5 eilanden voor een avontuurlijke vakantie

5 eilanden voor een avontuurlijke vakantie

Met actie naar meer ontspanning: gezondheidsexperts adviseren werknemers om regelmatig te bewegen en zo een actief evenwicht te creëren tussen de fysieke en emotionele uitdagingen. Het geluid van de zee, loungen aan het zwembad en all-inclusive buffetten zijn voor veel vakantiegangers niet genoeg om even uit te rusten. We hebben hier 5 eilanden voor een avontuurlijke vakantie.

Lees ook: De prachtige Stockholm archipel

5 eilanden voor een avontuurlijke vakantie

Surfen op Tenerife – het Hawaï van Europa

Playa Martianez

Ongeveer 50 meter van het zwarte stadsstrand van Puerto de la Cruz is een van de beroemdste point breaks in Tenerife. Ervaren surfers slaan hier tijdens de wintermaanden de golven op. De beste plaats voor beginners om hun vaardigheden te testen is Playa Martianez. Tip: Er zijn mobiele surfscholen op Tenerife die altijd leren waar de perfecte golf wacht.

Op een zeiltocht rond Mallorca

cale coves

Tijdens een zeiltocht rond Mallorca en Menorca kun je van alles ontdekken zoals de Cales Coves, bijna 100 grotten in de verticale rotswanden. Sommige zijn gemaakt door de inheemse bevolking en dateren uit de 9e eeuw voor Christus. Tip: Het strandgedeelte van Coll Baix wordt nog steeds als een geheime tip beschouwd omdat het vanaf het land moeilijk te bereiken is.

Onderwater ontmoeting met haaien – duiken voor de Azoren

Condor azoren

Blauwe haaien, hamerhaaien en mako-haaien voelen zich thuis in de wateren rond de onderwaterberg Condor bij Faial in de Azoren, en komen van dichtbij en persoonlijk met mensen. Tip: Een omweg naar het naburige eiland Pico brengt duikers naar tunnels, grotten en vulkanische kraters waar inktvissen en barracuda’s rondscharrelen.

Stroomversnelling van het bloemeneiland – sightseeing op Madeira

Ribeiro Frio

Madeira overtuigt actieve vakantiegangers met indrukwekkende watervallen en een bijzondere verscheidenheid aan dieren en planten. Bovendien maakt het milde klimaat van het eiland sportieve activiteiten op elk moment van het jaar mogelijk. Tip: Het canyoning-avontuur begint op ongeveer 1.000 meter hoogte midden in het UNESCO-werelderfgoed Ribeiro Frio, onderdeel van het laurierbos Laurisilva.

Lees ook: 5 ongerepte Turkse eilanden

Het geluk van deze aarde – ligt op de rug van Ierse paarden

Galway Races

Stevig zand, vlakke bodem en een lange en gevarieerde kustlijn maken Ierland het perfecte eiland voor lange strandritten. Afhankelijk van de rijervaring zijn rustige ritten of snelle races over het natte zand mogelijk. Tip: Je kunt tijdens de Galway Races in de zomer het racecircuit inclusief de dameshoedenshow ervaren. Het begint elk jaar op de laatste maandag van juli.