Top 10 ervaringen die je niet mag missen op de Malediven

Top 10 ervaringen die je niet mag missen op de Malediven

De Malediven staan ​​bekend om hun natuurlijke schoonheid. Meer dan 1.190 eilanden genesteld in de Indische Oceaan met een unieke geografische conformatie waarin natuurlijke afstand is gegarandeerd. De ideale plek voor liefhebbers van ontspanning, natuur en duiken, dankzij de koraalriffen met meerdere kleurennuances, het fijne witte zand dat de kleine eilanden omringt die lijken op kostbare edelstenen en de turquoise en ondiepe wateren … een echte dagdroom.

Hier is een selectie van activiteiten om op je verlanglijstje te zetten voor als je weer kunt reizen naar dit natuurlijke paradijs:

Lees ook: 5 must do ervaringen in Koh Samui

1. Snorkelsafari

Dankzij het heldere water van de lagunes en het overvloedige onderwaterleven is snorkelen een favoriete bezigheid voor diegenen die de Malediven bezoeken. De meeste resorts hebben koraalriffen waar je kunt zwemmen en een ongelooflijke verscheidenheid aan vissen kan bewonderen door rechtstreeks vanuit je kamer te “duiken”. Een van de beste plekken: Banana Reef in het North Male-atol, South Ari, beroemd om zijn Shark Thila, waar je de haaien kunt bewonderen, en het Felidhoo-atol met zijn spectaculaire onderwaterbodem.

2. Zwemmen met mantaroggen

De Malediven zijn een van de beste plekken om te duiken met mantaroggen, die hier in groepen zwemmen en zelfs ondiepere lagunes bereiken. Op tien minuten varen van je resort is het al mogelijk om mantaroggen tegen te komen die sierlijk rond mensen zwemmen terwijl ze zich voeden met het overvloedige plankton dat met de getijden in het atol aankomt. Zwemmen in de aanwezigheid van deze elegante wezens is een werkelijk unieke emotie. Een van de beste atollen om de ervaring te beleven, Hanifaru Bay in het Baa-atol.

3. Cruise bij zonsondergang

De Malediven bieden enkele van de beste zonsondergangen ter wereld. Een van de meest romantische manieren om ze te bewonderen is met een cruise bij zonsondergang, een boottocht die door de meeste resorts wordt georganiseerd en die kan worden verrijkt met drankjes en hapjes. Onder de resorts die de activiteit organiseren, zijn de luxueuze Velassaru Maldives, gelegen in het Zuid-Malé-atol, of het Rahaa Resort in Laamu-atol, dat een cruise aanbiedt aan boord van een dhoni, de traditionele houten boot.

4. Zandbankpicknick

Wat is er romantischer dan een eiland helemaal voor jezelf te hebben? Op de Malediven is het mogelijk om een ​​zandbank te bereiken, een strook wit zand die alleen wordt omringd door het turquoise water van de Indische Oceaan, waar je kunt genieten van een voortreffelijke picknick. De resorts en operators die deze excursies organiseren, zorgen voor de catering en alle diensten om de ervaring uniek te maken.

5. Milieuvriendelijk Malediven

Bezoekers kunnen ook helpen de kwetsbare omgeving van de Malediven te beschermen door deel te nemen aan een van de mariene workshops en eco-duurzame projecten die door de resorts worden georganiseerd, zoals het herbeplanten van beschadigde riffen of snorkeltochten om meer te weten te komen over het ecosysteem van de eilanden. Het luxe eco-resort Gili Lankafushi, op 25 minuten met de speedboot van Male City, organiseert bijvoorbeeld lezingen en bijeenkomsten in de Gili Veshi Marine Biology Shack om het bewustzijn te vergroten over het belang van besparing van water, energie en het milieu. Terwijl Angsana Velavaru, een resort op 40 minuten met het watervliegtuig van Velana International Airport, gasten de mogelijkheid biedt om lessen in mariene biologie te volgen of koraalriffen te verkennen tijdens een begeleide snorkelsafari. Naast al het moois wat de Malediven te bieden hebben, heb je ook nog een duurzame vakantie.

