De 5 mooiste noordelijke eilanden van Mauritius

De mooiste noordelijke eilanden van Mauritius

De noordkust van Mauritius is vooral bekend om de levendige Grand Baie met zijn restaurants en bars of om de populaire fotomoment van de katholieke kerk Notre-Dame Auxiliatrice de Cap Malheureux met de felrode dakpannen. Maar wat vakantiegangers van Mauritius niet mogen missen, zijn de noordelijke eilanden van Mauritius. Deze zijn zeker een omweg waard en perfect voor een dagje uit. Neem een catamarancruise naar eilanden met witte zandstranden, verbazingwekkende dieren in het wild en fascinerende geschiedenis. Hier zijn enkele van de beste snorkel- en duikplekken op Mauritius met kristalhelder turquoise water. Introductie van de noordelijke eilanden van Mauritius:

Lees ook: 5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

Coin de Mire

Coin de Mire

Ongeveer acht kilometer van de noordkust van Mauritius ligt het eiland Coin de Mire, ook bekend als Gunner’s Coin of Gunner’s Quoin. Bekend om zijn rijke tropische vogelpopulatie, zullen vogelaars genieten van het spotten van soorten zoals de rood- en witstaartkeerkringvogel, roetstern en gemaskerde booby. Hoewel bezoekers om instandhoudingsredenen niet op het eiland zijn toegestaan, biedt het pittoreske natuurreservaat enkele van de beste duik- en snorkelplekken in Mauritius, waar een verscheidenheid aan vissen en, met een beetje geluk, zeeschildpadden en dolfijnen dartelen.

Ile aux Gabriel

Ile aux Gabriel

Het Ile aux Gabriel is als een paradijs. Het eiland staat bekend om het kristalheldere turquoise water en de witte zandbank. Bezoekers kunnen ook een aantal vogels spotten die het eiland tot hun thuis hebben gemaakt, zoals de witstaartkeerkringvogel. Andere bewoners zijn de sinaasappelstaartskink en de Bojers-skink. Het is de moeite waard om een ​​wandeling over het idyllische eiland te maken om een ​​glimp op te vangen van hoe het vasteland eruitzag vóór de ontwikkeling. Een droom die uitkomt!

Ile Plate

Ile Plate

Slechts vijf minuten van Ile aux Gabriel, diende Ile Plate – ook bekend als Flat Island – van het midden van de 19e eeuw tot de jaren 1930 als een quarantainestation voor cholera-, pokken- en malariapatiënten. Er zijn nog een paar overwoekerde bouwwerken op dit onbewoonde eiland en een historische witte vuurtoren dient nog steeds als gids voor vissers; Elders aan de zuidkant van het eiland is nog een begraafplaats te zien. Ervaren duikers zullen dol zijn op de internationaal bekende duikstek, The Shark Pit. Aan de voet van een enorme rots, Pigeon Rock, kunnen duikers grijze en zilverpuntrifhaaien zien zwemmen in een cirkelvormig patroon in de put.

Round Island

Round Island

Sinds het in 1957 werd aangewezen als natuurreservaat, is dit kleine eiland een van de langstlopende projecten voor het behoud van eilanden ter wereld en een ecologisch succesverhaal. Habitatherstel heeft ertoe geleid dat reptielen, vogels en planten dit onbewoonde eiland opnieuw hebben bevolken, waaronder de bedreigde Round Island Boa. Toegang tot dit eiland is alleen toegestaan ​​voor wetenschappelijk onderzoek.

Lees ook: 7 eigenzinnige dingen om te doen in de Seychellen

Serpent Island

Dit bergachtige eiland is het meest afgelegen van de vijf noordelijke eilanden van Mauritius. Ondanks zijn naam zijn er geen slangen op het eiland, maar is het de thuisbasis van een grote kolonie zeevogels. De wateren rond het eiland zijn erg populair bij duikers omdat ze uitstekend zicht bieden. Een muur die tot een diepte van 50 m zakt, biedt ideale omstandigheden voor het observeren van kleurrijke vleermuisvissen; op een andere site die bekend staat als Shark Arena, worden regelmatig rifhaaien gezien. Het is niet toegestaan ​​om het eiland te betreden, maar de omliggende wateren bieden genoeg om bezoekers te verrassen.