Toscaans eiland Elba viert Napoleon

Toscaans eiland Elba viert Napoleon

Het eiland Elba (Toscane – Italië) is klaar om toeristen te verwelkomen in de zomer en herfst van 2021 ter ere van het tweehonderdjarig bestaan ​​van Napoleon Bonaparte met evenementen, bezoeken, concerten, proeverijen en routes over het hele eiland.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar de Faeröer eilanden

Tentoonstelling

Het beroemde Uffizzi Museum van Florence zal van 30 juni tot 10 oktober “verhuizen” naar Portoferraio om Napoleon te vieren en met bezoekers een selectie schilderijen te delen die verband houden met de tweehonderdste verjaardag. In 2021 kunnen toeristen op het eiland Elba ’s ochtends wandelen of fietsen in de Capanne-berg,’ s middags zwemmen in de Middellandse Zee en’ s avonds verbaasd staan ​​voor schilderijen en sculpturen. Alles op één dag!

Verken de plaatsen van Napoleon

Je kunt ook de plaatsen van Napoleon verkennen, zoals Palazzina dei Mulini, Villa San Martino en Fort St. James in Porto Azzurro. Een andere iconische plaats van Napoleon is Spiaggia delle Viste, het strand waarvan Napoleon in 1815 vluchtte, en de Paolina-rots waar de zus van de keizer graag baadde.

Lees ook: 5 x dolce far niente op de Italiaanse eilanden

The Napoleonic Passport

Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de dood van Napoleon heeft het eiland “The Napoleonic Passport” gecreëerd, een Napoleontische identiteitskaart ontworpen voor reizigers die graag een meer diepgaande ervaring willen hebben door de voetsporen van de keizer op het eiland te volgen. Aan het einde van de weg krijgen degenen die alle geplande etappes zullen bezoeken een speciaal geschenk!

Muziek, vergaderingen, herdenkingen in naam van Bonaparte

Gedurende de hele zomer en herfst van 2021 zullen op het Toscaanse eiland evenementen en concerten plaatsvinden zoals het Festival Elba Isola Musicale d’Europa (26 augustus – 12 september), de week van Napoleon in Procchio (22 – 29 augustus) met een historische processie, de reconstructie van een 19e-eeuws Frans militair kamp, ​​een galadiner in 19e-eeuwse kostuums en menu’s, en Capoliveri’s traditionele Druivenfestival (1 oktober), dat dit jaar geheel in het teken staat van de keizer.

Lopen en rijden als een Napoleon

Het eiland Elba biedt een ruime keuze aan Napoleontische wandel- en fietspaden die verbonden zijn met het leven van de keizer op het eiland, omgeven door de buitengewone natuurlijke verscheidenheid van Elba, waardoor het de perfecte bestemming is voor alle fietsliefhebbers en wandelaars. Alle routes kunnen worden verkend op https://elbasmartexploring.com/, duik het eiland in op 360° door de plaatsen van tevoren te bezoeken.