7 bezienswaardigheden van Santa Cruz de La Palma

7 must-sees bij een bezoek aan Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma is de levendige hoofdstad van het Canarische Eiland La Palma en een plek met een rijke geschiedenis. Regelmatig wordt de stad – evenals het eiland zelf – verward met Las Palmas (Gran Canaria) of Palma de Mallorca. Onterecht, want Santa Cruz is ‘one of a kind’ met tal van bijzondere, historische plekken en koloniale bezienswaardigheden. Hierbij 7 must-sees die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Santa Cruz de La Palma.

Lees ook: De mooiste dorpen van Lanzarote

1. Calle o’Daly

Bij een bezoek aan Santa Cruz de la Palma mag een wandeling door de hoofdstraat van de stad niet ontbreken. Calle o’Daly loopt parallel aan de zee en boulevard en je vindt er verschillende winkeltjes, restaurants en cafés. Tip: vergeet er niet het prachtige koloniale Casa Principal de Salazar te bezoeken.

Calle o’Daly

2. Mirador de la Concepción

Een van de mooiste uitzichtpunten van La Isla Bonita is de Mirador de la Concepción, op de top van een voormalige vulkanische krater. Je komt er via het wandelpad Pr lp 1 (400 meter omhoog) of met de auto of bus.

Mirador de la Concepción

3. Museo Naval & Barco de la Virgen

De replica van de Santa Maria – een van de schepen van Columbus – is te vinden aan het Plaza de la Alameda. Het indrukwekkende schip doet nu dienst als onderdeel van het scheepvaartmuseum waar je meer te weten komt over de rol van La Palma als belangrijke haven voor de zeevaart.

Museo Naval & Barco de la Virgen

4. Nuestra Senora de las Nieves

Dit 14-eeuwse bedevaartkerkje is terecht een ‘hidden gem’ op het eiland te noemen. De klim er naar toe is pittig (500 meter omhoog), maar eenmaal boven wacht een prachtig uitzicht. In de kerk kan je een uit hout gesneden Moorse plafond, Vlaamse beeldhouwwerken en een zilveren altaar te bewonderen. Voor de kerk op het plein drink je bij het lokale cafeetje rustig een kop koffie.

Nuestra Senora de las Nieves

5. Vlaamse straten

Verschillende straten in Santa Cruz de La Palma zijn voorzien van een Vlaams tintje. De straatnamen verwijzen namelijk naar de Vlamingen die er in de 16e eeuw een handelskolonie hebben gesticht. Het oorspronkelijke huis van familie Van de Walle is nog altijd terug te vinden in de straat Virgen de la Luz. Verderop vind je de Vandaele straat.

6. Balcones de la Avenida Maritima

Deze karakteristieke balkons met kleurrijke bloemen zijn een must-see in Santa Cruz de la Palma. De ‘boulevard’ van de Palmese hoofdstad grenst aan het mooie, rustige strand dat hier nog niet zo lang geleden is aangelegd.

Balcones de la Avenida Maritima

Lees ook: De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

7. Buen provecho

Als je in Santa Cruz de La Palma bent, schuif dan gezellig aan voor Palmese tapas en een glas wijn. Eerder toe aan een kop koffie? Vergeet niet de lokale specialiteit ‘barraquitos’ te proeven: koffie met opgeklopte melk, kaneel, citroenrasp en liquor 43.

la palma

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie