4 redenen voor een vakantie naar Formentera in het voorjaar

4 redenen voor een vakantie naar Formentera in het voorjaar

Formentera is populair in het zomerseizoen, maar is nog mooier en aangenamer buiten het seizoen, vooral in de lente, dankzij het gematigde klimaat, het licht en de kleuren van de bloeiende landschappen. In deze periode biedt het eiland de mogelijkheid om de weelderige natuur te ervaren, de traditionele paasvieringen bij te wonen, reisroutes ondergedompeld in de natuur, te genieten van een actieve vakantie met sporten en te genieten van verlaten stranden voor een eerste duik van het seizoen.

Lees ook: De mooiste dorpen van Lanzarote

Hier zijn 4 redenen om in het voorjaar een vakantie naar Formentera te plannen:

1. Semana Santa-vieringen in Sant Francesc Xavier (april)

Semana Santa

Formentera staat het hele jaar door vol met populaire festivals en religieuze tradities waaraan toeristen en de lokale bevolking met veel enthousiasme deelnemen. Met Pasen komt de hoofdstad van het eiland Sant Francesc Xavier tot leven met traditionele rituelen, te beginnen met de gebeurtenissen van Goede Vrijdag, waarbij de broederschappen met kostuums uit die tijd de lijdende Christus door de straten van de stad vergezellen op het geluid van trompetten en trommels. Niet alleen processies maar ook gastronomische proeverijen van typische producten zoals flaó, de beroemde mint cheesecake, een typisch dessert van het eiland.

2. Groene routes voor liefhebbers van duurzaam toerisme

formentera

Formentera biedt 32 routes, bekend als Rutas Verdes, die zich uitstrekken over meer dan 130 km in de natuur. De routes hebben verschillende moeilijkheidsgraden en duur en kunnen te voet worden afgelegd, met nordic walking of met de fiets, door beschermde gebieden en unieke landschappen bezaaid met olijfbomen, droge stenen muren, molens, vuurtorens en verdedigingstorens. Een van de meest interessante en complete is de route Caló de Sant Agustì – el Pilar de la Mola die adembenemende panoramische uitzichten behoudt. Het is een historisch pad dat begint bij Es Calò, een klein vissersdorpje, en dan klimt naar de Camì de Sa Pujada van waaruit je unieke landschappen tussen zee en bergen kunt bewonderen tot je het plateau van La Mola bereikt en door de wijngaarden van wijnmakerij Terramoll.

3. Sportwedstrijden

formentera

De lente is de beste tijd om te sporten in unieke, natuurlijke landschappen en het eiland biedt een breed scala aan races en competities om aan deel te nemen. Onder de niet te missen evenementen zijn de volgende: op 27 maart de XII Trofeo ciclismo en Ruta, op 1 en 2 april de Formentera All Round Trail-marathon en de Formentera Half Round Trail 2022, op 9 en 10 april de VII Vuelta Cicloturista-wielerwedstrijd, van 14 tot 16 april de Ophiusa Regatta, op 17 april de VII Carrera y caminata de Far a Far, een niet-competitieve race voor degenen die lopen, op 14 mei de XIII Media Maratón Popular Illa de Formentera y 8 km, 21 mei de III Open de Caza Fotosub in Apnea, van 26 tot 28 mei de Peñon de Ifach Trophy Regatta en van 29 mei tot 5 juni weer een historische marathon, de Formentera to Run.

Lees ook: De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

4. Verlaten stranden en unieke landschappen

iillettes formentera

In het voorjaar kun je aan het begin van het seizoen genieten van de beste nog verlaten stranden voor een eerste duik en unieke landschappen in bloei bewonderen. Onder de stranden zijn er bijvoorbeeld Illetes en Llevant, de beroemdste en populairste bij toeristen in de zomer vanwege hun witte zand en kristalheldere water, of Cala Saona en Migjorn, die als eerste opvallen vanwege het blauw van de zee tegen het rood van de rotsen die een uniek natuurlijk panorama geven, de tweede is een van de grootste van het eiland met een gevarieerde kustlijn vol rotsachtige inhammen en baaien met goudkleurig zand en het water is intens en lichtblauw.

formentera

Het eilandje Espalmador is ook een bezoek waard, te bereiken per boot, waar je een grote verscheidenheid aan natuurlijke en diersoorten kunt bewonderen. Niet alleen stranden, maar ook landschappen van zeldzame schoonheid waar je unieke soorten flora en plaatsen vol charme kunt bewonderen. Mis een rondleiding langs de vuurtorens van het eiland niet, van het plateau van La Mola tot Cap de Barbaria, om de uitzichten te bewonderen die geëtst blijven. De vuurtoren van La Mola, de oudste en hoogste van het eiland die op een klif van 120 meter hoog staat, is perfect om de zonsopgang te bekijken, wat een uniek en magisch spektakel biedt. Cap de Barbaria, gelegen op een rotsachtig voorgebergte, is een van die plaatsen die pure energie uitstraalt en biedt een spectaculair landschap, vooral bij zonsondergang.