Op zoek naar de winterzon in december? Probeer de Canarische eilanden

Op zoek naar de winterzon in december? Probeer de Canarische eilanden

Het is nog steeds een bijzondere gewoonte van onze samenleving dat we er in het algemeen voor kiezen om onze vakantie in het buitenland door te brengen tijdens onze eigen zomermaanden. Het is echter veel aantrekkelijker om in december naar de winterzon te gaan als het weer in ons land minder gunstig wordt en we het einde van ons kalenderjaar van werk, studie en andere levensklusjes hebben bereikt. Gelukkig kan iedereen hiervan profiteren door in de wintermaanden voor minder geld en minder gedoe naar warmere klimaten te reizen!

Lees ook: 10 stranden van Cyprus die een bezoekje waard zijn

Het paradijs wacht

De Canarische Eilanden zijn een perfecte wintervakantiebestemming en verwelkomen reizigers met warm zonnig weer, stranden en spannende attracties. Deze eilandengroep ligt net voor de kust van Marokko en is een autonome gemeenschap van Spanje. Hun geografische ligging heeft veel ecologische en culturele voordelen.

Een eclectische mix van etnische invloeden is voelbaar op alle eilanden, die bijna het hele jaar door genieten van warme temperaturen en prachtige zonneschijn. De meest populaire eilanden zijn Tenerife, Lanzarote, La Palma, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera en El Hierro. Elk biedt veel meer dan alleen de aantrekkingskracht van de winterzon in december en bezoekers van alle leeftijden kunnen tijdens hun hele bezoek gemakkelijk betrokken, ontspannen en vermaakt worden.

Onze drie favoriete eilanden

Het is bijna onmogelijk om ons ‘favoriete’ eiland te kiezen, omdat elk eiland iets unieks te bieden heeft. Maar Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria kunnen echter worden geclassificeerd als ‘perfecte bestemmingen’.

Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote ligt op slechts 125 km van de kust van Afrika en profiteert van de warme wind die van het continent komt. Het eiland is het op drie na grootste van de archipel en biedt idyllische stranden, vulkanische bergketens, een verfijnde keuken en kunst.

Lanzarote was de thuisbasis van de beroemde kunstenaar, architect en beeldhouwer, César Manrique. Zijn invloed is voelbaar en te zien op het hele eiland in prachtige structuren en gebouwen die naadloos overgaan in de schilderachtige natuurlijke achtergrond.

Een van de topattracties van Lanzarote is het Timanfaya National Park, dat plaatselijk bekend staat als de ‘Fire Mountains’. Het bijna Marsachtige landschap is ontstaan ​​tussen 1730 en 1736, als gevolg van meer dan 100 opeenvolgende vulkanen. Dit dramatische terrein is zeker een bezoek waard.

Fuerteventura

Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is het op één na grootste van de Canarische Eilanden en werd in 2009 uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Het staat bekend om de grootste en beste stranden van alle eilanden in de archipel. Bijgevolg zijn er watersportmogelijkheden in overvloed, waardoor bezoekers in december optimaal kunnen profiteren van de warme winterzon.

Het eiland biedt ook historische bezienswaardigheden, waaronder een praktisch kaasmaakmuseum en een aantal prachtige kerken uit de zeventiende eeuw, maar ook mooie zandstranden en een waterpark.

Lees ook: De groene oases van Palma de mallorca

Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria, het op twee na grootste eiland, is bekend en geliefd vanwege de dramatische bergketens en het epische landschap. Het is een droom voor liefhebbers van avontuur in de buitenlucht, met ruige kustlijnen met zandstranden, groene bergen en sfeervolle woestijnlandschappen. Je kunt het hele jaar door fietsen, wandelen en diverse watersporten beoefenen.

De historische hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, is een welkome afwisseling van de adrenaline-zoekende genoegens die het eiland biedt. Het heeft een chique, kosmopolitische sfeer, compleet met leuke winkels en lekker eten.