8 Redenen om deze winter naar de Canarische Eilanden te ontsnappen

8 Redenen om deze winter naar de Canarische Eilanden te ontsnappen

De Canarische Eilanden worden niet voor niets de “Gelukkige Eilanden” genoemd en trekken elk jaar miljoenen vakantiegangers aan, vooral in de winter! De Canarische Eilanden zijn niet voor niets uitgeroepen tot een van de topbestemmingen voor degenen die dit jaar aan het koude winterweer willen ontsnappen. Ontdek waarom zoveel mensen deze winter naar de Canarische Eilanden vluchten…

Lees ook: 8 tips voor een vakantie in Cyprus

1 – Kerstkeuken

Gastronomie is de essentie van de Canarische cultuur en de beste manier om ‘ik hou van jou’ te zeggen op de Canarische Eilanden is door middel van eten! Het is de gewoonte voor huishoudens in de archipel om het receptenboek van grootmoeder te bevatten, en deze traditie is gecombineerd met de revolutie van de nieuwe Canarische keuken, met chef-koks die deze gerechten naar de 21e eeuw hebben gebracht!

In de archipel wordt de keuken van de Canarische Eilanden traditioneel genuttigd met wijn en kaas. Er zijn drie beschermde herkomstgebieden voor Canarische kazen: Queso Majorero, Queso Palmero en Queso Flor de Guía, op Gran Canaria. Toch vind je op alle eilanden kazen met unieke texturen en nuances.

Canarische wijnen zijn uniek in de wereld. De eilanden hebben een vruchtbare vulkanische grond en meer dan 80 soorten wijnstokken, waarvan sommige alleen in deze archipel voorkomen en endemisch zijn geworden. Er kunnen tien soorten van oorsprong worden genoten, waarvan vijf op Tenerife en de rest van de eilanden Gran Canaria, La Gomera, El Hierro, La Palma en Lanzarote.

2 – Winterzon

De temperaturen op de Canarische Eilanden zijn verre van de extreme temperaturen van het vasteland van Spanje. De zon schijnt bijna altijd op de Canarische Eilanden, waardoor het een welkom winterverblijf is voor toeristen. De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen de 18ºC en 22ºC en de 3.000 zonuren van de archipel per jaar zorgen voor veel heerlijke warme dagen, met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 18 en 24°C.

3 – De kunst van de natuur

De archipel is zelf een natuurlijke schoonheid die harten raakt. De internationaal gerenommeerde kunstenaar César Manrique, afkomstig uit Lanzarote, heeft van dit eiland een kunstwerk (echte “land art”) gemaakt met zijn uitzichtpunten en zijn verbazingwekkende architectonische ontwerpen die de vulkanische omgeving respecteren. Manrique bracht de kunst om terug te keren naar de natuur om van het leven te genieten naar zowel toeristen als de lokale bevolking. De Jameos del Agua, een natuurgebied in Haría (Lanzarote), is een perfect voorbeeld van wat de natuur de Canarische Eilanden te bieden heeft. De pracht ervan is zowel opvallend als rustgevend.

Op de Canarische Eilanden is de winter op alle eilanden synoniem met carnaval. Van de beroemde en originele viering van de Día de los Indianos op La Palma, een uniek carnaval ter wereld, tot de internationale selectiegala’s voor koninginnen en dragqueens en hun indrukwekkende straatparades vol licht, kleur, kunst en vreugde op Tenerife en Gran Canaria!

4 – Wintersport

De stranden van de Canarische Eilanden gaan nooit dicht in de winter, noch de bergen, noch de vulkanische landschappen, die allemaal ideaal zijn om te trainen voor extreme en langeafstandsraces. Het is niet voor niets dat de eilanden wereldraces organiseren, waaronder de Transvulcania op La Palma, de Transgrancanaria en de Canarische Winter Track and Field Championships.

Atleten uit alle hoeken van de wereld blijven de hele winter buiten trainen op de Canarische Eilanden. Atleten op meerdere gebieden, waaronder hardlopen, fietsen, zeilen, surfen, kitesurfen, windsurfen, snorkelen en duiken, kiezen de Canarische Eilanden jaar na jaar als hun wintertrainingsbasis.

5 – Unieke wandelroutes

Ademen. Dat is het geschenk van natuurvakanties op de Canarische Eilanden. De archipel herbergt een overvloed aan ongelooflijke wandelroutes die geschikt zijn voor alle niveaus. Doorkruis de bossen van het Tertiaire tijdperk in Garajonay, La Gomera, of ontdek de vulkanische caldera’s met een ongelooflijk uitzicht op zee in Anaga Rural Park, op Tenerife.

De archipel maakt deel uit van de E7-route, een pad dat begint in de Pyreneeën en door het binnenland van Spanje, Portugal tot aan de Canarische Eilanden loopt, met adembenemende uitzichten op de natuur met het UNESCO-biosfeerreservaat. De Canarische Eilanden maken ook deel uit van de Camino de Santiago met de Camino de Santiago entre Volcanes, die goedgekeurde paden heeft op Gran Canaria, Tenerife, La Gomera en El Hierro.

6 – Natuur zonder einde

Het is heel moeilijk om een plek op de wereld te vinden die zoveel natuurgebieden verzamelt met nationale, Europese en internationale mariene en terrestrische bescherming waarvan je ook in de winter kunt genieten. Werelderfgoed van walvisachtigen, UNESCO heeft 5 biosfeerreservaten en 4 werelderfgoedlocaties op de Canarische Eilanden verklaard. Daarnaast heeft de archipel 147 beschermde natuurlandschappen in verschillende categorieën.

De Canarische Eilanden herbergen de natuur in zijn puurste staat, ook voor internationaal onderzoek in astrofysica en oceanografie met het Institute of Astrophysics van de Canarische Eilanden en het Instituut voor Oceanografie van de Canarische Eilanden. Het heeft een van de helderste luchten ter wereld om van de sterren te genieten en de kwaliteit van het water om in te zwemmen is gegarandeerd. Vergeet ook niet van de perfecte zonsondergang op de Canarische Eilanden te genieten.

7 – Mode om uit te drukken wat je voelt

Canarische modeontwerpen lopen over van kleur en elegantie in Pasarela Gran Canaria Moda Cálida en Isla Bonita Moda, op La Palma. In feite gebruikt de uitstekende ontwerpster Ágatha Ruiz de la Prada zijde uit El Paso, La Palma, in haar creaties.

Maar de eilanden onderscheiden zich ook door hun ontwerpen van badkleding, hoeden, sieraden, schoenen en allerlei accessoires. Om nog maar te zwijgen van het Wintercarnaval, waar zelfs de meest creatieve escapisten verrast worden door de kleur en textuur van wat de Canarische eilandbewoners van elk eiland bedenken voor kostuums.

Lees ook: De mooiste natuurfenomenen in de Maltese archipel

8 – Genoeg zee voor 1500 kilometer strand

De Atlantische Oceaan op de Canarische Eilanden spoelt 1500 kilometer aan stranden en baaien in de zon. En er zijn talloze soorten walvisachtigen! Zeilen op open zee biedt ook een uniek uitzicht op de kustlijn, gecreëerd door het vuur van het leven van de vulkanen.

De Canarische kusten hebben elk denkbaar strand: van de afgelegen en kleine maagdelijke baaien van La Palma, La Gomera of El Hierro tot de stedelijke of uitgestrekte en vertrouwde stranden, met alle comfort, van Gran Canaria en Tenerife. Om nog maar te zwijgen van de paradijselijke witte zandstranden van Fuerteventura en Lanzarote zoals El Cofete, in Jandia, 14 kilometer lang.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie