Vijf goede voornemens voor het nieuwe jaar die je kunt implementeren tijdens een vakantie op Mauritius

Vijf goede voornemens voor het nieuwe jaar die je kunt implementeren tijdens een vakantie op Mauritius

Een nieuw jaar begint meestal met goede voornemens, die je ofwel meteen weggooit, ofwel hoogstwaarschijnlijk niet zult uitvoeren. Maar wat als je je goede voornemens voor het nieuwe jaar zou kunnen doen tijdens je volgende vakantie? We hebben vijf goede voornemens voor het nieuwe jaar samengevat die je gemakkelijk kunt implementeren op je Mauritius vakantie in 2022:

Lees ook: Het avontuur van je leven: laat je wilde kant vrij op de Seychellen

Eindelijk meer sporten

De klassieker onder de jaarlijkse voornemens: meer sporten. Dat zou op Mauritius eigenlijk geen probleem meer moeten zijn. Het groene eiland in de Indische Oceaan is een waar paradijs voor sporters en degenen die dat willen worden. Omdat je geen professionele atleet hoeft te zijn om je door Mauritius te verplaatsen.

Wat dacht je van een wandeling? De natuur van het eiland is ongelooflijk en inspireert met ongerepte paden, watervallen en adembenemende uitzichten. Er zijn talloze wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden, bijvoorbeeld in het Black River Gorges National Park in het westen of in het Bras d’Eau-bos in het oosten. Een heel bijzondere wandeling is die naar de Tamarin watervallen. Deze wandeling leidt naar de 7 watervallen in een landschap dat zo uit Jurassic Park lijkt te komen. Je begint op de top van de hoogste van de zeven watervallen en werkt je naar beneden, omringd door het gekwetter van vogels en een bloeiend bos. De wandeling duurt twee tot drie uur. Als je durft, kun je dichter bij de watervallen komen tijdens een begeleide canyoning-tour. 

vakantie op Mauritius

Wees moedig

De hoogte is niet voor iedereen weggelegd. Een gebied waar de mens eigenlijk niets mee te maken heeft en waarvoor het ook niet gemaakt is. En juist daarom geeft de hoogte je een gevoel van vrijheid, een gevoel van alles kunnen bereiken, een gevoel van dapper zijn.

Mauritius is van bovenaf net zo mooi als op het land of in het water. Het is een geweldige ervaring om het eiland in vogelvlucht te bekijken! Je krijgt een eerste indruk als je met het vliegtuig aankomt. Er zijn verschillende manieren om Mauritius vanuit de lucht te ontdekken: per watervliegtuig of per helikopter boven elk deel van het eiland. Maar als je dapper wilt zijn, kun je je vergapen aan het eilandlandschap terwijl je parasailt over de lagune, op de zipline over de bossen van de nationale parken of voor de ultieme sensatie van parachutespringen of paragliden.

vakantie op Mauritius

Leef gezonder

Tja, hoe leef je gezond? Gewoon ontspannen en luisteren naar je eigen lichaam is een eerste en belangrijke stap naar een gezonder leven. Dit gaat snel verloren in het stressvolle leven van alledag en schiet meestal tekort.

Vakantie is het perfecte moment om je batterijen op te laden en voor jezelf te zorgen. Mauritius is de ideale reisbestemming voor iedereen die op vakantie wil genieten van wat ontspanning. Of het nu gaat om een ​​eenvoudige massage of een uitgebreid wellnessprogramma, de spa’s van het eiland bieden een breed scala aan behandelingen om jezelf te verwennen en iets goeds te doen voor lichaam en geest.

Ayurvedische massages, behandelingen geïnspireerd op de oceaan, Afrika of Mauritiaanse natuur, binnen of in de tuin, met uitzicht op zee, alleen of met z’n tweeën, alles is mogelijk om te ontspannen en jezelf onder te dompelen in een moment van welzijn. In sommige hotels worden ook yoga- en fitnesssessies en workshops over gezond eten aangeboden.

vakantie op Mauritius

Goed doen

Mauritius heeft zich de afgelopen jaren verplicht tot het ontwikkelen van duurzame activiteiten en recreatiemogelijkheden. De natuur is op alle niveaus een steeds belangrijkere rol gaan spelen en Mauritius biedt naast de stranden in het binnenland een breed scala aan bezienswaardigheden en milieuvriendelijke vrijetijdsactiviteiten. Ook hoteliers en andere toeristische aanbieders nemen actief deel aan deze duurzame aanpak van toerisme en betrekken zowel medewerkers als gasten.

Je kunt bijvoorbeeld een boom planten in het Ebony Forest, dat uniek is met zijn woud van endemische ebbenbomen. Het Ile aux Aigrettes is ook een must voor alle natuurliefhebbers. Het kleine eiland aan de zuidoostkust maakt deel uit van het natuurbeschermingsprogramma van de Mauritian Wildlife Foundation (MWF) in samenwerking met de overheid. Het bezoek daar is een kleine reis terug in de tijd naar het oorspronkelijke Mauritius. Naast donaties kan het werk van de Mauritian Wildlife Foundation ook ondersteund worden door vrijwilligerswerk of door het adopteren van een van de zes zeldzame diersoorten. De roze duif, de olijfogige vogel, de Aldabra-reuzenschildpad, de echoparkiet, de ornamentdaggekko en het Mauritius-weefsel kunnen worden geadopteerd.

Om iets nieuws te leren

Als je op vakantie bent op Mauritius, moet je je zeker onderdompelen in de Mauritiaanse cultuur. Dit kan het beste gecombineerd worden met het leren van een nieuwe taal. Als je de basis van de Creoolse taal leert, raak je bekend met de lokale gebruiken en kun je met de lokale bevolking praten. Maar maak je geen zorgen als het niet werkt, want de Mauritianen begrijpen over het algemeen Frans en Engels.

vakantie op Mauritius

Lees ook: Dingen om te doen op vakantie in Madagaskar

Hier zijn enkele uitdrukkingen om in gedachten te houden:

Bonzour – Hallo
Ki maniere? – Hoe gaat het met je?
Komie sa? – Hoeveel is het?
Li tro ser – Het is te duur.
Mo asté li – Ik zal het kopen.
Mo ziss guette – Ik kijk gewoon om me heen.
Mo pa Konpran – Ik begrijp het niet.
Ou koz franse / Angle – Spreek je Frans / Engels?
Mo appel … – mijn naam is …
Mersi – bedankt

Ayo – er is geen overeenkomstige uitdrukking in het Nederlands. Het wordt in vrijwel elke situatie gebruikt, afhankelijk van de tone of voice: Ayooo! Het IS schattig! Ayo! Dat doet pijn! Ayo, wat jammer, het werkt niet… Ayo, dat is heerlijk!

* We hebben niet de standaard Mauritiaans Creoolse spelling gebruikt, maar de gesproken taal om het gemakkelijker te maken om de woorden correct uit te spreken.

Foto’s: ©MTPA