Top dingen om te doen in Belfast

Belfast is een van Europa’s meest opwindende steden, van zijn met Michelin-sterren bekroonde restaurants en het legendarische nachtleven tot de fenomenale geschiedenis van de Titanic. Er is een voelbaar gezoem en een fantastische reeks dingen om te zien en te doen – hier zijn enkele dingen om je op weg te helpen als je de hoofdstad van Ierland bezoekt.

Lees ook: Natuurlijke zwembaden in Tenerife

Ervaar Titanic Belfast

Je kunt het Titanic Quarter niet bezoeken zonder ’s werelds toonaangevende toeristische attractie Titanic Belfast, de grootste en beste ervaring van het beroemdste schip ter wereld. Loop de decks, reis naar de diepten van de oceaan en ontdek de ware legende van de Titanic in de stad die haar heeft gebouwd. Vergeet niet aan boord te gaan op Titanic’s kleine zusje, SS Nomadic, die passagiers naar het machtige schip bracht. Ze heeft een miljoen ontroerende verhalen over de authentieke geschiedenis van de Titanic te vertellen.

Titanic Belfast

Stap aan boord van HMS Caroline

HMS Caroline is een prachtig gerestaureerde schatkamer met maritieme geschiedenis, het is net alsof de ploeg gisteren vertrok. Verken een unieke overlevende uit de Eerste Wereldoorlog, geniet van haar originele kenmerken op de brug, woonruimten en machinekamers en mis de kans om te eten en drinken in het First Rates Mess Café niet.

Neem een kijkje in het stadhuis van Belfast

Het stadhuis van Belfast is prachtig van buitenaf, maar het is ten zeerste aan te raden om van dichterbij naar binnen te kijken. Een gratis openbare rondleiding door het levendige interieur benadrukt de vele verbindingen van het gebouw met de Titanic en verklaart de meest opmerkelijke kenmerken – glas-in-loodramen, kunstwerken, historische voorwerpen en memorabilia onder hen.

Wandel in de Crown en kijk naar een show

Tegenover het Grand Opera House, een cultureel en architectonisch juweeltje in Belfast, vindt je de spectaculaire Crown Liquor Saloon, een meesterlijk Victoriaans gin-paleis. Beroemde gezichten zoals Brad Pitt, Jimmy Nesbitt en een groot aantal andere sterren zijn geweest in het Opera House. The Crown is de perfecte plek voor een drankje voordat je aan een show begint.

Ontdek de Glass of Thrones

Begin bij het stadhuis en baan je een weg door de stad om 6 glas-in-loodramen te ontdekken gewijd aan de grootste show in de geschiedenis – Game of Thrones. Deze ingewikkelde vensters geven belangrijke momenten uit de show weer en zijn een must-see op elke Thronies-bucketlist.

Glass of Thrones

Ontdek de Queen’s Quarter

De groene Queen’s Quarter in Belfast heeft een schat aan winkels, cafés, bars, het Ulster Museum en de prachtige botanische tuinen. Een wandeling hier kan je doen in de Naughton Gallery in Queen’s University, rond het elegante Victoriaanse Palmhuis in de Botanische Tuinen of maak een stop voor een arthousefilm in Queen’s Film Theatre.

Praat met objecten langs de Maritime Mile

Ooit wel eens willen praten met een aantal attracties? Dat kan nu in Belfast met 11 attracties gelegen langs de maritime mile die tot leven komen. Stel de Salmon of Knowledge, lokaal bekend als de Grote Vis, een vraag, begeef je naar de Titanic Quarter en deel een grap met enkele van de attracties onderweg – zorg ervoor dat je ze allemaal bezoekt, kruis ze af van je lijst en kom achter meer van de maritieme geschiedenis.

Bezoek Giant’s Causeway

Een van de bekendste attracties van Noord-Ierland, de Giant’s Causeway, is een opmerkelijke natuurlijke rotsformatie. De duizenden basaltkolommen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door het koelen van lava en hebben verschillende legendes die bij hen horen. De bekendste is een gevecht tussen reuzen uit Ierland en Schotland.

Giant's Causeway

Slenter in het Cathedral Quarter

Voor levendige culturele ervaringen en een levendige sociale en restaurantscene, is een van de beste plekken in Belfast de geplaveide straatjes van het Cathedral Quarter. Ga hierheen om ook de inscripties op Writer’s Square, de galerijen bij The Mac, een optreden in de Black Box en zelfs de beroemde Big Fish-sculptuur, bekend als de Salmon of Knowledge, te ontdekken, waarbij elke schaal een tegel is en elke tegel vertelt een verhaal uit Belfast.

Bekijk de muurschilderingen in Belfast

Als gigantische artistieke spiegels van de stad zijn de muurschilderingen in Belfast de moeite van het bekijken waard. Politiek, historisch, sportief, industrieel en literair, deze stukken van openbare kunst geven echte inzichten in de lokale cultuur en tradities. De beste manier om ze te zien is door een speciale Black Taxi Tour te nemen met veel commentaar van lokale bevolking, je kunt zelfs een hop-on-hop-off bustour maken of een wandeling maken.

Overwin Cave Hill

Zie de natuurlijke omgeving van Belfast vanuit de heuvels van Cave Hill. Er zijn vrij verbluffende uitzichten op Belfast Lough, County Down en zelfs Schotland op slechts een korte afstand van de straten van de stad. Je kunt deze berg via verschillende routes beklimmen, maar via de Belfast Castle-parkeerplaats vertrekken en je kunt het vieren met een whisky, thee of een maaltijd in de taverne of het restaurant als je terugkomt.

Cave Hill

Lees ook: 9 redenen om Mallorca te bezoeken

Ontgrendel Crumlin Road Gaol

Bezoek de beruchte Victoriaanse gevangenis van Belfast, Crumlin Road Gaol en verken meer dan 150 jaar geschiedenis met een rondleiding. Je kunt in de ondergrondse tunnel staan die de gevangenis verbindt met het Crumlin Road Courthouse, in de stoel van de gouverneur zitten, de cel van de veroordeelde man zien en naar de executiecel gaan waar de meerderheid van de 17 mannen werd opgehangen.