6. Ontspan in de spa

De Malediven zijn niet alleen de beste plek om te ontspannen, ze zijn ook de perfecte bestemming voor een verkwikkende vakantie. Er zijn veel luxe spa’s in de resorts die behandelingen en wellnessprogramma’s aanbieden die zijn geïnspireerd op oosterse disciplines en daarbuiten: de Spa & Ayurvedic van de Four Seasons Landaa Giraavaru biedt yogalessen en Ayurvedische behandelingen; de Spa van de Anantara Kihavah Maldives Villas biedt ontspannende massages in een van de behandelsuites op het water, gesust door het geluid van de golven en gestreeld door de zeebries; luxe behandelingen in de eerste en enige Clarins Spa op de Malediven in The Residence Maldives Falhumaafushi.

7. Onderwaterervaringen

Heb je er ooit aan gedacht om te slapen, te dineren en een onderwatermassage te proberen? Op de Malediven kan dit ook! In november 2018 maakte The Muraka, wat in de lokale taal koraal betekent, zijn debuut in het resort Conrad Maldives Ringali Island. Het is een luxe suite met twee verdiepingen, met de slaapkamer bijna 5 meter onder de zeespiegel om letterlijk te slapen, omringd door de kleurrijke vissen die deze wateren bevolken. In het resort Niyama Private Islands Maldives, zes meter onder het wateroppervlak, bevindt zich het Subsix-restaurant, een
’Oase van onderzeese smaak voor lunches en diners met uitzicht. En voor degenen die iets unieks willen proberen, biedt Huvafen Fushi Maldives zelfs een onderwater-spa, de Pearl Spa met behandelkamers ondergedompeld in de onderwaterwonderen.

8. Adrenaline sporten

Naast ontspannen op witte zandstranden omringd door kristalhelder water, bieden de Malediven een nieuwe en onmisbare ervaring die perfect is voor reizigers die op zoek zijn naar adrenaline-activiteiten: parachutespringen. Deze ervaring wordt georganiseerd door Skydive Maldives in het Kandima Resort op het Dhaalu-atol, op dertig minuten vliegen van Velana International Airport. Het is een parachutesprong, vanaf een hoogte van ongeveer 3.600 meter, uitgevoerd in tandem met een ervaren instructeur, en waarmee je een 360° zicht op de bestemming hebt. Een onvergetelijke ervaring.

9. De groene kant van de Malediven

De Malediven hebben ook een groene hoek! Addu Atoll, gelegen in het zuidelijkste puntje van de Malediven, heeft een aantal van de meest gevarieerde natuurlijke habitats van het land en is de thuisbasis van een grote en weelderige groene struik, het Addu Nature Park. Met zijn unieke geografie combineert het atol perfect natuur en ontwikkeling. In Hithadhoo is het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​van de grootste wetlands van het land te verkennen: Eydhigali Kilhi, een natuurreservaat dat de thuisbasis is van verschillende soorten vogels die typisch zijn voor de Malediven, waaronder de Maldivische vijverreiger, de kleine zilverreiger en de witte stern.

Lees ook: De kleurrijke natuur van de Filipijnen

10. Bruiloft met de voeten in het water

Het huwelijk is een van de belangrijkste gebeurtenissen in iemands leven, en een geweldige manier om het nog unieker te maken, is door het op de Malediven te vieren. Er zijn tal van resorts die geautoriseerd zijn om de zogenaamde “symbolische bruiloften” te vieren: een ceremonie zonder juridische waarde, maar die is gecreëerd om de band van het paar op een zeer romantische manier te herdenken, waarvoor een symbolische huwelijksakte zal worden afgegeven. De ceremonie kan worden gehouden op het strand van het resort, op een zandbank, op een zeilboot of zelfs onder water. Het is ook mogelijk om het te vieren met traditionele Maldivische kostuums en de muzikale begeleiding van lokale drummers uit Bodu Beru.