10 eilanden om over te dromen

10 eilanden om over te dromen

Op vakantie naar een eiland? Dat is waarschijnlijk wat velen heel graag zouden willen doen. We zetten hier 10 eilanden om over te dromen op een rij, die vol zijn met zandstranden, palmbomen, imposante rotsriffen, kleurrijke koralen en wuivende palmbomen.

Bacuit Bay
Philippinen – Palawan © Filippijnse Ministerie van Toerisme_David Hettich en Tobias Hauser

Lees ook: Vijf manieren om Bali te ervaren

Bacuit Bay, Filippijnen – 7.641 eilanden en minstens evenveel opties

De Filippijnen lonken met turquoise watervallen, kristalhelder water en eenzame baaien. Bezoekers kunnen dit laatste bijvoorbeeld vinden op het eiland Palawan – preciezer in Bacuit Bay voor het populaire vakantieoord El Nido. De baaien zijn bereikbaar per catamaran, kajak of zelfs te voet en beloven ontspanning en zwemplezier op hagelwitte zandstranden. 2000 verschillende vissen en 400 koraalsoorten wachten erop ontdekt te worden nabij de kust. 

Coeur Bouliki, Martinique
Uitzicht op de Diamant-rots © Comité Martiniquais du Tourisme

Coeur Bouliki, Martinique – Een duik in het regenwoud

De grootste boszone van het eiland ligt bij Saint-Joseph in het noorden van het Caribische eiland Martinique: 1.500 hectare tropisch regenwoud vormt zijn groene longen en talrijke wateren doorkruisen de regio. Sommigen van hen vormen natuurlijke plassen water die de lokale bevolking graag gebruikt voor een koele verfrissing. De hotspot is Coeur Bouliki, waar houten tafels in de schaduw van enkele bomen wachten en fungeren als een populaire picknickplaats tussen de jungle en verkwikkend water. 

Pink Sand Beach, Indonesië
KOMODO ISLAND TAKA MAKASAR © AYANA Hotel

Pink Sand Beach, Indonesië – Een roze bad

Het droomstrand op het onbewoonde Indonesische eiland Padar krijgt zijn kleur door resten van kleine roze orgelpijpkoralen. Vakantiegangers verkennen tijdens het snorkelen een van de meest biodiverse onderwaterwerelden op aarde. Gasten van het luxe vijfsterrenresort AYANA Komodo Resort, Waecicu Beach op het naburige eiland Flores bezoeken deze unieke natuurlijke omgeving tijdens een begeleide excursie.

Siesta Key, Florida
Siesta Key Beach © Eddie Kirsch Visit Sarasota County

Siesta Key, Florida – Sneeuwwit zand zover het oog reikt

Siesta Key is een van de zes barrière-eilanden in de regio Sarasota County. Het strand is een van de meest populaire kusten van Florida, niet in de laatste plaats dankzij de vele onderscheidingen die het heeft ontvangen voor wat waarschijnlijk het beste zand ter wereld is. Siesta Key Beach bestaat voor 99 procent uit kwarts, daarom blijft het zelfs in de hitte van de midzomer koel en aangenaam aan de voeten. Professionele bouwers van zandsculpturen houden hier elk jaar een wedstrijd voor de Siesta Key Crystal Classics. 

Sawa-i-Lau Caves, Fiji
Sawa-i-Lau grotten © Tourism Fiji

Sawa-i-Lau Caves, Fiji – zwem in mysterieuze grotten

Op de Yasawa-eilanden, ten noordwesten van Fiji’s hoofdeiland Viti Levu, duiken vakantiegangers een magische plek in. In de zoutwatergrotten Sawa-i-Lau zwemmen ontdekkingsreizigers in het schitterende zonlicht dat door gaten in het plafond, dat tot tien meter hoog is, op het wateroppervlak valt. De dapperen kunnen de tweede, kleinere grot verkennen via een verborgen onderwateringang. 

Tokio, Japan
Tomari-strand (eiland Shikinejima) © Tokyo Convention & Visitors Bureau

Tokio, Japan – een eiland dat ver weg is van de drukte van de hoofdstad

De hoofdstad van Japan heeft veel meer te bieden dan de flair van een grote stad: voor de kust van Tokio zijn er meer dan 300 eilanden die voor veel zwemplezier zorgen. Vakantiegangers kunnen kiezen tussen de Ogasawara-eilanden (ongeveer 1.000 kilometer van Tokio) en het Izu-eiland (twee uur durende overtocht met de veerboot). Eenmaal op de eilandjes kunnen bezoekers smaragdgroen water, witte zandstranden en ongerepte natuur verwachten.

IJsland
IJsland-Frost-Og-Funi-Hottub © Hotel Frost og Fúni

IJsland – fjordromantiek en warmwaterbronnen

De experts van touroperator Katla Travel kennen de beste plekken voor buitengewone badervaringen in IJsland: kenners gebruiken de vrijstaande whirlpools in hun vakantiehuis. Liefhebbers van landschap ontspannen in de natuurlijke warme hotspots omgeven door bergen en weelderige groene weiden, in het kleine zwembad in de afgelegen fjord of in het zeewierbad. De dapperen zwemmen met neopreen handschoenen en schoenen in de koele zee. 

South Padre Island
South Padre Island – Birdbay © Travel Texas

South Padre Island, Texas – Tussen duinen en Waddenzee

South Padre Island in de Amerikaanse staat Texas wordt beschouwd als het langste natuurlijke stuk kust van de Verenigde Staten. De landengte is een goed bewaard geheim en biedt zwemmers, zeilers, snorkelaars en duikers allerlei mogelijkheden om zich uit te leven in hun hobby. Het 112 kilometer lange strandgedeelte Padre Island National Seashore zet zich niet alleen in voor de bescherming van de kustlijn met zijn duinen en slikken, maar is ook ideaal voor een duik in het koele water. 

Mosquito Bay, Puerto Rico
Esperanza Beach Vieques

Mosquito Bay, Puerto Rico – Omgeven door gloeiend water

Puerto Rico maakt indruk met meerdere eilandgenoegens – het Caribische eiland ligt onder andere stroomopwaarts van Vieques. Bereikbaar per boot of vliegtuig, een beeldschoon strandlandschap onthult zich bijna tien kilometer ten oosten van het hoofdeiland. Er is echter een magisch hoogtepunt in het water: de lichtgevende Mosquito Bay. Het is de helderste in zijn soort – wereldwijd!

Panama City Beach
Shell Island © Panama City Beach

Lees ook: Op ontdekkingsreis door de Filipijnse archipel

Panama City Beach, Florida – muziek onder je voeten

Shell Island is een elf kilometer lang eiland voor de stad Panama City Beach in het noordwesten van Florida. Door de extreem fijnkorrelige aard van het sneeuwwitte zand “piept” de grond letterlijk onder je voeten als je over het strand loopt. Terwijl in de wintermaanden meestal alleen eilandbewoners zoals zeevogels of wasberen geluiden maken, komen in de zomer talloze zonaanbidders bij het concert – na een verfrissende duik in de Golf van Mexico nodigen de stranden van Shell Island je uit om te ontspannen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie