Waarom de Canarische Eilanden in april de moeite waard zijn

Canarische Eilanden in april

Paasvakantie in de Atlantische Oceaan: de Canarische Eilanden staan ​​algemeen bekend als de “eilanden van de eeuwige lente” – de archipel voor de westkust van Afrika is bijzonder zonovergoten en kleurrijk in april. Rond de paasvakantie regent het bijna nooit op de Canarische Eilanden, de dagen zijn lang en warm en het aantal toeristen is meestal nog goed te overzien. Talrijke activiteiten, van walvissen spotten tot culinaire hoogstandjes, laten niets te wensen over voor vakantiegangers. Elk van de acht eilanden schittert met zijn eigen charme. We laten zien waarom het de moeite waard is om de Canarische Eilanden in april te ontdekken.

Lees ook: Carnaval op de Canarische Eilanden

Walvissen spotten op zijn best

Walvissen spotten op zijn best

De Canarische Eilanden worden algemeen erkend als een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Tot wel 23 verschillende soorten stoppen regelmatig voor de kust van de eilanden, waaronder potvissen, walvissen, grienden en zes verschillende soorten dolfijnen. De lente is de ideale tijd om de majestueuze zeedieren van dichtbij te zien. Een van de sterren onder de vriendelijke reuzen, die vooral in april graag de wateren rond de archipel bezoeken, is de indrukwekkende Brydelwalvis, een donkergrijze walvis met een geelachtig witte buik en een hoge rugvin, die tot de rorquals behoort.

Om de walvissen levend en in kleur te beleven, heb je de mogelijkheid om een ​​rondvaart te boeken met een van de daarvoor bestemde schepen. De beste providers zijn gemakkelijk te herkennen aan het label “Barco Azul”. De startpunten van de schepen zijn verdeeld over alle eilanden – tochten vanuit Tenerife, Gran Canaria en La Palma zijn bijzonder aan te bevelen. Walvissen spotten op de Canarische Eilanden wordt gekenmerkt door bescherming van soorten en duurzaamheid – de boten houden altijd een respectvolle afstand tot de dieren. Het is gasten ook niet toegestaan ​​om met de walvissen te zwemmen of ze te voeren. Toch is het een uniek gevoel om je te verwonderen over de reuzen in hun natuurlijke habitat.

Droomstranden (bijna) voor jezelf

De Canarische Eilanden betoveren niet alleen in april met veel zonuren en lange dagen – de zee is dan al aangenaam warm en nodigt uit tot zwemmen en spetteren. Alle eilanden hebben stranden die de moeite waard zijn – van fijne, goudwitte zandstranden tot vulkanische kustlijnen met zwart zand en indrukwekkende rotsformaties. Tot de highlights behoren bijvoorbeeld het strand van Caletón op Lanzarote omgeven door kristalhelder water, de ruim opgezette Puertito de Lobos op het gelijknamige eiland voor de kust van Fuerteventura en het mystieke Charco del Conde op La Gomera.

April wordt beschouwd als het laagseizoen op de Canarische Eilanden – met een beetje geluk heb je enkele van de mooiste stranden van de archipel bijna voor jezelf – of je nu alleen reist, met z’n tweeën of met het gezin. Naast talloze stranden herbergen de Canarische Eilanden ook een aantal spectaculaire natuurlijke zwembaden – rotspoelen gevormd door weer en wind, die zwemplezier, rust en ontspanning beloven, zelfs in ruwe zee. De mooiste natuurlijke zwembaden zijn de Charco Azul op El Hierro, de Aguas Verdes op Fuerteventura en de Roque Prieto op Gran Canaria en de vele natuurlijke zwembaden op Tenerife.

Lees ook: Migjorn: waar schoonheid en traditie elkaar ontmoeten

Spannende evenementen en culinaire hoogstandjes

April organiseert ook spannende evenementen op enkele van de Canarische Eilanden. In het dorpje Dehesa op El Hierro is bijvoorbeeld het jaarlijkse herdersfeest Fiesta de Los Pastores te bewonderen. De eeuwenoude ceremonie dateert uit 1577, toen de herders van het eiland een kerk bouwden voor de Virgen de los Reyes. Zelfs vandaag, op een zondag in april, viert de lokale bevolking de komst van de Maagd met een symbolische processie en tooien ze zich met de typische herdersstaf, “palos” genaamd. Het spektakel wordt begeleid door typische muziek van het eiland en traditionele dansen. Na het festival wordt het vee van de lokale boeren gezegend. Een grote maaltijd samen rondt het evenement harmonieus af.

April is ook een bijzondere maand op Tenerife en vooral in het kleine stadje Tegueste: hier viert de lokale bevolking de Abril mes del Vino, de wijnmaand april, gedurende 30 dagen, die elk jaar aan belang wint. In deze tijd nodigen verschillende wijnboeren en wijnproducenten bezoekers uit om hun bedrijf te leren kennen en hun unieke producten te proeven. Wie altijd al een fijne drop van de Canarische Eilanden heeft willen proeven, is daar aan het goede adres.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie