de immense zeewereld te verkennen door te duiken in de gezonken schepen van Bayahíbe, in de ongelooflijke koralen van de Pedernales-regio, in het zuidwesten, of in de Cayes Siete Hermanos, in de provincie Montecristi, in het noordwesten. Voor leden van de surffamilie is er niets beters dan een bezoek aan het strand van Encuentro de Cabarete, in de regio Puerto Plata, waar ook gespecialiseerde plaatsen zijn voor kitesurfen en Stand Up Paddle (SUP). De Yuque del Norte-rivier, gelegen in Jarabacoa, is een uitstekende optie om te raften.